We tikken woensdagavond 19.30 Aad Mansveldstadion. De ooievaar tegen de vleermuis oftewel onze groen gele helden tegen de sinasappelboeren uit Valencia.

Voor de aftrap een minuut stilte in verband met het overlijden van oud bestuurs- en erelid Jos Boer. Een mooi gebaar voor een man die zich zowat heel zijn leven in diverse functies voor de club heeft ingezet. Ik vind het dan ook ongelooflijk dat er debielen zijn die het nodig vinden om zo’n gebaar te verstoren met ssst geluiden, debiel geschreeuw of gelach. Het kan haast niet anders of die gasten hebben het IQ van een dronken aardbei.

De eerste 10 minuten waren zeker voor de sinasappelboeren. Ze liepen makkelijk te voetballen en Den Haag stond erbij en keek er naar. Wat in deze fase vooral opviel was dat neef Pique regelmatig zeer makkelijk voorbij werd gelopen en er ook met zijn timing vaak flink naast zat. Zijn directe tegenstander was stijf links maar Lorenzo  verdedigde van alles en nog wat behalve zijn linkerbeen waardoor deze man regelmatig een gevaarlijke voorzet kon geven. Uit een van zijn voorzetten scoorde Valencia de 0-1. Keeper van Wijngen zag er bij deze goal ook  niet echt lekker uit. Sterker nog van Wijngen maakte helemaal geen sterke indruk. Ik vind hem erg onzeker, hij heeft slechte spelhervattingen en reageert veel te traag (bij de tweede goal stond hij aan de grond genageld). Daarnaast staat hij regelmatig verkeerd opgesteld.  Deze gozer komt bij de amateurs van Strijen vandaan en speelt normaliter tegen ploegen als Lutjebroek en Tietjerkstradeel dan is het natuurlijk ook niet niets als je tegen de nummer 6 van de Primera Division in een goed gevuld Aad Mansveld stadion acte de presence moet geven. Maar goed ik vond hem in de vorige wedstrijden ook geen sterke indruk maken en je maakt mij niet wijs dat er geen betere keepers op hoofdklasseniveau rondlopen.

Na de tegengoal begon Den Haag steeds sterker te spelen en ik heb in de eerste helft genoten van Berry Powel. Hij won ieder duel, had nauwelijks balverlies en gaf enkele schitterende ballen op medespelers. Wat te denken van zijn slimme vrije trap waardoor Buijs de 1-1 kon aanteken. Een staaltje voetbalgogme pur sang of niet dan!  En Berry had niet de minste verdedigers tegenover zich wat te denken van jode-la-et Maduro (toch een tijd lang Oranjeklant geweest) . Ook de combinaties tussen Powel en Ricky vd Bergh waren genieten geblazen.  Vd Bergh zat erg goed in de wedstrijd en ik vond het prachtig om hem voor het eerst in ons stadion, in het groen geel,  te zien voetballen. Rick als kind van de stad  in het stadion waar hij thuishoort en dan ook nog zo goed spelen met twee geweldig geplaatste afstandschoten die net niet goed genoeg voor een doelpunt waren. Het was mooi om midden noord te horen zingen Ricky vd Bergh oooh ooh ho ho ho, Ricky vd Bergh ooh ooh ho ho ho. Totdat een of andere spaanse randdebiel het nodig vond om Rick een tik op zijn kin te geven.Onze Ricky vd Bergh veranderde in Rocky  vd Bergh en gaf die spanjool een klets op zijn wang. De haagse  straatvechter in Ricky komt dan boven want hagenezen laten zich natuurlijk niet piepelen door wie dan ook en zeker niet door zo�n sinasappelplukker uit Valencia.  Maar lieve Rocky zou je volgende keer alstublieft tot 10 willen tellen en je handen op je rug willen houden want we hebben jou zo onwijs hard nodig. Dus Rocky verander aub in een slimmeRick zodat we nog veel wedstrijden van jou kunnen genieten.

