Zaterdag wederom naar de Jan van Beerstraat in het oh zo gezellige Laakkwartier. Vandaag stond de wedstrijd tegen Telstar op het programma. De bijnaam van deze club is de Witte Leeuwen. Als ik aan Telstar denk dan denk ik eerder aan een stelletje tamme dwergpapegaaien dan aan witte leeuwen. De club speelt al jaren in de kelder van het betaalde voetbal, met een van de laagste begrotingen,  in een sfeerloos stadion waar je niet dood gevonden wilt worden.  Hoe bedoel je Leeuwen? Al schijnen ze nu ook voor Telstar een nieuw stadion te bouwen. Maar nieuw stadion of niet ik hoop dat ik er nooit meer naar toe hoef want ik vind het  10 keer  niets dat Telstar.
Telstar is dit seizoen wel een nieuwe koers gaan varen. Zij zijn intensief gaan samenwerken met AZ. Het komt erop neer dat zo’n beetje heel het tweede van AZ nu in Telstar 1 is gaan spelen (maar die gasten staan dus  nog wel onder contract bij AZ).  Met als doel die gasten op te leiden voor AZ 1 of door te verkopen aan andere BVO’s . Tegen ons stonden 10 AZspelers in de basis aangevuld met Gynor Plet . Op papier is dit nieuwe Telstar dus best een aardig team en dat bleek ook in de wei want ze konden aardig meekomen. De eerste helft werd dan ook met een terecht gelijk spel afgesloten.
Wat opviel in de eerste helft was het optreden van good old Ricky vd Bergh. Je ziet aan alles dat Rick het dit jaar wil gaan maken in het groen en geel. Constant de bal opeisen, vrijwel altijd aanspeelbaar, hij heeft overzicht  en een schitterende pass kortom  de nieuwe haagse dirigent op het middenveld is geboren.  Linksbuiten Charlton Vincento speelde ook een sterke eerste helft. Veel snelheid, goede acties, goede voorzet en een halve omhaal die maar net naast ging. Als hij zich zo blijft ontwikkelen kunnen we nog veel plezier aan deze man beleven. Wesley V. maak je haagse tieten maar nat want Charlton komt eraan!

Een andere nieuweling Raily Ignacio vond ik ook wederom sterk spelen. Erg balvast, handig in de kleine ruimtes,  goede kaats en hij durft een actie te maken. Dit soort brutale spelers zie ik graag.  Wat mij nog meer opviel is zijn snelheid.Die gozer is razend snel en dat is knap want als je die pens van hem ziet daar moeten de handen van Sonja Bakker toch spontaan van gaan jeuken. Ik ben geen dietiste maar ik zou je toch willen adviseren. Beste Raily laat de Roti, de bakabana’s met pindasaus, de Telo’s , de heri heri’s en het Parbo bier een paar maanden staan. Vanaf nu alleen nog maar kruidenthee, bruin brood, vers fruit en op zijn tijd een pastatje en de verdedigers van de tegenpartij zullen alleen nog je hakken zien.  Raily werd na ongeveer een dik, hoe toepasselijk,  half uur spelen al vervangen  door Berry Powel maar daarover later meer.

Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft werden er 7 spelers vervangen. Het tempo ging omhoog en we kregen steeds meer grip op de wedstrijd. De haagse Michael Schumacher (Karim Soltani) viel op door zijn goede acties en gevaarlijke schoten. Als hij er op het veld, dit seizoen ,net  zo hard voor gaat als op de weg dan zit het wel goed met Karim.

Onder de invallers ook grootverdiener Pascal Bosschaart. Bosschaart verdient naar verluid 4 ton per jaar bij Den Haag. Ik weet niet waar dat op gebaseerd is maar als je naar het afgelopen seizoen kijkt dan komt dit ongeveer neer op een ton salaris per goed gespeelde bal. Nou noem mij maar een speler op die hem dat na doet. We moeten echter niet terugkijken maar vooruit en ik hoop nog steeds dat Bosschaart de topper wordt die wij destijds dachten binnen te halen want het blijft allemaal een kwestie van vorm en dat kan zo maar weer omslaan.

