Marco Borsato zong ooit afscheid nemen bestaat niet nou daar denken wij in het Aad Mansveldstadion heel anders over .Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van oa Texiera, Kaya, El Moussaoui en Ricky Hoogendorp. Waarbij Ricky er opvallend afgetraind uitzag. Waarschijnlijk moet hij bij Scheveningen harder trainen als onder Wetzel. Hans vd Haar vond het belangrijker om met zijn porum op eredivisie live te verschijnen als om afscheid te nemen van nederlands mooiste publiek. Grote afwezige was helaas Hursut Meric. Ik had graag mijn handen nog een keer stuk geklapt voor de Haagse Turk want wat heb ik van deze baltovenaar genoten. Ik hoop dan ook dat wij hem ooit het oorverdovende afscheidsapplaus kunnen geven wat deze koning van de dribbel verdiend. Sterker nog ik hoop dat hij terugkomt maar dat zal wel niet want volgens AW kan hij het niet aan om een hele wedstrijd goed te voetballen. En daar meet de Allmighty toch een beetje met twee maten want er staan nu soms gasten in de wei die helemaal niet kunnen voetballen (zelfs geen halve wedstrijd, ik noem een L. Pique)

Tijdens de warming up moest ik denken aan het seizoen 1994/1995. Een seizoen waar wij 4de werden en topclub AZ onder ons hielden op de ranglijst (jammergenoeg alleen in de eerstedivisie). Het was ook het laatste jaar in de betaaldvoetbal carriere van keeper Rene Stam.  Althans dat dachten we want op 2 augustus 2009 zat Reneetje Stam gewoon weer als reservedoelman op de bank. Deze maatregel was nodig  vanwege de blessures van Zwinkels en Waterman en omdat in de oefenwestrijden is gebleken dat vierde keeper Van Wijngen nog geen skippybal kan tegenhouden.

Gelukkig was derde doelman Coutinho op tijd fit om de plaats onder de lat in te nemen. Coutinho is bij ons derde keeper maar is absoluut niet de eerste de beste koekkebakker . In het seizoen 2000/2001 heeft hij zelfs 4 wedstrijden bij PSV in de basis gestaan. Verder heeft hij gekeept bij FC Den Bosch, NAC en Vitesse. Coutinho heeft in zijn carriere veel te kampen gehad met blessureleed en is mede daardoor nooit echt doorgebroken.  Coutinho keepte een puike partij. Hij bracht rust, kwam erg  zeker over en had een aantal goede reddingen. Bovendien kwam de eerste assist van het seizoen van zijn pantoffel. Zijn uittrap was zo hoog dat het net leek of de bal zo uit de hemel kwam vallen voor de voeten van gelegenheidsspits Horvath die koelbloedig de 1-2  in de touwen schoot.

Pique liep weer behoorlijk te stuntelen en als AW dan toch een beroep doet op de oude garde (Zie Rene Stam) waarom dan niet Edwin Purvis tijdelijk laten ballen als rechtsback en dan gelijk good old ‘als je haar maar goed zit’ Harry vd Laan in de spits gooien. Gelukkig liet Ammi de tweede helft zien dat hij weer helemaal terug is. Ik begrijp echter niet dat Atteveld hem niet van begin af aan heeft laten spelen. Oke hij komt terug van een zware blessure maar ik had hem van meet af aan in de wei gezet en dan maar zien waar het schip strand.

