Home / ADO Nieuws / ‘ADO Den Haag ontvangt miljoenen uit China’

‘ADO Den Haag ontvangt miljoenen uit China’

Na een storting van 3,9 miljoen euro van de Chinese grootaandeelhouder United Vansen (UVS) kan ADO Den Haag zonder financiële problemen het nieuwe voetbalseizoen beginnen. Het geld is inmiddels vrijgegeven door de bank en beschikbaar voor directeur Mattijs Manders en technisch manager Jeffrey van As om ADO samen met trainer Alfons Groenendijk klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.

De KNVB is inmiddels op de hoogte gebracht van de Chinese miljoeneninjectie volgens een KNVB-modelovereenkomst. Zodoende kan de licentiecommissie van de bond hier rekening mee houden bij de beoordeling van de ingediende begroting door ADO voor de licentie van aanstaand seizoen. ADO Den Haag hoopt dat de voetbalbond volgende week het licht op groen zet voor de club.

Hoewel de handtekening van de gemeente Den Haag als prioriteitsaandeelhouder ontbreekt onder die in Zeist gepresenteerde begroting. Omdat de gemeente het prioriteitsaandeel teruggeeft aan de club hoeft dat evenwel geen beletsel meer te zijn voor een nieuwe licentie. Zowel de gemeente Den Haag als ADO heeft de KNVB laten weten de teruggave van dit bijzondere aandeel met een nominale waarde van 1 euro 65 op dit moment te formaliseren.

Vanwege de miljoeneninjectie van UVS kon technisch manager Jeffrey van As deze week Donny Gorter en Lex Immers toevoegen aan de selectie van Groenendijk en tekende gisteren de 22-jarige Bas Kuipers een contract voor twee seizoenen in Den Haag. De linksback komt transfervrij over van Excelsior. Aanvaller Gervane Kastaneer, wiens contract niet werd verlengd bij ADO speelt de komende drie seizoenen bij FC Kaiserslautern in de 2.Bundesliga.

11 comments

  1. Plus dat geld van kasteneer. Kony dus helemaal goed he Rick

  2. Eens kijken wanneer er weer op de Chinese poort moet worden geklopt..

  3. geld vanh kastaneer ? die loopt transfervrij de deur uit hoor

  4. Nu kan het beginnen. Gemeente nu haar mond houden voor de rest van haar bestaan naar ado toe. Als het aan gemeente lag, was dit geld er nooit geweest. Grappig dat je bepaalde mensen gelijk niet meer hoort na een bericht als dit. Negatief nieuws wordt direct met de seconden gevoed, na positief nieuws hoor je niets meer van ze. Ene oplichter na de ander toch? Mensen moeten zich niet zo gek laten maken door de media, zijn alleen maar bezig met aandacht trekken met behulp van leugens. ON: Blij dat ze in China ook hebben gezien dat het anders moet, nu krijgen ze van mij de volledige 100% de voordeel van de twijfel. Laat maar zien waar we heen gaan zonder luchtfietsers als Jol, Deetman en co. Ik voorzie een goed seizoen. Laatste kans om te bewijzen wat de intenties zijn.

  5. Is er ook geld begroot om die plastic mat te vervangen voor normaal gras? Als je hogerop wil, is dat stap 1 lijkt mij

  6. Toch blijft het geld lenen aan jezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *