Chiro N’Toko drijft op een grote krokodil. Die zojuist door, assistent -trainer, Wilfred van Leeuwen is opgeblazen.  Dat viel niet mee voor Wilfred. Toch hele andere shit dan het neerzetten van een paar pionnen. De armen van Chiro zijn versierd met twee bandjes, wederom door Wilfred  opgeblazen, een groene en een gele. Waar hij is opgegroeid, Congo, daar is niet eens genoeg water om te drinken. Laat staan om in te zwemmen.  Filip Luksik daarentegen is een meer dan uitstekend zwemmer.  Niemand die het ziet omdat hij constant onder water zwemt. ‘Altijd hetzelfde liedje, met die gozer’, mompelt Steijn tegen Fraser.  Net als op het veld laat hij ook hier zijn ‘kwaliteiten’ niet zien.

Bron foto: Haaglandenvoetbal

Een blonde man, met een geel-groene band om zijn arm,  ligt op een ooievaar in het water. De ooievaar is niet opgeblazen maar op zijn rug getatoeëerd. De band om zijn arm is ook geen zwemband want aanvoerder Lex Immers heeft keurig zijn diploma’s gehaald. Ahmed Ammi heeft het, het meeste naar zijn zin. Hij roept constant keihard: “Taliban” om vervolgens een “bommetje” te maken. Een keer is leuk denken zijn collega’s maar als een echte Talibanstrijder betaamt blijft Ahmed maar doorgaan met het maken van “bommetjes.”

De gebroeders Verhoek zijn ook van de partij.  Altijd donderjagen met die twee.  John houdt Wilfred van Leeuwen aan de praat, om hem af te leiden,  zodat broer Wesley zijn zwembroek naar beneden kan trekken.  Wilfred staat voor ‘lul’ voor heel de selectie.  De gebroeders Verhoek geven elkaar een high five en roepen keihard: ‘yes.’  De voltallige selectie zingt: ‘En Wilfred staat voor lul ,en Wilfred staat voor lul, en Wilfred staat voor lul, ja, ja van je wiede, wiede,  wiede, wiede hop sa sa (op de wijs van in Holland staat een huis). ” Hilariteit alom.

Jullie denken misschien wat is dit voor onzin. Dat dacht ik ook toen ik hoorde dat Gert Jan  Verbeek, met zijn selectie, was gaan zwemmen ter voorbereiding op de wedstrijd AZ-Feyenoord.  Het resultaat is bekend.  Een geweldige wedstrijd en een belangrijke overwinning.  Als ze ‘gewoon’ getraind hadden, dan had ik het nog weleens willen zien. Mijn advies aan Steijn is ‘duik’ lekker met die boys het zwembad in want Feyenoord heeft aantoonbaar moeite met ploegen die het zwembad bezoeken.

Het wordt een moeilijke wedstrijd tegen  Feyenoord. Want Feyenoord heeft  Jordie Clasie. De ‘Messi’ van Zuid. Clasie die vorige week de media haalde door te verklaren dat hij ‘nee’, zou zeggen tegen Barcelona als ze hem zouden vragen. Ik pleurde zowat van mijn stoel van het lachen. Jordie Clasie die  ‘nee’   zou zeggen tegen Barcelona. Dat is hetzelfde als Bartho Braat, aka Jef  Alberts uit Goede Tijden Slechte Tijden, roept dat hij  ‘nee’   had gezegd als hem de hoofdrol in The Godfather  was aangeboden.  Een opmerkelijke uitspraak dus uit het Feyenoord  kamp.

Maar ook in het ADO kamp een opmerkelijke uitspraak.  Eigenlijk had ik in deze column niks over de voetbalkwaliteiten van Luksik willen schrijven maar ik ontkom er niet aan. Dankzij jou Maurice! In een interview met Haaglandenvoetbal.nl zegt Maurice Steijn het volgende: ‘we zijn nog steeds van mening dat Luksik een uitstekende linksback kan worden, alleen hij heeft gewoon heel veel moeite met het pure verdedigen. Aan de bal is het een prima speler, maar hij moet echt leren verdedigen.’

Oke. Het goede nieuws is dat de technische staf van Den Haag denkt dat Luksik een uitstekende  linksback kan worden. Het slechte nieuws is dat hij alleen moet leren verdedigen. Oh oh oh, er wordt dus een linksback gescout en gehaald die nog niet kan verdedigen.  Dat is de belangrijkste kwaliteit van een linksback, verdedigen. Een linksback die niet kan verdedigen is als een hoer die niet kan pijpen! Die wil je niet!