Het gedrag van Rocky en zijn spaanse sparringspartner kan natuurlijk niet door de beugel maar scheidsrechter Bossen had dit incident wellicht ook op een andere manier kunnen oplossen. Geef beide heren een standje en kijk het nog even aan. Het leek trouwens wel of Bossen aandelen had in een Valenciaanse sinasappelplantage want voor iedere scheet van een groen gele kreeg Valencia een vrijetrap. Daarnaast weigerde hij de bal op de stip te leggen nadat Verhoek  door twee spaanse handen in de zestien tegen de grond werd geduwd. Iedereen kon zien dat dit een zuivere strafschop was maar Bossen deed net of hij gek was en misschien is hij dat gewoon wel.

Ik kan niet anders zeggen dat ik de eerste helft toch grotendeels heb genoten van het vertoonde spel en de geleverde strijd.  De tweede helft begon erg onrustig en door onnodig balverlies en wat fouten die je normaliter alleen op het niveau derde klas dinsdagmiddag cafe-elftal tegenkomt gaven we onnodig drie doelpunten weg en sta je dus  1-4 achter. Toch weten we ook in de tweede helft diverse kansen te creeren. Soltani stond twee keer vrij voor de goal maar werd zowel door Powel als door Vincento over het franse hoofd gezien. Cornelisse had nog een aardig schot en ook Raily Ignacio had nog een mooie doelpoging met zijn halve omhaal.

Er had zeker meer ingezeten als we wat minder slordig met de kansen waren geweest en als we achterin niet zo slordig waren geweest. Die Igancio en Vincento vond ik allebei weer goed invallen. Die gasten durven een actie te maken en spelen lekker onbevangen. Ook schitterend om te zien hoe die jongens na afloop al klappend langs de tribunes liepen om het publiek te bedanken. Vincento kuste zelfs het embleem op zijn shirt. Deze jongens zijn zo trots als een pauw (apetrots zou verkeerd opgevat kunnen worden) dat ze in het groen geel mogen spelen en genoten van hun debuut.

Dan is dit ook de week van de schermen. Op diverse plekken in het stadion zijn/worden schermen opgehangen zodat de wedstrijd ook op deze schermen is te volgen. Een mooi initiatief. Bij deze wil ik voorstellen om tijdens de rust wat beelden van Jenna Jameson, Pamela Anderson en soortgelijke sterren te laten zien zodat je voor je € 25 entree minimaal verzekerd bent van een paar goede ballen per wedstrijd.

Dan was dit ook de week van het snijden in de wedstrijdpremies en daar heb ik toch een beetje een dubbelgevoel bij. Tuurlijk de meeste spelers krijgen een megasalaris  en hoeven hier nauwelijks wat voor te doen. Die paar keer per week dat die gasten in de wei moeten komen opdraven kan je natuurlijk geen werken noemen.  Dus die gasten mogen hun handen dichtknijpen met deze geweldige baan en moeten niet zeiken dat ze nu minder aan premie kunnen verdienen toch? Maar hoe zou u het vinden als je ergens een contract tekent met daabij de mogelijkheid om een flink deel extra inkomsten te verdienen als je succesvolle resultaten haalt (lees overwinningen) en je baas zegt sorry hoor we gaan het vanaf nu helemaal anders doen .Die variabele beloning daar gaat een flinke streep door  heen. Zou u dat chique vinden van uw baas? Gaat u daar harder van werken?  Zolang onze salaris en premieregeling vergelijkbaar is met die van de BVO’s waarmee wij ons willen meten is er niets aan het handje. Is de regeling een stuk minder dan zal het voor ons nog moeilijker worden om goede spelers naar Den Haag te halen.

Ineens schiet het nummer The Eye of the Tiger door mijn hoofd. Drie keer raden aan wie ik moet denken. Rocky vd Bergh.
Na de nederlaag tegen Valencia voor mij voorlopig geen eviva espana meer maar uiteraard wel:

Come on the Hague
Rene

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.