Home / ADO Nieuws / Licentiecommissie tilt oordeel over ADO-begroting over seizoenstart heen

Licentiecommissie tilt oordeel over ADO-begroting over seizoenstart heen

De Eredivisie staat op punt van beginnen, maar de begroting van ADO Den Haag is nog steeds onderwerp van discussie. De licentiecommissie van de KNVB neemt op zijn vroegst volgende week een beslissing over de kwestie.

De licentiecommissie moet beoordelen of ADO met de ingediende begroting in staat is het seizoen af te maken. Terwijl dat oordeel nog geveld moet worden, begint de ploeg van trainer Fons Groenendijk vrijdag om 19.00 uur tegen FC Utrecht gewoon aan de Eredivisie.

‘De licentie van de club loopt gewoon door, dus dat vormt geen belemmering voor het spelen van wedstrijden’, laat een zegsman weten. Medio juli zei een woordvoerder van de licentiecommissie dat de kwestie binnen twee tot drie weken afgehandeld zou worden, maar die termijn is inmiddels verstreken. Ook de seizoenstart wordt niet gehaald, bevestigt de woordvoerder. ‘Wanneer het besluit valt, valt nog niet te zeggen.’

In de aanloop naar het indienen van de begroting herzag ADO zijn budget liefst zes keer. De gemeente Den Haag trok zijn handen af van de club en leverde daarbij het prioriteitsaandeel in. ‘Maar we hebben inmiddels de beschikking over het geld uit China, dat was eerder niet het geval’, verklaart een woordvoerder van ADO. ‘We hoopten dat deze hele kwestie eerder was opgelost, maar rekenen op een positieve afloop.’

Kanon
De begrotingskwestie is niet de enige juridische kwestie die bij ADO speelt. De club wacht ook nog op uitsluitsel over Wilfried Kanon. De Ivoriaanse verdediger en ADO zijn het eens over een nieuw contract, maar de verbintenis moet nog altijd juridisch getoetst worden. In afwachting van een beslissing traint Kanon al wel mee in Den Haag.

8 comments

  1. neehoor het is een verdwijntruc van manders en co ado heeft de centen binnen maar uvs kan op elk moment de lening ten gelde maken dus is er geen daadwerkelijke begroting die het einde van het seizoen garandeert …

  2. Ja reden van die Klote nvb om over ons heen te poepen
    Sturen die stuurloze kwallen ook nog die LUL Jansen op ons af…

  3. er mag geen enkele kNVB-kootzak in leven blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *