‘Nieuwe John de Wolf, Immers, racet zo naar de kuip. ‘ Dit is de  kop van een artikel dat, afgelopen zaterdag, op www.ad.nl is gepubliceerd.  Feyenoord snakt naar een nieuwe held. Paniek in Rotterdam want de kindertjes weten niet meer welke naam ze op hun, in de fanshop aangeschafte, Feyenoordshirtjes moeten laten drukken.

Ze zijn op zoek naar een type John de Wolf.

Ik denk bij mezelf:’ waarom zijn ze, in vredesnaam, op zoek naar  een valsspeler? Een speler die zijn medespelers besodemietert bij het spelen van een kaartspel?’ De Wolf lichtte destijds zijn boezemvriend/ medespeler Rob Witschge op toen ze zaten te kaarten. Het ging om serieus geld. John de Wolf veranderde in John de geldwolf. Goed voor de sfeer zo’n type De Wolf in de groep.

Bron: Sportgeschiedenis.nl

Feyenoord is dus op zoek naar een type De Wolf en komt uit bij Lex Immers, als we tenminste het AD moeten geloven. De vergelijking gaat meteen mank want Lex is geen oplichter.  Maar goed ze willen dus een nieuwe held in Rotterdam .

Lex Immers, held van Midden Noord, spelend lid van de Haagse harde kern, met op zijn rug een levensgrote ooievaar getatoeeerd, moet nu dus de nieuwe held van Rotterdam zuid worden. De nieuwe John de Wolf.  Zullen ze dan ook van Lex verwachten dat hij in dezelfde overhemden gaat lopen als waar John de Wolf destijds in liep? Die Armstrong shirts, die je tegenwoordig alleen nog ziet om het lijf van een slechte clown in een Oostblok circus. Soms kom je ze ook nog tegen bij die ‘foute’ garagebedrijven waar ze als poetsdoek worden gebruikt. De Wolf zelf heeft ook nog een paar exemplaren in zijn kast hangen, zie onderstaande foto, mocht hij een keer een avondje gaan stappen dan trekt hij er gewoon één aan. Lekker herkenbaar joh. Tijdens het stappen hoort hij nog regelmatig:’ he, daar heb je John de Wolf in zijn ‘John de Wolf’ shirt. ‘Dat vindt hij prachtig, dat zijn de momenten waar hij het voor doet. Maar Lex Immers in een Armstrong  shirt is als Kim Holland in een, maagdelijk witte, trouwjurk. Geen combinatie

Even terug naar het artikel van het AD. Een bijzonder vaag artikel. Zo schrijven ze: ‘voor Feyenoord, zo weten insiders al jaren, valt Immers meteen. Als Martin van Geel hem vandaag belt, kom hij in volle sprint over de A13 vanuit Den Haag, richting trainingscomplex Varkenoord.’  Zo, zo, Lex komt dus over de A13 vanuit Den Haag. Nou heb ik nog nooit iemand meegemaakt die over de A59 van Den Haag naar Rotterdam is gereden, u wel? Maar wat ik nog veel opmerkelijker vind, is dat ze schrijven dat hij al jaren voor Feyenoord valt en dat hij in volle sprint richting Rotterdam zou gaan. Als dat zo is dan vraag ik me af: waarom heeft hij dan godverdomme geen Kuip op zijn rug  getatoeëerd?

In het artikel wordt Lex Immers ook nog geciteerd: ‘ik ben ambitieus, zit niet aan ADO vast.’ Kijk en dat is nou precies de reden waarom Lex Immers, op dit moment, niet naar Feyenoord moet gaan. Ambitieuze voetballers willen hogerop, die doen geen stap terug.

De volgende passage, wederom uit het AD artikel, zegt alles:’ Als een jonge Feyenoord-fan nu een nieuw shirtje bij de fanshop haalt, zal hij hard moeten nadenken welke spelersnaam hij of zij op de achterkant laat drukken.’ Impliciet schrijft het AD hier dat er op dit moment alleen maar baggerspelers rondlopen in Rotterdam Zuid. Daar hoor jij niet tussen, Lex. Kijk naar Veendam-Feyenoord en Feyenoord-Malaga. Dan weet je genoeg!

Bovendien heb jij een echt groen geel hart, Lex. Heb je er weleens over nagedacht hoe het zou voelen om tegen ADO te scoren.  Ik zou het gevoel niet kunnen omschrijven. Misschien voelt het alsof je vreemd gaat, of voelt het alsof je, net als John de Wolf, je beste vriend hebt besodemieterd, bij het kaarten, of misschien voelt het wel als een wortelkanaal behandeling zonder verdoving? Ik denk dat het voelt als de hiervoor omschreven gevoelens, bij elkaar opgeteld, maar dan honderd keer erger. Denk alleen maar aan de pijn die, die 15.000 Hagenezen, in het Kyocera-stadion, zullen voelen als hun held, jij dus, een doelpunt maakt tegen onze club. Dat gaat door merg en been.

