Van onze almighty mag je vloeken, nou reken maar dat ik dat gedaan heb toen ik de opstelling zag die door  Atteveld (en/of Wetzel) uit de hoge hoed was getoverd voor de wedstrijd tegen Vitesse.  Ricky vd Bergh zat op de bank. Nou heb ik bij de reacties op de Foxyfoto’s van adofan Ron (waarover later meer) gelezen dat deze site ook door kinderen wordt bezocht dus ik zal u mijn eerste reactie na het vernemen van de opstelling besparen maar reken maar dat er wat afgevloekt is door mij en de 2 amigo’s waarmee ik naar Arnhem was afgereist.Welke achterlijke idioot haalt het in zijn hoofd om Ricky vd Bergh te passeren? Zou hij dan toch licht geblesseerd zijn? Zou hij dan toch disciplinair gestraft zijn? Navraag bij de verslaggever van tv West leerde mij dat het een tactische zet van de technische staf was  om Rick buiten de basis te houden. Ik kon het echt niet geloven maar toen scheidsrechter (blinde) Vink voor het beginsignaal floot zat Ricky toch echt op de bank.

Het passeren van Ricky was trouwens niet het enige dat ik niet kon geloven. Het spel van onze groen gele helden was namelijk zo briljant dat ik regelmatig aan mijn maat naast me moest vragen of het wel echt was of wat ik zag. Werkelijke iedere speler  van Den Haag was beter als zijn directe tegenstander van Vitesse. Vrijwel ieder duel werd gewonnen en de ene na de andere schitterende aanval werd voor ons op de arnhemse grasmat gelegd.

Ik heb genoten van de fantastische dribbels en voorzetten van Soltani en Verhoek.  Ik heb genoten van Milic die ieder kopduel won en een schitterend doelpunt maakte door de bal uit stand snoeihard de kruising in te poeieren. Ik heb genoten van Buys, Immers en Bosschaart op het middenveld. In vergelijking met deze 3 haagse pitbulls leek het middenveld van Vitesse (met oa Nicky Hofs) uit 3 chihuahua’s te bestaan.  Ik heb genoten van onze achterhoede met killers als Horvath, Derijck, Kum en Ammi. Ik heb genoten van Barry Ditewig. Hij straalt rust uit, pakt lekker ze tijd en heeft prima spelhervattingen. Het zou me  trouwens niets verbazen als Barry niet gedoucht heeft want hij heeft geen 1 keer hoeven duiken. Oke misschien was het laatste doelpunt Barry wel aan te rekenen (volgens studiosport wel) maar aan de andere kant was het ook gewoon een vervelende voorzet en kon die brochum van Vitesse wel erg makkelijk  koppen. Ik heb genoten van de heerlijke vietnamese kipsate  en de loempia’s (wat een catering echt een voorbeeld voor Den Haag).

Kortom voor deze hagenees en zijn 2 amigo’s was het een avond genieten pur sang daar in Arnhem. Het was voor mij ook voor het eerst dat ik 11 arnhemmers dronken op een voetbalveld heb zien staan. Want in 90 minuten tijd hebben wij die gasten echt helemaal dronken gespeeld. Mijn held Ricky mocht ook nog even invallen net als Vincento en Powel. Die laatste liet met zijn driedubbele schaar nog even de tijd van Tscheu la Ling herleven. Alleen is de schaar van Powel een stuk botter dan die van Tscheu la maar het was toch leuk om te zien (al zie ik hem liever is een keer een paar doelpunten maken).
De enige man van wie ik deze wedstrijd niet heb genoten is scheidsrechter Vink. De kaarten die hij trok voor Soltani en Ammi sloegen echt als een lul op een drumstel. In beide gevallen was er geen sprake van een overtreding maar noordwijkse Pietertje wist niet hoe snel hij zijn kaarten moest trekken.

Verder heb ik ook niet bepaald genoten van dat voorproefje van die fotoreportage die volgende maand in de Foxy verschijnt. Ik heb eerst is goed gekeken of het niet een van onze keepers is die op de foto staat. Gelukkig was dit niet het geval. Wat een ranzig wijf trouwens  met die 2 opgeblazen tieten. Nou heb ik niets tegen neptieten maar neem dan 2 grote. Als je naar die foto kijkt met het ADO -logo op de achtergrond dan zullen de lezers van FoXY eerder denken aan Anaal Dan Oraal als aan Alles Door Oefening. Voor onze TD in ieder geval weer stof zat om een column in de VI  over  Imagoschade te schrijven. Al is het ook weer een businessopportunity want na deze fotoreportage zullen misschien bedrijven als Christine Le Duc, Pabo, Chick, Seventeen, FOXY  etc bij Andre op de deur kloppen om de club te mogen sponsoren. Wat te denken van het Durexstadion en dan als slogan Durex geen overbodige luxe want hagenezen schieten altijd raak.

Dan heb ik deze week ook niet genoten van meneer Guus (Jo) de Jong. Guus wil namelijk geld zien van Lex Schoenmaker jr en Ruud Mansveld omdat ze foto’s ,die door Guus zijn gemaakt, hebben gebruikt op hun websites over de haagse legendes Lex Schoenmaker en Aad Mansveld. Guus heeft jaren lang geld verdient met het maken van foto’s zonder dat de mensen van wie hij de foto’s heeft gemaakt hem daar waarschijnlijk toestemming voor hebben gegeven. De sites van Lex en Ruud zijn niet commercieel en dienen puur als eerbetoon.  Guus de Jong is 75 jaar en ik vraag me dan af waar is het met jou misgegaan Guus. Ben je als kind gepest en komt het nu naar boven. Had jezelf zo’n bekende voetballer als Aad of Lex willen zijn of ben je onlangs in een toverketel met LSD gevallen. Waarom verbaast het me niets dat deze hele enge man uit Amsterdam komt. Eigenlijk is ieder woord wat ik over Guus tik zonde van mijn toetsenbord maar ik hoop dat hij stikt in een jodenkoek.
Ineens schiet de vraag door me hoofd waren wij nou zo goed of was Vitesse zo slecht. Ik denk dat Vitesse zo slecht was omdat wij zo goed waren. Wat kan mij het ook schelen ik heb genoten en daar gaat het toch om in het leven of niet groen gele vrienden.

Als wij zo blijven spelen dan is RKC de volgende die aan de zegekar wordt gebonden. Waalwijk maak jullie borsten, ook de neptieten, maar nat want Den Haag komt er aan. Genoeg voor deze column ik ga nog even nagenieten. Oh ja nog een ding.Moet Ricky tegen RKC nou wel of niet in de basis? Ik ben een hele grote fan van Ricky en vind hem een van de gevaarlijkste spelers. Aan de andere kant zegt men dat een winnende trainer altijd gelijk heeft dus never change a winning team. Wat vinden jullie? Zo nou ga ik echt nog even nagenieten.

Come on the Hague.

Rene

Brody’s leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.