Voetbalclub FC Emmen heeft Jeffrey de Visscher ontslagen wegens wildpoepen.  Hij zat, compleet lam, naast zijn auto, op de stoep,  te schijten toen de politie hem snapte.  Jeffrey verklaarde niet in zijn auto te hebben gereden want een van zijn vrienden had de auto bestuurd, hij wist alleen niet meer welke vriend dat was en waar deze was gebleven.  De politie geloofde hem niet en besloot zijn rijbewijs in te nemen,  voor het wildpoepen kreeg hij een boete en als klap op de vuurpijl werd Jeffrey door zijn club Emmen op straat gezet.

Jeffrey de Visscher (Foto: Spitsnieuws)

Wat mij betreft een regelrechte schande! We weten allemaal dat de drang tot poepen, zomaar uit het niets, keihard kan opkomen. Sterker nog de drang tot poepen komt harder op dan wat dan ook! Ik denk dat ieder levend wezen het daar mee eens is.  Normaal gesproken zoek je dan een plek op, ergens binnen, waar je op je gemak die frikandel in het vet kan gooien.  Meestal is dat geen probleem maar wat als je midden in de nacht, na een avond stappen, ineens vreselijk moet schijten?
Je stapt uit je auto en ziet dat alle gordijnen dicht zijn, nergens brandt licht, iedereen ligt al te slapen.  Dan kan je denken:  ik bel ergens aan maar dan bel je misschien mensen wakker, oude mensen, gezinnen met kleine kinderen of gehandicapte mensen. Je weet nooit wat voor ‘ellende’ je aan de andere kant van de deur aantreft. Misschien stoor je mensen die net keihard liggen te ketsen alsof hun leven er van afhangt. Dat wil je niet op je geweten hebben toch?

Alleen een asociale klootzak zou zoiets doen, die zou aanbellen, bonken op de deur en keihard schreeuwen: “ik moet schijten, doe open en snel godverdomme!” Jeffrey de Visscher is  geen asociale klootzak maar een gentleman.  Kijk in de spiegel, ook jullie van de politie, zouden jullie in je broek schijten? Jeffrey deed het enige juiste en ging naast zijn auto zitten om op zijn gemak, in het holst van de nacht, een bolus te draaien. Iedereen was slapen of neuken, niemand had er last van,  niemand die hem zag,  behalve twee politieagenten.

Jeffrey de Visscher (Foto: ANP)

Daar zat hij met een schone papieren zakdoek in zijn hand, hij wilde net zijn kont gaan afvegen maar werd meteen in de boeien geslagen. Hij had geen schijn van kans.  Jeffrey vertelde dat hij van plan was om zijn drol op te ruimen en toonde de agenten een aantal hondenpoepopruimzakjes  die hij, die avond, voorafgaand aan het stappen had gescoord. Niet dat Jeffrey een hond had maar hij wilde altijd op alles voorbereid zijn. Ook dit was praten tegen dovemans oren. De agenten wilden scoren. Gentleman Jeffrey die niemand wilde lastigvallen met zijn poepdrang en op alles was voorbereid  werd behandeld als een zware crimineel.  Zowel de politie als FC Emmen kennen geen genade.  Zo gaan ze dus in Emmen met onze goedbedoelende, sociale,  wildpoepende medemens om, zum kotzen!

Van poepen naar Poepon is een kleine stap, het scheelt immers maar 1 letter.  Poepon is qua naam de perfecte spits voor Den Haag. Al is het alleen maar omdat wij, Hagenezen, overal schijt aan hebben.  Gezien de geluiden op de tribunes en de teksten op het internet (fansites, socialmedia ) weet ik zeker dat veel supporters hopen dat Poepon, binnenkort, door twee wijkagenten, naast zijn auto, schijtend op de stoep wordt aangetroffen en dat ADO Den Haag dan dezelfde maatregel neemt als FC Emmen.  Rucksichtslos ontbinden dat contract!