Ik denk ook dat je het niet kan, Lex. Scoren tegen ADO. Jij lijkt me het type dat, mocht je toch voor Feyenoord kiezen,  in de wedstrijd tegen Den Haag, in De Kuip, bij een 1-1 stand, in de laatste minuut, de bal ‘per ongeluk’  achter je eigen keeper het net in schiet om vervolgens naar je ‘vrienden’ in het uitvak te lopen en met allebei je duimen op de, joekel van een , ooievaar op je rug te wijzen. Het lijkt me fantastisch om dat mee te maken maar veel liever heb ik nog dat je blijft.

Jij hoort bij Den Haag en ik snap dat je ambities hebt maar dat is juist de reden om, op dit moment,  niet naar  Feyenoord te vertrekken. Mocht je ooit besluiten om Den Haag te verlaten dan verdien je een transfer naar een mooie (sub)top club in het buitenland en als je, je zo blijft ontwikkelen dan gaat dat er ook zeker van komen. Bovendien speel je dan, in de competitie, niet tegen Den Haag. Dan hoef je die bal ook het stadion niet uit te schieten, mocht je een kans voor open doel krijgen, en je hoeft dan ook geen eigen doelpunt te maken om je ‘vrienden’ aan de overwinning te helpen.

Lex Immers, de nieuwe John de Wolf, van Rotterdam. In mijn gedachten zie ik Lex al lopen in zijn John de Wolf/Armstrong shirt. Hij heeft zijn haar laten groeien en laten verven. Eerst alles donker geverfd en toen die coupe soleil erin geknald. Ook heeft hij zijn baard laten groeien.  Alles op zijn John de Wolfs!  Hij weigert alleen vals te spelen met kaarten want Lex is een goudeerlijke Hagenees. Hij speelt, gelukkig vindt hij zelf,  niet meer in de spits maar helaas ook niet meer op het middenveld. Lex Immers is de nieuwe voorstopper van Feyenoord Rotterdam.  De opdracht vanuit de club is duidelijk: in woord, daad en gebaar moet hij op John lijken dus moet hij ook op de positie van John spelen 1+1=2. Om Lex wat meer een ‘Rotterdams’ imago te geven heeft Tattoo Bob, de enige echte, na aandringen van de club, Lex aangeboden om De Kuip over zijn ooievaar heen te tatoeëren met daarboven de tekst:’geen woorden maar daden’, maar daar is Lex niet ingetrapt. Hij wuifde het voorstel van Bob lachend weg. Rot op met je Kuip. John de Wolf heeft toch godverdomme ook geen Kuip op zijn rug laten tatoeëren.  Lex Immers deelt nu, tijdens het winkelen op de Lijnbaan, handtekeningen uit aan de Rotterdamse jeugd. Van winkelen komt weinig want iedereen wil met de man, wiens naam op de rug van hun nieuwe Feyenoord-shirt staat, op de foto. Gelukkig zijn het vooralsnog slechts mijn gedachten.

Lex Immers,  het voetballende hardekernlid van Den Haag. De man die een tattoo van een ooievaar verkiest boven een tattoo van De Kuip. Die Lex moet dus de nieuwe held van Rotterdam worden?  Ik kan het me niet voorstellen en ik denk de Feyenoordsupporters ook niet.  Of vergis ik me daarin? Maar mocht je toch gaan Lex, dan hoop ik dat je een nieuwe held wordt in Rotterdam maar ik hoop ook dat je dan twee keer flink zult verliezen van Den Haag en ik denk dat jij dat ook hoopt. Want het blijft toch onze club, Lex. Of niet? En één tip beloof me echt dat je nooit een John de Wolf/Armstrong shirt aantrekt. Voordat je het weet krijg je types als Rachel Hazes achter je aan. Dat had John ook en dat heeft hem, naar eigen zeggen, zijn huwelijk gekost. De combinatie van een Armstrongshirt, geverfd haar, een baard en een heldenstatus is dodelijk bij dat type vrouw, Lex. Je bent gewaarschuwd, het is nu aan jou.

Come on The HagueRene

U kunt nu ook via twitter reageren: GGH Twitter of Twitter Rene

Klik hier om meer column’s van Rene te lezen

GGH Media Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.