Een lekker zonnetje boven het Aad Mansveld Stadion, een kraam vol met bier, Henk patat, schaars geklede haagse dames , zangertje en de typische Haagse gezelligheid. Voor mij de ideale ingrediënten voor een mooie open dag. Ik ben niet de enige die er zo over denkt want de open dag is zeer goed bezocht. Uit alles blijkt dat de club in de lift zit. We hebben een mooie nieuwe subsponsor (welkom AZIVO), we hebben meer seizoenskaarten verkocht dan vorig seizoen,  het imago is sterk verbeterd en de begroting is omhoog gegaan naar € 15 miljoen (dat mogen we van Atteveld niet vertellen, maar we doen het lekker toch). Kortom we hebben stapjes gemaakt om in de termen van AW te spreken.

Wie de wedstrijd tegen Litex Lovech (bulgaars bekerwinnaar 2008/2009) heeft gezien zal inderdaad kunnen beamen dat we stappen hebben gemaakt. Alleen 100 stappen achteruit!!

Wat een schandalige vertoning.  Oke de spelers hebben het natuurlijk waanzinnig zwaar gehad want ze hebben namelijk de hele dag handtekeningen uitgedeeld en moesten met fans op de foto. Dat soort zware arbeid gaat ze natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Eigenlijk is het na zo’n zware dag dan ook onbegrijpelijk  en lichamelijk onverantwoord dat die gasten nog een wedstrijd moeten spelen (uuhmm uuhhm).

Het enige mooie wat ik tijdens deze wedstrijd op het veld heb gezien is ons nieuwe uit-tenue. Nostalgie pur sang ,schitterend dat rood groen met die witte broek en die zwarte sokken er onder. Wat mij betreft wordt er nooit meer in een ander uit-tenue gespeeld. De wedstrijd zelf is het eigenlijk niet waard om mijn toetsenbord aan te slijten maar het was zo vreselijk slecht dat ik het ook weer niet kan laten. Ik heb deze wedstrijd werkelijk niets goeds kunnen ontdekken bij onze boys.

Het leek wel of we zonder rechtsback speelde want Pique werd voorbij gelopen alsof hij er niet stond.  Zijn tegenstander kon aardig ballen maar het was gewoon treurig om te zien hoe Pique steeds in dezelfde beweging bleef trappen. Dit kostte ons de eerste twee tegengoals. Neef Pique is op dit moment absoluut nog niet klaar voor de eredivisie maar hij is niet de enige. Als je de wedstrijd tegen Litex als graadmeter neemt dan hebben alle spelers van Den Haag stuk voor stuk niets in de eredivisie te zoeken.

Ook de meer ervaren spelers  lieten het vandaag helemaal af weten en dat is een kwalijke zaak want zij moeten die jonge gasten op sleeptouw nemen.  Als je vandaag voor het eerst komt kijken dan ben je, je echt de pleuris geschrokken. Je ziet gasten die een paar ton per jaar verdienen, die de hele week met een bal bezig zijn, maar die nog geen pass over 10 meter kunnen geven, een normale voorzet kunnen  geven (zaten je schoenen verkeerd om Cornelisse?) of een  bal normaal kunnen aannemen (moeilijk he Bosschaart?).

