Henk is dood. Vrijdag is de stille tocht, een tocht tegen zinloos geweld. Als ik ergens niet in geloof dan is het een tocht tegen zinloos geweld. De eerste tocht tegen zinloos geweld was in 1997, na de dood van Meindert Tjoelker.  Na Meindert zijn er nog vele anderen het slachtoffer geworden van zinloos geweld.

Een tamelijk kansloos verhaal dus zo’n stille tocht.  Ik geloof er niet in dat het tuig van de richel, dat zich bezighoudt met het zomaar mishandelen van mensen, bij zichzelf denkt: gvd moet je kijken een stille tocht, beter kappen we met dat zinloze geweld. Tochten tegen zinloos geweld zijn helaas zinloze tochten.

henk van oosterom

Ik ken Henk niet maar Henk is bijzonder.  Henk haalde het in zijn hoofd om een ruzie op straat te sussen, het werd zijn dood. Dit in een tijd waarin mensen amper naar elkaar omkijken. In een tijd van ikke, ikke, ikke en laat de rest maar lekker de pleuris krijgen. Mensen zijn egoïstisch, bang,  Henk niet. Henk ging erop af, dit maakt hem een held.

Helden dienen geëerd te worden. Dat is voor mij de reden om mee te lopen met de stille tocht aanstaande vrijdag. Als eerbetoon aan held Henk! Als steun aan zijn vrouw, 1-jarige dochter, familie en vrienden. Henk verdient een prachtig groengeel eerbetoon, dat is alles wat we nog voor deze held kunnen doen.

You never walk alone!

Rene

U kunt nu ook via twitter reageren: GGH Twitter of Twitter Rene

Klik hier om meer column’s van Rene te lezen

Fly-Over Leaderboard

2 reacties

  1. Steeltec

    Wahoo, Bev, that’s me!! Ooh I am soooo hap-hap-happy. I can’t wait to see what goodies you have in store for me. Many, many tnhaks for being so generous.Alice (beemer)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.