Neem Berry Powel het eerste kwartier na zijn invalbeurt werkte hij keihard maar raakte hij geen bal en ik dacht bij mezelf ach ach ach Berry Berry Berry en toen gebeurde het Berry stond in de zestien kreeg de bal door de lucht en schoot met een snoeiharde volley de bal bijna door het net.  Een klasse doelpunt maar de koek was nog lang niet op bij Berry.  Ik schrijf 72ste minuut de bal kwam voor de goal  Berry vloog sierlijk door de lucht, zoals alleen een ooievaar dat kan, en met een schitterende halve omhaal schoot hij de bal wederom in de touwen.  Powel voetbalde een goede tweede helft naast zijn twee schitterende doelpunten liep hij goed te kaatsen en werkte hard.  In deze vorm kan hij van grote waarde zijn voor FC Den Haag als hij tenminste blijft.  Het gerucht gaat dat Swansea belangstelling heeft voor Powel.  Als je hem beoordeelt op zijn rendement in  het vorige seizoen en op de wedstrijden tegen Laak, VVCS en Dordrecht dan denk je toch bij je zelf nou Wetzel al moet je hem achterop een oude fiets naar Wales rijden breng maar weg die gozer. Maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat wij de echte Powel nog maar een klein beetje hebben gezien. In de thuiswedstrijd tegen de Graafschap, toen hij het zeer belangrijke winnende doelpunt maakte, en vanmiddag even in de Jan van Beerstraat. Daarom zeg ik Berry moet blijven!

Wie ook schijnt te blijven is Ammi. VVV wil hem graag hebben maar niet zo graag dat ze ook gaan betalen wat Den Haag voor hem vraagt.  Ik ben hier erg blij mee want Ammi is voor ons een hele waardevolle speler.  Gelukkig gaat het met zijn herstel erg goed en verwacht hij in ieder geval ruim voor de start van de competitie weer fit te zijn. Nou hadden we al de neef van Andre Wetzel  in de selectie. Namelijk Resodihardjo.  Maar dit seizoen hebben we nog een andere neef in de selectie (ook dit jaar gelukkig geen nichten) namelijk de neef van Mitchel Pique.  Zijn naam:  Lorenzo Pique  overgekomen van jong Feyenoord. Pas 18 jaar en ook weleens bij de wedstrijdselectie van Feyenoord 1 gezeten dus wie weet wat hij ons gaat brengen.

Dan hoop ik toch nog dat Wetzel er in slaag 1 a 2 gerichte versterkingen toe te voegen .  Lukt dat niet dan is het misschien een idee om de technische staf uit te breiden met Hans Klok. Zit het tegen  dan tovert Hans wel een goede spits uit zijn hoge hoed (als het uit de hoed van Hans komt alleen grote kans dat het een nicht is maar als hij ze er in schiet maakt het ook niet uit. Neem een Christiano Ronaldo).

Woensdag de wedstrijd tegen FC Oss. Ik hoop dat Atteveld nu een keer met zijn basiselftal gaat voetballen en alleen daar waar nodig wisselt. We hebben immers nog maar 3 wedstrijden te gaan voor Nac op de deur tikt van het Aad Mansveldstadion. Persoonlijk vind ik het grote onzin om iedere keer 22 man te laten voetballen regel dan aparte oefenwedstrijden voor het tweede. Aanstaande woensdag te zien in het theater aan de Jan van Beerstraat FC Den Haag- FC Oss (laatste voorstelling in dit theater). Komt allen en laten wij er een mooi en gezellig Haags feessie van maken! Tegen Oss gaan we allemaal Los!

Come on the Hague

Rene

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.