Hij is supporter en sinds 2003 ook mede-eigenaar van Swansea City. Ook de liefde voor ADO Den Haag van John van Zweden is groot. Zaterdag troffen beide clubs elkaar in het Kyocera Stadion. ELF Voetbal TV was erbij.

Vanaf de vroege zaterdagochtend tot na de wedstrijd werd de Haagse zakenman, groot geworden in de behangbranche, gevolgd. “Dit is de zesde keer dat Swansea City naar Nederland komt en de vijfde keer dat de ploeg tegen ADO Den Haag speelt. Maar de aandacht, ook vanuit de media, was nog nooit zo groot als nu. Dit wordt een bijzondere dag”, vertelt Van Zweden voor de camera van ELF Voetbal TV.

“In je achtertuintje je twee liefdes tegen elkaar zien spelen. Mooier kan eigenlijk niet.” Van zijn eigen huis zien we hem met zijn zoon de auto instappen en de reis maken naar het stadion van ADO Den Haag. Interview met de NOS, een interview met Eredivisie Live. Van Zweden had het druk. Tijdens de wedstrijd, die Swansea City met 0-1 won, leeft hij bovendien flink mee.

Voor de camera geeft hij na afloop zijn visie over het duel. En tevens noemt hij hét moment van de wedstrijd, dat eigenlijk in de rust plaatsvond. De volledige reportage rond John van Zweden en diens erg bijzondere ADO Den Haag – Swansea City is hierboven te bekijken.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.