Home / ADO Vrouwen / Teleurstelling over vrouwenvoetbal

Teleurstelling over vrouwenvoetbal

Den Haag voelt zich misdeeld dat alleen de openingswedstrijd van het komend Olympisch Kwalificatietoernooi Vrouwenvoetbal in de hofstad wordt gespeeld. Er komt daarom ook geen groot Haags feest rond het toernooi in maart, zoals wel het geval was bij het WK hockey en het WK beachvolleybal.

Dat heeft de Haagse sportwethouder Rabin Baldewsingh gisteren medegedeeld aan de gemeenteraad. Eén wedstrijd rechtvaardigt niet de kosten en moeite van het opzetten van een groot evenement.

Voetbalbond KNVB maakte twee weken geleden bekend dat Den Haag het armpje drukken met Rotterdam had verloren. In de hofstad zou alleen de wedstrijd Nederland-Zwitserland worden gespeeld, de vijf duels erna vinden plaats in Rotterdam. En dat terwijl in de Maasstad de drie betaaldvoetbalorganisaties geen vrouwentak hebben, en ADO Den Haag wel.

Baldewsingh benadrukt dat hij na het horen van de verdeling zijn ’verbazing, teleurstelling en ongenoegen’ heeft geuit richting de KNVB.

„Ik heb als eerste mijn vinger opgestoken”, aldus de wethouder. „Maar uiteindelijk kwam Rotterdam in beeld en het vervelende was dat zij betere kansen hadden.”

Baldewsingh kreeg in juli de vraag vanuit de gemeenteraad om Den Haag voor te dragen als speelstad. Bij de KNVB hield de wethouder een pleidooi om het hele toernooi binnen de stadsgrenzen te houden, met als lokkertje een groot evenement met allerlei activiteiten eromheen.

Maar de KNVB besloot anders. Volgens woordvoerder Hans van Kestel was het vooral een praktische keuze. „Dit toernooi is in een week waar veel andere wedstrijden worden gespeeld. We hebben gekeken naar waar het praktisch gezien het beste in te passen was.” Hij snapt de teleurstelling. „Den Haag loopt voorop als het gaat om vrouwenvoetbal. We hebben er afgelopen november de final play-offs gehad van Nederland tegen Italië en toen zat het Kyocera Stadion vol en was de sfeer fantastisch.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *