Sommige dingen wil je niet zien. Zoals een vrouw van 73, met een Seth Gaaikema kapsel, in een tijgerlegging, die je trakteert op een gigantische kamelenteen.  Toch werd ik laatst met zo’n kamelenteen geconfronteerd.  Slapeloze nachten! Maar alles beter dan kijken naar, het gestuntel in de verdediging van, Christian Supusepa aka ‘Soepie’.
Oh Oh Oh wat heb ik zitten vloeken.  Ik was zelfs zo teleurgesteld dat ik hem op twitter als ‘koekkebakker ‘ heb neergezet.  Dat gaat veel te ver, volgens sommigen, want je brandt dan je eigen spelers af. Een eigen speler ‘koekkebakker’ noemen, zoiets doe je niet.  Niet als je een echte supporter bent! Echte supporters blijven altijd positief, staan altijd achter de spelers en achter de club.

Maar, is dat wel zo? Misschien ben je alleen een echte supporter als je een speler, die loopt te ‘kutten’, helemaal verrot scheldt.  Bij de eerste de beste fout, die een speler maakt ,gelijk vol er in knallen: ‘Vieze vuile stinkmongool met je bloedkop! Nieuwe schoenen? De dozen zitten er zeker nog omheen? Vieze vuile paardenlul. Krijg jij lekker een swaffelling ‘  Voetbal is toch emotie?  Alleen echte supporters voelen pijn, bij iedere fout die een speler maakt.  En als je pijn voelt ga je vloeken.  Stoot je kop maar eens hard, zonder te vloeken, dat gaat je niet lukken.  Althans mij niet.

Het is natuurlijk makkelijk om de vinger  op de zere plek te leggen, in dit geval de linksbackpositie,  en verder niks te ondernemen. Zo zit ik niet in elkaar!  Als supporter moet je ook kijken of je, je club kan helpen.  Afgelopen dinsdag was ik op het Plein omdat ik Mauro weleens in het echt wilde zien. Een bijzonder figuur, die Mauro, want na Arnold vanderLyde, drievoudig Europees bokskampioen, heeft er nooit meer een ‘neger’ met een zachte ‘g’ zo in de ‘picture’ gestaan. Ik denk dat een hoop ‘negers’ uit de Nederlandse showbusiness best,  voor een paar dagen, met Mauro zouden willen ruilen qua media-aandacht.  Ik noem een Humberto Tan.

Bron: Spitsnieuws

Op het Plein sprak ik even met Mauro. Aardige jongen, goed te verstaan ook. Beter dan de meeste ‘negers’ en/of  ‘Limburgers’ die ik ken.  Ik vroeg aan hem: ‘Mauro, jij zit toch op voetbal?’ ‘Nou en of meneer’, zei Mauro. ‘Wat zou je er van vinden om de nieuwe linksback van ADO Den Haag te worden?’ ‘Weet u, ik kan overal spelen behalve linksback.’ Ik zei ‘Joh, dat maakt toch geen reet uit want die gasten die daar nu spelen, die kunnen dat ook niet.’ Zegt Mauro: ‘nee, joh linksback is echt niks voor mij, daar begin ik niet aan.’ Ja, toen was ik er ook in één  keer klaar mee: ‘Ga dan maar lekker terug naar Angola en neem die zachte G mee!’ Zo’n ‘neger’ met een buitenlands paspoort is immers alleen interessant als hij wil/kan voetballen. Neem Douglas, van FC Twente, die onlangs de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen. Dat zijn ‘negers’ waar we wat aan hebben! Gasten als Mauro die kunnen me gestolen worden.

Bron: ANP

Over Mauro gesproken. Maurice Steijn doet me ook een beetje aan Mauro denken.  Mauro Steijn. De ene helft van de supporters gelooft in de trainer en is voor een langer verblijf. De andere helft wil dat hij, het liefst gisteren, al in het vliegtuig naar Angola was gestapt. Of naar een andere bestemming,  ver bij Den Haag vandaan. In de ogen van deze mensen doet Steijn niets goed.  Hij wisselt te laat, kiest de verkeerde tactiek, heeft geen charisma etc .  Na de 0-3 overwinningen bij De Graafschap en bij Feyenoord was Steijn, volgens zijn criticasters, geen toptrainer maar na de  4-1 en 4-0 nederlagen tegen Roda en Heerenveen was hij wel trainer poep.  Overal is een winnende trainer een held en een verliezende trainer een schlemiel. Behalve als je Maurice Steijn heet en trainer bent van Den Haag dan ben je alleen na iedere nederlaag een kwibus die op moet pleuren.

Ik vind dat onbegrijpelijk. Neem de wedstrijd tegen Heerenveen.  In de tweede helft liet Den Haag, bij vlagen, voetbal zien dat je, normaal gesproken, alleen bij Barcelona ziet. Toch krijg je flink op je kloten. Het ziet er verdomd lekker uit maar je hebt er geen reet aan. Sterker nog de pijn is alleen nog maar groter als je goed speelt en toch verliest. Dat is vergelijkbaar met het gevoel dat je hebt als je Yolanthe Cabau van Kasbergen mag ketsen op de voorwaarden dat je, je broek aanhoudt. Een lijdensweg!

Bron: Visit-IT

We hebben vorig seizoen een wereldseizoen gedraaid maar topspelers als  Bulykin en Derijck zijn vertrokken. Net als basisspelers Kubik en Pique en ervaren spelers als Bosschaart en Buijs. En dan krijg je ook nog trainer poep voor de groep.  Kortom het is een grote teringbende!  Supporters  hebben vd Brom uitgekotst omdat hij weg is gegaan maar praten vol bewondering over zijn prestaties: ‘zie je wel, dat hij een toptrainers is want ook bij Vitesse slaagt hij erin om weer een topteam neer te zetten’  Vd Brom, een ervaren trainer, die bij ADO mocht werken met topspelers als Bulykin en Derijck. Het is niet eerlijk tegenover Mauro Steijn om hem hiermee te vergelijken, toch?

Laten we het toch doen.  De, verloren, thuiswedstrijd tegen RKC was dramatisch maar omdat zij vorig seizoen niet in de eredivisie speelden, laat ik die wedstrijd buiten beschouwing. Als je kijkt naar de overige tien wedstrijden dan hebben wij daar dertien punten in behaald. Als je dezelfde wedstrijden,  vorig seizoen, bekijkt dan hebben wij daar twaalf punten in behaald. Ja, u leest het goed. We hebben nu, zonder topspelers als Derijck en Bulykin,  één punt meer behaald  uit dezelfde wedstrijden.  Als we onze mening baseren op ‘scorebordjournalistiek’, dan kunnen we concluderen dat Mauro Steijn een toptrainer is want met ‘minder’ materiaal presteert hij beter dan John vd Brom.

Dus tegen alle criticasters van Mauro wil ik zeggen: ‘ niets is wat het lijkt! Kijk naar de feiten. Meer punten uit dezelfde wedstrijden en bij vlagen (Vitesse/Heerenveen/Feyenoord) zeer goed voetbal.  Dus alle reden om trots te zijn op de spelers en blij te zijn met deze Haagse trainer.’  Mauro moet blijven!

Come on The Hague

Rene

U kunt nu ook via twitter reageren: GGH Twitter of Twitter Rene

Klik hier om meer column’s van Rene te lezen

GGH Media Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.