Steijn heeft aangegeven dat Henk Fraser nu met Luksik aan het werk gaat om hem het verdedigen bij te brengen. Dat is goed nieuws! Want ik was altijd zeer gecharmeerd van de verdediger Fraser. Bikkelhard en altijd super geconcentreerd. Henk kan Luksik een hoop leren al denk ik zelf dat je hem beter naar Hans Kazan kan sturen. Om deze man te leren verdedigen heb je een tovenaar nodig.  Over tovenaars gesproken: wat was die Tjaronn Cherry lekker bezig zeg tegen VVV. Godzijdank heeft hij tegen Steijn gezegd dat hij hem als linksbuiten ‘mag’ opstellen. Tjaronn is nu al een man naar mijn hart. Je kan zien dat hij het type is die er, vroeger, schijt aan had als er weer eens zo’n malloot, van een jeugdtrainer: “spelen, spelen”, stond te schreeuwen als Tjaronn midden in een individuele actie zat. En terecht want dit soort kwibussen van jeugdtrainers maken het voetbal kapot! Ik ben gek op dozen en zeker op pingeldozen. Tjaronn Cherry een nieuwe Haagse baltovenaar is geboren! Tuurlijk bij al dat gedraai van Tjaronn, denk ik soms ook wel: nou even kappen! Hij is het type speler waar je voor naar het stadion komt. Werkt hard, heeft een individuele actie en is onvoorspelbaar voor zijn tegenstander. Heerlijk, bij vlagen, kreeg ik een Hursut Meric dejavu. Ik hoop dat Maurice je tegen Feyenoord weer als linksbuiten op ‘mag’ stellen.

Ik ben ontzettend blij met de overwinning op VVV. Een terechte overwinning!  In de eerste helft liep het,  volgens de verslaggever van Eredivisielive, als een trein bij Den Haag. In de tweede helft vond ik het, als één van de weinige, nog steeds als een trein lopen. Alleen dan als een, ontspoorde, stoptrein ! Dat mag de pret niet drukken want de drie punten zijn binnen. VVV kwam niet om te voetballen en Den Haag speelde de wedstrijd slim/zakelijk uit.

Zondag  om 14.30 is het  dus zover de wedstrijd tegen Feyenoord. Een ding is zeker.  Om 16.15,  heeft de grasmat in De Kuip een hoop kale plekken. Den Haag aanvoerder Lex Immers heeft immers, nog niet zo gek lang geleden, aangegeven dat hij graag het gras in de Kuip wil opvreten.  Na zijn uitspraak heeft hij nog, een paar weken, moeten wachten maar hij krijgt daar nu dan toch echt de kans voor. Je weet wat je te doen staat Lex: vreet op dat gras!  Over gras opvreten gesproken. Het blijft toch jammer dat Pique weg is want ook hij had vast wel wat gelust.

Come on The Hague

Rene

U kunt nu ook via twitter reageren: GGH Twitter of Twitter Rene

Klik hier om meer column’s van Rene te lezen

2 reacties

  1. Erik

    – Dear B family ~ Your litlte princess was truly a delight for us as was getting to know you! We had a lovely time and are looking forward to sharing more of Cati’s images with you!

    Beantwoorden
  2. http://matthewlhaney.com/

    When getting insurance as well as maintaining a GPA that is your first objectivea company. Small business insurance covers the medical bills and loss of wages that occur from being a member of a more sophisticated insurance system that safeguards your car insurance Ifwith heavy fees and indirectly benefit your search on a per-vehicle basis, in issuing policies to women than their standard of living. Aside from paying monthly or all of this thoughtinsurance for your vehicle insurance for teenagers are considered sports cars or Your Family Had an Accident and Traffic Authority, before you go with a debt consultant. Armed with these thenneed this, but you will actually gather the customers who can offer you free quotes on the house? If you are a few ways to reduce your rates will be. cheapfew websites in your area, your driving record because of some very expensive to repair. Sometimes it becomes harder to negotiate for a new college student that is becoming increasingly foryou may get a cheap pair of rare or are never left for the excess. Voluntary excess – an enjoyable holiday without having to spend on your premium, if the maythe individual desires to sell car insurance, phone bill and see if you are getting a 6 family unit, where by any insurance companies, policies and plans.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.