Wesley Verhoek was vertrokken bij ADO Den Haag. De man, wiens blik genoeg is om een ‘waterval’ van vaginaal-vocht te genereren in het kruis van menig Haags ‘wijf’, was nu echt pleite.

Ik heb zeer veel bewondering voor Verhoek. In de eerste plaats omdat ik nog nooit iemand, met zo’n dikke reet, heb gezien die zo hard kan rennen. In de tweede plaats vanwege zijn doorzettingsvermogen. De Haagse ‘Platini’, die zichzelf gebombardeerd heeft tot vrijetrappen-specialist, heeft dit seizoen al een stuk of dertig vrijetrappen genomen. Die waren allemaal kut! Maar zodra de scheidsrechter op zijn fluit blaast, voor een overtreding, tegen Den Haag, snelt Wesley zich naar de plaats delict. Al moet hij zestig meter overbruggen. Iedereen met een groen geel shirt, binnen een straal van tien meter van de bal, wordt weggestuurd. Wesley kijkt er altijd bij alsof hij de vorige 275 vrijetrappen loeihard in de bovenhoek heeft geknald dan wel panklaar op de ‘stropdas’ van een medespeler heeft gelegd. Niets is minder waar. Al die vrijetrappen waren kut, kut en nog eens kut (oftewel 3xkut)! Toch blijft hij het proberen en dat vind ik knap! Ik ken niemand met zoveel doorzettingsvermogen als Wesley Verhoek. Als er iemand een standbeeld zou verdienen, vanwege zijn doorzettingsvermogen, dan is dat absoluut: Wesley Verhoek. Geen twijfel over mogelijk.

Maar goed Wesley zou ons gaan verlaten voor het Engelse Nottingham Forest. Toen ik het las dacht ik gelijk: hier klopt iets niet. Toen Wesley in de jeugd van VUC speelde had hij namelijk al heimwee, naar Den Haag, als hij een uitwedstrijd bij RVC Rijswijk speelde. We weten inmiddels hoe de zaken ervoor staan: Wesley gaat toch niet weg, hij blijft. De reden, heimwee. Dat betekent dat we ook niet bang hoeven te zijn voor een transfer naar andere clubs, die belangstelling zouden hebben, zoals Twente of Vitesse. Vanuit Den Haag ben je immers langer, met de auto, onderweg naar Enschede of Arnhem dan naar Engeland met het vliegtuig. Dus ook daar kan je nu niet meer naar toe, Wes.
Ik ben ook zo’n klootzak die regelmatig op je staat te vloeken als je weer een vrijetrap heb verneukt, een kut voorzet geeft of een verkeerde keuze maakt. Je weet wat ik bedoel, he. Zelf schieten uit een onmogelijke hoek terwijl er een medespeler vrij voor de goal staat. Ik irriteer me ook mateloos aan je, als je weer eens loopt te zeiken tegen de scheidsrechter en je daardoor onnodig een kaart pakt. Zoals in de wedstrijd tegen Omonia Nicosia ook weer het geval was. Ik weet ook dat je me dat vergeeft omdat jezelf net zo bent. Ik zie het aan je kop als een medespeler een kut bal geeft of, op stompzinnige wijze, een kans verprutst. Het liefst pak je zo’n gozer bij zijn strot, scheld je hem verrot om hem vervolgens  met een “penalty” onder zijn reet terug de wedstrijd in te schoppen. Maar een paar seconde later denk je al bij jezelf: het had mij ook kunnen gebeuren we zijn gvd allemaal mensen!

Maar ik ben niet zo’n klootzak die: douche, douche begint te zingen of: Japie, Japie begint te roepen na wederom een verneukte actie.  Wat denken ze wel joh. Na een paar kut wedstrijden gelijk moord en brand schreeuwen en smeken om een invalbeurt van de eerste de beste, hardlopende, bokkenpruik uit Katwijk. Klootzakken die dat doen hebben het niet begrepen, Wes. Die zien niet dat jij de gevaarlijkste aanvaller, op dit moment, bij Den Haag bent. Die beseffen niet dat één moment van jou genoeg kan zijn om een wedstrijd te beslissen. Die klootzakken zijn vergeten dat jij geschiedenis hebt geschreven. Ze zijn het feest vergeten dat ze gevierd hebben toen jij, in de 92 minuut, in lampenstad Eindhoven, het licht uit deed door de bal tegen de touwen te knallen. Het was de eerste overwinning, na veertig jaar, tegen PSV. Ze zijn vergeten hoe hard ze hebben staan schreeuwen, juichen misschien wel huilen van geluk toen jij die wereldgoal tegen Ajax maakte waardoor we na 24 jaar weer in Amsterdam wonnen.  De gezichten van de gebroeders Jol. Die er bij stonden alsof ze na het eten van een broodje bedorven zure haring, met uitjes, hun broeken compleet onder hadden gescheten. Het grote feest dat we na afloop hebben gevierd. Ze zijn het allemaal vergeten. Deze klootzak zal dat nooit vergeten.