‘Poepie’, voor intimi, scoorde altijd en overal, zelfs doelpunten, maar bij ADO scoort hij te weinig. Uit alles blijkt dat dit niet het seizoen van ‘Poepie’ is.  Onlangs deed hij mee, voor ADO-TV, aan het spelletje ‘Geen Ja, geen nee’, dan mag je dus met alles antwoorden behalve met ja of nee.  “Rydell, ben je er klaar voor”, Rydell : “Ik ben er klaar voor”. Toen de eerste echte vraag: “Heb je lekker getraind?”  Rydell:  “Best wel ja.”  Kaboem!  Na 6 seconden was het afgelopen.  Het  gevolg is dat Rydell Poepon stijf onderaan staat in het klassement van ‘Geen ja, geen nee’.  Een gevoel van medelijden maakte zich meester van mij. Ook dit lukte hem niet, weer loopt het zelfvertrouwen van Rydell Poepon een deuk op.  Bovendien wat denk je als de mandekkers van onze tegenstanders dit zien?  Die gaan hem gek maken: “ Heee pssst Rydell, je scoort niet en je staat ook onderaan bij ‘Geen ja, geen nee’, 6 seconden, 6 seconden, hahahahahhahha loser! “  Gegarandeerd dat je dit soort taferelen gaat krijgen. De voetbalwereld is meedogenloos. Misschien is het dan ook beter dat ADO-TV met dit spel stopt want zo geven ze de tegenstanders munitie om onze spelers psychisch kapot te maken.

Daarnaast is het misschien goed als spelers eerder duidelijk zijn over hun kwaliteiten. In oktober werd Poepon door TV-West geconfronteerd met het feit dat hij toen pas 1 keer had gescoord.  Hij antwoordde met: “Ik ben geen Messi of Ronaldo.” Kijk dat vind ik klasse, daarmee geeft hij  duidelijkheid richting de fans, maar dat had ik graag iets eerder van de speler of de club gehoord. Vanaf dat moment heb ik gelijk mijn verwachtingspatroon iets naar beneden bijgesteld.
Het zit Rydell ook niet mee, hij krijgt weinig ballen in de zestien, komt weinig in scoringspositie en als hij een keer schiet dan is er bijna altijd wel een hand, voet, hoofd, lat of paal die hem de goal niet gunt.  Rydell Poepon heeft zoveel  pech,  als het morgen kutten regent dan krijgt hij een lul op zijn hoofd.

Ik heb het altijd voor ‘Poepie’ opgenomen.  Ik riep altijd: “hij werkt hard, kan goed een bal vasthouden etc.”  Als iemand nu tegen mij zegt: “Poepon kan goed een bal vasthouden”, dan betrap ik mezelf erop dat ik wil zeggen: “misschien als hij hem onder zijn arm of in zijn handen houdt, kan hij altijd nog keeper worden.” Ik merkte dat ik mezelf langzaam aan mee liet slepen door de anti-Poepon stroming. Ik stond ook op het punt om een duit in het zaktje te doen van de gigantische berg stront die ‘Poepie’ wekelijks over zich heen krijgt maar net op tijd werd ik wakker.

Rydell Poepon is geen Messi of Ronaldo maar hij is ook geen Hans Klok of Kazan. Rydell kan die ballen er niet in toveren.  Ondanks zijn tegenvallende prestaties vind ik Poepon de beste optie in de spits van ADO Den Haag. De selectie is smal en er zijn weinig alternatieven. Poepon heeft zich in het verleden bewezen als eredivisiespits  en werkt zich bovendien iedere wedstrijd het apelazerus. Iedere speler die door de trainer wordt opgesteld verdient, zolang hij keihard werkt,  de steun van de eigen supporters. Geen enkele speler gaat er beter door voetballen als hij, door zijn eigen supporters, belachelijk wordt gemaakt en/of wordt uitgefloten.  Rydell Poepon is geen Messi maar ADO Den Haag is ook geen Barcelona.  Ons budget is beperkt.  We moeten het met deze selectie doen en de resultaten zijn goed! Groningen, AZ, Heerenveen, NAC en Roda staan allemaal onder ons om er maar een paar te noemen. Daar kunnen we trots op zijn dus laten we het team, en dus ook Rydell Poepon, keihard steunen!

Trouwens, voor jullie haters, mocht Rydell, binnenkort, toch gesnapt worden, wildpoepend op de stoep, dan weet ik zeker dat Maurice Steijn zijn contract niet ontbindt.  Maurice is een empathische man die dondersgoed beseft : Als je moet dan moet je!

[lightbox full=”http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SjzRSnuE7d8″][/lightbox]
Come on The HagueRene

U kunt nu ook via twitter reageren: GGH Twitter of Twitter Rene

Klik hier om meer column’s van Rene te lezen

GGH Media Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.