De wedstrijd tegen FC  Oss was een weerzien met een goede oude bekende. Want wie was er in de jaren 90 het boegbeeld van FC Den Haag? Tipje van de sluier, hij stond niet bekend om zijn mooie bos haar of verfijnde techniek.

Heesen , Heesen, Heesen! Good old Dirk Heesen alweer een aantal jaar assistent trainer van Oss en vanaf de winterstop zal Dirk hoofdtrainer van de ossenaren worden.  De huidige hoofdtrainer Hans de Koning wordt dan technisch directeur.  Bij Oss geen bekende namen  in de wei maar het team slaagde er toch maar mooi in om FC Utrecht (dat zich toch behoorlijk heeft versterkt) op een 1-1 gelijkspel te houden.
Maar goed Utrecht is geen Den haag want wij hebben kanjers als Powel, Verhoek en Bosschaart in de gelederen.  Ja u leest het goed! Dit waren voor mij toch wel de meest opvallende spelers. Simpelweg omdat  ik deze heren in vorige columns regelmatig , als gevolg van hun zoveelste wanprestatie, met de grond gelijk heb gemaakt.  Tegen Oss speelde deze gasten een puike partij voetbal zoals ze dat in de kringen van AW zouden zeggen. Powel drukte wederom 2 punten waarvan een uit een strafschop.  Tuurlijk de mensen die leven met de instelling het glas is half leeg zullen nu denken,  ja lul hij had er wel 4 kunnen maken (strafschop gemist, 1 tegen 1) . Dat klopt maar laten we kijken wat deze man ons tot nu toe gebracht heeft en hoe hij de laatste 2 wedstrijden functioneert. Wat mij betreft een wereld van verschil.  Hij werkte keihard ,  liet zien over een aardige dosis techniek te beschikken (balletje achter het standbeen, omhaal), was goed aan het kaatsen  en scoort 4 keer in 2 wedstrijden.

Bosschaart is mijn inziens tot nu toe een van de grootste miskopen uit de geschiedenis van Den Haag geweest maar ook hij speelde een goede pot en is in deze vorm van waarde voor de ploeg. Dit was ook de eerste keer dat ik Wesley Verhoek drie goede voorzetten in een wedstrijd zag geven. Ik pleurde zowat van mijn bank op de tribune want ik wist niet dat hij dat kon. Maar het was wel genieten geblazen om deze drie mannen zo lekker te zien spelen want daar is iedereen met een groen geel hart natuurlijk ontzettend bij gebaat. Mijn boodschap aan deze drie heren is laat het nou ook een keer in de eredivisie zien en als het effe kan een keertje of 34!

Het was een leuke avond aan de Jan van Beerstraat. We hebben een aantal schitterende aanvallen gezien . Af en toe waren we in de verdediging nog wat slordig waardoor we het onszelf onnodig moeilijk maakte en Oss zelfs wist te scoren.  Een 4-1 overwinning is echter een mooi resultaat en het vertoonde spel geeft mij in ieder geval meer hoop als het spel in de vorige oefenwedstrijden bij elkaar.  En dan te bedenken dat kanjers als Knopper, Ammi, Pique , Kum , Zwinkels en Buijs nog niet van de partij waren!

Dan werden we deze week ook geconfronteerd met ons nieuwe thuisshirt en auw dat deed toch effe pijn aan je ogen zeg.  Na van de eerste schrik bekomen te zijn heb ik nog is goed gekeken. Ik heb me vrouw erbij geroepen en gevraagd of het echt was wat ik zag (je weet maar nooit misschien had ze stiekum paddo’s in de thee gedaan) . Helaas het bleek echt te zijn.  Hummel is er in geslaagd om ons prachtige traditionele geel groen gestreept shirt op schandalige wijze te verkrachten.  Tot overmaat van ramp staat dat rood-witte vlak met Fit For Free ook weer op het shirt. Dit is voor mij het bewijs dat de heren van Fit For Free gewoon scheit hebben aan de supporters. Vorig seizoen is er een enorme lading kritiek gekomen van veel supporters op de kleuren van de shirtreclame. Er werd door veel supporters gedreigd om het shirt en Fit For Free te boycotten. Fit For Free gaf toen aan dat ze deze geluiden zeker serieus zouden nemen en dat ze voor het volgend seizoen naar een oplossing zouden zoeken. Hun oplossing is blijkbaar om het rood witte gedrocht gewoon weer rucksichtloss op het shirt te pleuren. Is het slim? Ik denk het niet want het rood witte vlak en de arrogante houding van Fit For Free leidt bij veel supporters tot ergernis en hierdoor zullen die supporters niet tot aanschaf van het shirt over gaan.

We hebben nu dus drie redenen om het shirt niet te kopen. Het is spuuglelijk, er staat een afschuwlijke reclame op en de sponsor heeft scheit aan een groot deel van de supporters. Daar tegenover  kan ik  slechts een reden noemen om het shirt wel te kopen namelijk  de broodnodige merchandise inkomsten voor onze prachtige club.  Aan u om de afweging te maken . Laten we ons gek maken door een sponsor die niet wil luisteren en een kledingleverancier met een stelletje blinde op de ontwerpafdeling of overwint de clubliefde?

Dan nu maar hopen dat we snel een kledingleverancier krijgen die beseft dat wij een unieke club zijn die in een uniek traditioneel geel groen gestreept shirt hoort te spelen. (en dus niet in hetzelfde shirt als de go ahead eagles).

Leven is afscheid nemen maar gelukkig hoeven we voorlopig geen afscheid te nemen van Danny Buijs want hij heeft zijn contract verlengd tot 2011 en hiervoor kan ik niet anders  tikken dan bravo AW! Voorlopig nemen we wel weer afscheid van de Jan van Beerstraat en ondanks dat het voetbal niet altijd even goed was had ik de wedstrijden voor geen goud willen missen. Want het was weer haagse gezelligheid pur sang. En als ik vandaag twee wensen mag doen dan is mijn eerste wens  dat Wetzel de benodigde versterkingen voor Den Haag  weet te contracteren. Mijn tweede wens is dat die man die bij Laakkwartier verantwoordelijk is voor de patat met pindasaus vanaf heden in het Aad Mansveldstadion benoemd wordt tot chef patat. Want wat zal ik dat patatje pinda daar missen zeg. Woensdag Valencia, dat wordt na Telstar, Oss en Dordrecht de volgende die wij gaan pakken want wij hebben  Powel, Verhoek en Bosschaart!

Come onThe Hague!

Rene

Brody’s leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.