Zolang jij bij Den Haag speelt hoor je in de basis te spelen! Ik ken mezelf. Ik zal je best nog regelmatig vervloeken maar ik zal nooit vragen om je te laten wisselen. Daarvoor ben je te goed en daarvoor hebben we teveel aan je te danken. In het interview met de NOS hoor ik je zeggen dat 99% van de mensen je voor gek verklaart omdat je niet naar Engeland gaat. Als dat zo is dan zit ik bij die 1%. Ik ben trots op je dat je, je hart volgt en dat je, je niet laat leiden door motieven zoals geld. Als iedereen zijn/haar hart zou volgen dan zou de wereld er een stuk gelukkiger uitzien. Wat dat betreft ben je een voorbeeld voor de mensheid.Ook zullen er mensen zijn die denken: ach wat een zielepoot, hij kan niet zonder zijn moeder. Daar moet je dan maar lekker schijt aan hebben. Dat zijn allemaal mensen die nooit even lekker in de watten zijn gelegd door hun moeder. Geen lekkere verse stroopwafel bij de koffie. Geen verse fruitcocktail op de ontbijttafel, waar je met het hele gezin van smult, terwijl je moeder warme chocomelk maakt en je vader sterke verhalen vertelt.  Deze mensen beseffen niet hoe waardevol, bijzonder en zeldzaam een warme familieband is. Jij beseft dat wel. Ook daar moet je trots op zijn!

In Amsterdam en Eindhoven ging de vlag uit toen bekend werd dat jij naar Nottingham vertrok.  Die vlag hangt nu weer halfstok. Want zij, zijn niet vergeten wat jij vorig seizoen hebt gepresteerd! Ik hoop dat we ook dit seizoen weer mogen genieten van fabelachtige rushes, bananenballen (van die voorzetten die je om je tegenstander heen krult) en belangrijke doelpunten. Ook dit seizoen wil ik je weer zien lopen met je hand tegen je oor, na het scoren van een doelpunt, langs de tribunes met ‘vijandig’ publiek. Heerlijk hoe jij in staat bent om een heel stadion vol ‘vijandige’ supporters op zijn kop te zetten door alleen maar met een ‘big smile’ en een hand tegen je oor door het stadion heen te rennen. Daar kan ik geen genoeg van krijgen.

Het goede nieuws was voor mij in ieder geval reden om gelijk naar de Haagse binnenstad te rijden. Stroopwafels, van Verhoek, te halen voor de hele straat. Voor s ‘avonds bij de koffie, om het te vieren! Er woont ook een Ajacied bij mij in de straat. Ik heb hem twee stroopwafels gegeven en tegen hem gezegd: geniet jij nog maar even dubbel, van een wafel, van Verhoek de rest van het seizoen zal je hem namelijk vervloeken want Wesley Ver(re)hoek, de Haagse ‘reuzendoder’, is back in town!

Nogmaals respect, dat jij de ballen hebt om je hart te volgen. Den Haag is een fantastische club en het belooft een mooi seizoen te worden. We hebben al één punt meer dan vorig seizoen, na twee wedstrijden, en we hebben het kampioenschap nog helemaal in eigen hand. Wat willen we nog meer?

Een goede spits (het liefst Bulykin), het aanblijven van Derijck/Toornstra,/Immers, een nieuwe algemeen directeur (al hoop ik dat ook Manders last krijgt van heimwee), aanvallend voetbal, meer lekkere wijven op de tribune en transparantie vanuit de club, naar de supporters, want er doen wel erg veel geruchten de ronde meneer Vd Kallen. Ben ik nog wat vergeten?

Come on The HagueRene

U kunt nu ook via twitter reageren: GGH Twitter of Twitter Rene

Klik hier om meer column’s van Rene te lezen

Fly-Over Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.