De derde goal van Litex was een afstandschot dat van richting werd veranderd. Het was opmerkelijk hoe fanatiek en massaal de Den Haag spelers bij de scheidrechter gingen protesteren. Als ze die energie in het voetballen hadden gestoken dan had het misschien nog wat geworden. De vierde  goal was helemaal comedy capers. Doelman van Wijngen bereide de goal zelf voor en maakte hem ook nog af. En Ik moet zeggen hij schoot hem lekker binnen. Als keeper vind ik hem drie keer niks maar misschien kan hij in plaats van Powel  (hij is geschorst tegen NAC) in de spits want we hebben doelpunten nodig.
Wat me nog meer opviel bij deze wedstrijd was het gruwelijk lage tempo het leek wel of ik naar slowmotion zat te kijken. Toch heb ik ook wel mooie dingen gezien. We zoeken nog een voorhoedespeler. Ik denk dat we niet verder moeten zoeken die nr  15 Francisco Da Silva ‘Doka’ van Litex vind ik  een geweldige speler. Hij is razendsnel, is zeer technisch en heeft een goede passeerbeweging.  Nou zal die gozer bij Litex wel wat meer verdienen dan 2 pakken Bulgaarse yoghurt en een paar voetbalschoenen maar toch denk ik dat hij voor ons haalbaar moet zijn. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat een club als Litex met een stadion met een capaciteit van 7.000 man meer heeft te besteden dan onze FC.  Misschien kunnen we hem ruilen tegen Bosschaart, Cornelisse en Verhoek.

Dan las ik op de site van de HCF dat Edwin Grunholz een stageplaats aan Wetzel had gevraagd ivm zijn TC 1 diploma. Onze Almighty heeft het natuurlijk zo druk met ze nieuwe reclameborden, TV schermen en met het marineren voor de sate kambing voor de BBQ dat hij Edwin niet heeft teruggebeld.  Zo gaat een heer van stand toch niet met oud spelers om. Foei Andre!
Grunholz is natuurlijk een baltovenaar bij uitstek die zo technisch is dat hij je in een telefooncel nog kan passeren.  Als  je naar de aanvallers binnen onze selectie kijkt kunnen de meeste nog geen bushokje passeren.  Het zou dus mooi zijn geweest als die Grunholz individueel met die gasten aan de slag zou gaan om op passeerbewegingen te trainen. En nou zullen er vast een aantal bijdehandjes zijn die zeggen dat Grunholz toch ook amper iets gepresteerd heeft binnen het betaalde voetbal. Dat klopt, maar toch denk ik dat het goed is om aanvallers individueel te trainen. Spelers met een goede individuele actie maken vaak het verschil . 99% van alle spelers heeft geen actie in huis.  Trainers maken van spelers vaak eenheidsworsten balletje aannemen, tikkie terug, tikkie breed. Waar is die dubbele schaar van Tsjeu La Ling gebleven? Daar kom je toch voor naar het stadion of niet? Grunholz is zeer technisch en wellicht had hij sommige spelers individueel beter kunnen maken.  Waar Wetzel niet de moeite deed om hem terug te bellen deed Marti n Jol dit wel en Grunholz krijgt zijn stageplaats nu bij 020.

Zijn we klaar voor NAC. Als je naar de wedstrijd tegen Litex kijkt dan kunnen we beter thuisblijven. Kijk je naar de eerste helft tegen Valencia dan zeg ik laat maar komen die badgasten uit Breda. Ik hoop in ieder geval dat Waterman en M. Pique weer helemaal fit zijn. Gelukkig is Ricky vd Bergh ook weer inzetbaar en dat zal ongetwijfeld voor het nodige vuurwerk zorgen. Powel is in ieder geval niet van de partij want hij is geschorst. Vorig seizoen hebben we die badgasten een flink pak billenkoek gegeven met een 0-4 uit overwinning. Thuis werd er gelijk gespeeld.

Ondanks die klotewedstrijd tegen Litex denk ik nog steeds dat wij van NAC thuis gaan winnen.  Ricky van den Bergh gaat knallen, de supporters zorgen voor een groen gele heksenketel en alles wat we tegen Litex niet hebben gezien gaan we tegen NAC wel zien.  Geloof mij maar de spelers laten ons niet nog een keer in de steek (In het geruchtencircuit vernomen dat het een vooraf opgezet plan was van Atteveld om tegen Litex een wanprestatie te leveren om NAC zand in de ogen te strooien, niet verder vertellen he). In Breda zijn ze gek op rijmen nou bij deze: Liever de rest van me leven jeuk aan me zak als op 2 augustus 2009 supporter van NAC.

Come on The Hague
Rene

 

GGH Media Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.