Het dieptepunt van de wedstrijd kwam al in de 6de minuut omdat Ranko met een zware blessure het veld moest ruimen.   Zijn vervanger Bosschaart speelde een wereldpartij. Hij werkte hard, verdeelde het spel en had vrijwel geen balverlies. Bosschaart is vaak door dit toetsenbord met de grond gelijk gemaakt maar nu kan ik gelukkig niets anders tikken dan: Chapeau Pascal!

k heb genoten van het vertoonde spel.  Ik heb genoten van de prachtige spelhervattingen van Ricky van den Bergh.  Er werd gespeeld met het (groengeel) hart en ik heb een aantal schitterende aanvallen gezien maar naast gebrek aan scherpte voor de goal hadden we last van de Rode Hond. Dan bedoel ik niet de vlekkerige rode huiduitslag waar deze ziekte normaliter voor staat maar de rode hond in de goal van NAC. Die gozer keepte de wedstrijd van zijn leven hij pakte de meest bizarre ballen. Hij is trouwens niet de enige Rode Hond bij NAC. Die andere is  een nog grotere rode hond namelijk  het schoppertje Gilissen.Bij deze drollenvoetballer komt respect niet in het woordenboek voor. Hij liet zich van zijn slechtste kant zien door Zwaanswijk helemaal verrot te schelden toen deze besloot om de bal uit te schieten zodat Den Haag Pascal Bosschaart in de ploeg kon brengen. Een zeer sportief gebaar van Zwaanswijk dat getuigt van grote klasse!

Verder viel me op dat scheidsrechter schaamhaar en zijn knechten er ook regelmatig naast zaten zo werd er af en toe een cornertje over het hoofd gezien.Vorig seizoen was dat met die corners van Knopper niet zo’n probleem want die kwamen toch niet in de 16 maar tegenwoordig met Ricky is dat toch jammer. Afijn ik hoop voor zijn vrouwtje dat schaamhaar er thuis minder vaak naast zit.Daarnaast wist hij niet hoe snel hij moest fluiten als de Brabantse ‘Suarez’ Lurling naar de grond ging.  Maar we hebben niet door Schaamhaar verloren maar doordat we de goals te makkelijk hebben weggeven.

Bij de eerste goal was er balverlies op een gevaarlijke plek en de verdediging stond positioneel zeer slecht.  Bij de tweede goal verloor Verhoek de bal aan Schilder waardoor hij door sommige supporters de schuld van die goal in zijn schoot krijgt geworpen maar de heer R. Schilder van NAC loopt op zijn gemak 4 spelers van Den Haag voorbij zonder dat een van die spelers hem onder het gras schopt of aan zijn shirtje trekt. Maxima zou zeggen dat is een beetje dom.

In de wandelgangen sprak ik Boy Waterman nog even aan over zijn blessure. Boy kon nog weinig zeggen over zijn herstel omdat hij iedere keer met een terugslag te maken krijgt.Al met al een vervelende  blessure waarbij niemand weet hoe lang het nog gaat duren. Misschien is het een idee dat die medicijnman uit Montenegro van Milic er even naar kijkt.

Volgende week VVV. Als je de selecties naast elkaar op papier zet denk je appeltje eitje de eerste 3 punten zijn binnen. Als je ze tegen PSV ziet voetballen denk je kutje tietje dat wordt een hele kluif.

Alles draait daar natuurlijk om die Honda. Die gozer moeten we zien uit te schakelen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als hij de avond voor de wedstrijd een bedorven loempia krijgt voorgeschoteld waardoor hij een giga voedselvergiftiging oploopt en niet inzetbaar is maar ik vrees toch dat we hem op het veld moeten elimineren. Als we Honda, Calabro en Schaken (onderschat hem niet . Hij is snel, goede actie en een goede voorzet. Ik had hem graag bij Den Haag gezien) kunnen uitschakelen dan zijn we al een heel eind. Als we dan ook nog eens in aanvallend opzicht net zo goed spelen als tegen NAC en nog effe goed naar die twee tegengoals kijken zodat we ook weten hoe het niet moet en nog eens stevig gaan trainen op afwerken en Lorenzo Pique thuis laten dan heb ik er alle vertrouwen dat we in Venlo de eerste 3 punten gaan pakken.  Ranko sterkte met je herstel! Ik weet het een zwaluw maakt nog geen zomer maar toch wil ik afsluiten met Chapeau Pascal!
Nu effe met vakantie dus volgende week geen column.

COME ON THE HAGUE
Rene

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.