Ondanks de wanvertoning tegen het team VVCS had ik er toch weer zin an zaterdag. Dus samen met mijn zoon wederom naar de Jan van Beerstraat waar het bier niet te zuipen is (het is zo smerig dat ik het zelfs niet aan mijn hond durf te geven) maar de patat pinda en de gezelligheid een hoop goed maakt.  Onze helden hadden natuurlijk ook wat goed te maken dus ik verwachtte een tot op het bot gemotiveerd team in de wei.

Het eerste kwartier ging best aardig met een paar leuke aanvallen maar de rest van de eerste helft was weer bagger. Het was Dordrecht dat via John Verhoek de  0-1 maakte. Verhoek werd aangespeeld en draaide schitterend bij Kum weg en schoot de bal mooi in het (ver)hoekkie. John is de broer van Wesley Verhoek en bij die actie dacht ik toch effe hebben wij niet de verkeerde Verhoek naar Dordrecht laten gaan?

Vlak voordat het doelpunt viel was Atteveld al een keer behoorlijk uit zijn bol gegaan tegen Kum en dit doelpunt was de druppel. Atteveld besloot Kum 2 minuten voor de rust te wisselen voor Horvath. Erger kan je een speler niet vernederen. Kum was zichtbaar kwaad en als blikken konden doden dan had Atteveld nu minimaal op de intensive care gelegen. Kum speelde een slechte wedstrijd en wordt door sommige supporters nu ineens met de grond gelijk gemaakt alsof hij de eerste de beste koekkebakker is die nog geen skippybal kan raken. Maar zijn we dan vergeten hoe we met zijn allen hebben genoten van zijn vlijmscherpe tackels, zijn geweldige rushes en zijn fantastische inzet.Het Kum, Kum, kum galmde vrijwel iedere thuiswedstrijd door het Aad Mansveld Stadion.  En dat gaat ook dit seizoen weer gebeuren want een Kum in vorm is gewoon een van de beste centrale verdedigers van Nederland. Door de blessure van Ammi moest hij soms rechtsback spelen en dat gaat hem een stuk minder af.

Tijdens de voorbereiding is wederom gebleken dat die Ammi toch wel een hele belangrijke speler voor ons is. Als ik in de schoenen van Wetzel zou staan (dan zou ik in de eerste plaats behoorlijk pijn aan me poten hebben want hij heeft volgens mij 2 maten kleiner) dan zou ik hem nooit naar VVV laten vertrekken.  Het was ook goed om te zien dat Boy Waterman weer in de goal stond. Boy stond in de belangstelling van diverse bvo’s maar zijn voorkeur ging toch uit naar Den Haag ondanks dat hij hier in eerste instantie door het haagse publiek niet altijd even lekker is behandeld/toegezongen. Dit getuigt van een echte winnaarsmentaliteit. Ik heb zaterdag  genoten van zijn spelhervattngen. Boy is in staat om van grote afstand de bal direct op je stropdas te leggen en dat zorgde ook tegen de schapenkoppen weer voor het nodige gevaar. Die ene keer dat hij de bal door zijn handen  liet glippen bij een voorzet heb ik niet gezien. Klasse dat je terug bent Boy en ik hoop dat we heel veel plezier aan je gaan beleven!

Het laatste half uur kwamen er 10 nieuwe spelers in de ploeg en alleen Horvath mocht blijven staan. Ik dacht toen, nou gaan we het krijgen dit wordt verliezen aangezien de spelers die erin kwamen op papier een stuk minder zijn als de eerste ploeg. Maar met papier veeg je, je reet af en deze gasten waren voornemens om de schappekoppen een vies Haags poepie te laten ruiken want ze gooide van meet af aan de beuk er in.  Hierbij vond ik vooral Ignacio (balvast, goed kaatsend, supersnel), Vincento (goede voorzet, veel snelheid en een mooie naam) en Van Ree (harde linksback die zich in de tegenstander vastbijt en ook nog  aardig kan opbouwen) in positieve zin opvallen. Ook Yuri Cornelisse speelde een goede pot. Vincento en Cornelisse wisten te scoren dus einduitslag 2-1. Conclusie een matige wedstrijd waarbij het eredivisieniveau maar bij vlagen is gehaald.

Het belangrijkste nieuws kwam zaterdag echter uit Twente want daar was witte rook te zien met betrekking tot de transfer van Elia naar Hamburg. Dus hierbij trek ik een hele lange neus naar 020 want die vissen lekker achter het net. (terwijl  die Jol als scheveninger toch wel aardig kan vissen maar deze keer lekker niet goed genoeg). Het nieuws was voor mij in ieder geval reden om een vreugdedans te maken want we zijn 2 miljoen rijker. De grote vraag is wat gaat de Almighty met deze centen doen wat dat is toch een behoorlijk tiet geld wat er binnen komt bij ons cluppie. Daar kun je 67.797 Whoppers voor kopen zou Jhonny van de Beukering denken. De hamburgerfan schijnt trouwens volgens Wetzel niet in de belangstelling van Den Haag te staan hij verwees dit gerucht naar het rijk der fabelen.

Wie gaat er wel komen? Wordt het Koevermans?, wordt het Denneboom ?  Of komt er helemaal niemand en wordt al het geld gestoken in de reclameborden. Volgens Wetzel is heeft het vervangen van rolborden door letborden hoge prioriteit. Nou is voetbal commercie en het belang van reclame moet zeker niet worden onderschat maar als ik mag kiezen zit ik volgend seizoen toch liever naar een kanjer van een spits te kijken als naar een paar hypermoderne super de luxe reclameborden.

De sportredactie van de telegraaf had deze week helemaal de week van hun leven. Eerst konden ze natuurlijk lekker schrijven over de nederlaag tegen team vvcs. Vervolgens kopte de krant:  “ADO staat weer voor aap”. Dit naar aanleiding van het cancellen van de fotoshoot omdat de drukker van de kleding in AZIE (hij had waarschijnlijk een loempia voor zijn ogen hangen tijdens het drukken) Fit for Frel op de shirts had gedrukt ipv Fit For Free. Als je toch een drukfout maakt zet dan FIT FOR REL op de shirts dan weet ik zeker dat de shirts gretig aftrek hadden gevonden bij de harde kern. Ik zie het al voor me met 1200 man naar de Amsterdam ARENA en allemaal een groen geel shirt aan met Fit For Rel!

Tuurlijk het verdiend niet de schoonheidsprijs en het is allemaal amateuristisch maar er is ook een ploeg die een begroting heeft van € 65 miljoen, die € 30 miljoen in nieuwe spelers investeert en die dan toch met heel veel pijn en moeite 1-1 weet te spelen in het Aad Mansveld stadion. Deze ploeg heeft nu een hagenees aangetrokken om ze voetballes te geven. Naam van de ploeg: Ajakkes de favoriete ploeg van de Telegraaf. Wie staat er nou voor aap? Raymond en the boys veel plezier tijdens het trainingskamp en wees een beetje lief voor Kum.

Come on the Hague
Rene
Brody’s leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.