Afgelopen zaterdag was de altijd gezellige open dag van ADO Den Haag. Een topdag voor alle supporters die het niet erg vinden om een uur in de rij te staan voor een patatje en/of een broodje kroket.  De snacks van Henk Patat trekken tegenwoordig een groot publiek.  Zodra mensen er lucht van krijgen dat de Haagse patatkoning Henk, met zijn vreetkaravaan, ergens is neergestreken komen de hongerlappen, in zeer groten getale, erop af als bijen op honing of als Gerard Joling en Gordon op een gewillig kontje van een roze reigah.

Henk Patat is een publiekstrekker uit de buitencategorie die patatfetisjisten uit heel Den Haag, en verre omstreken, aantrekt.  Zelfs uit Wales kwamen honderden mensen om patat van Henk te vreten. Vreemd genoeg allemaal gasten uit Swansea. Als ADO Den Haag moet je inmiddels wel in de smiezen hebben dat Henk Patat zorgt voor chaos, lange dikke rijen vol hongerig volk.. Dus svp volgende keer meer vreettenten van Henk Patat op dat terrein want dit keer scheelde het nauwelijks wat of trouwe Den Haag fans, die de dupe werden van de horde opdringerige patatfetisjisten,  hadden een keiharde hongerdood gestorven.

tn_0004 (143)

Maar goed op een tijd lang zwaar hongerlijden na was het een uitstekende open dag. Gelukkig was ik slim genoeg om vooraf een kaartje, voor de wedstrijd tegen Swansea, te regelen want anders had ik hier nog een klaagzang kunnen houden over urenlang in dikke rijen staan voor, te weinig geopende, kassa’s.  Had gekund want uiteraard had ik die klaagzang dan niet gehouden maar had ik mijn hand  in eigen boezem gestoken en tegen mezelf gezegd: “Renetjuh domme klootzak, je had  lekker een kaartje in de voorverkoop moeten kopen pik”

Maar goed een uitstekende open dag dus. Haagse gezelligheid pur sang met een hoop bijzondere momenten.  Zo presenteerde zanger John Medley zijn nieuwe ADO-single  ‘ADO dat is ons cluppie’. Wat een lekker refrein zeg!  “ADO dat is ons cluppie en we komen uit Den Haag. ADO dat is ons cluppie en we winnen weer vandaag la, la, la” Als dat geen hit wordt, dan weet ik het ook niet meer. Maar bjizondere momenten had ik het over.  Het was voor het eerst dat ik John Medley in een pak zag, anders dan een trainingspak, voor mij een heel bijzonder moment.

Maar verreweg het meest bijzondere moment vond ik de spelerspresentatie. De complete selectie van ADO Den Haag stond op het podium maar ik weet zeker dat geen enkele mannelijke supporter, op de mannelijke roze reigahs na, nog oog had voor welke speler dan ook. Tussen de spelers bevonden zich namelijk de nodige ‘kamelentenen’.  Ik heb nog nooit zoveel ‘kamelentenen’ op een podium gezien. Bij Safaripark Beeksebergen zijn ze er jaloers op. Vier dames in gele latexachtige super strakke pakjes, een droomoutfit voor iedere ’liplezer’. Ja, dan heb je even geen oog meer voor Mike van Duinen en Tommie Beugelsdijk.

Omdat ik merkte dat er zich veel liefhebbers van de ‘kamelenteen’, allemaal mannen om mij heen die met hun tong uit hun bek stonden te kijken, hun schoenen onder de kwijl alles,  onder de ADOfans bevinden heb ik besloten om gelijk een nieuwe ADOfanclub op te richten genaamd ‘De groen-gele kamelenteen’.  ADO Den Haag reageerde zeer enthousiast op dit initiatief!  We krijgen krijgen geen eigen vak maar de aangesloten leden komen na thuis- en uitwedstrijden bij elkaar,  in de vaste kroeg, om te praten over onze gemeenschappelijke liefde.   Ook willen we meer begrip kweken bij mensen die niets van onze liefde snappen of ons zelfs haten, of bang voor ons zijn.  Mensen met een zogenaamde kamelenteenfetisjistfobie.

Wat die ruige reigahs, pardon ik bedoel die roze reigahs, kunnen kunnen wij ook! Ik verwacht trouwens nog wel meer initiatieven van ADOfans met andere hobby’s. Nudistische ADOfans met hun fanclub ‘De Naakte Ooievaar’.  Slogan: “Bloot is niet raar, kom lekker bij de naakte ooievaar!”  Een fanclub voor vrouwelijke ADOfans met een extreme liefde voor oralesex, de Pijpreigahs.  Met de slogan: “Ik heb trek, douw die pik snel in mijn bek!”  Ik moet zeggen dat klinkt behoorlijk kinky, pijpreigahs.  Al googlend kwam ik ook bij ‘De Zwarte Ooievaar’ en nu denken jullie natuurlijk, what the fuck,  hebben die negroide ADOfans ookal een eigen fanclub? Niets is minder waar dit bleek een alias te zijn van de bekendste  Haagse blower, Haagse Sjonnie.

‘De Roze Reigahs’ dus, jullie mogen best weten dat ik van mijn stoel pleurde, van verbazing, toen ik  over deze fanclub  las. De roze reigahs een fanclub voor homofiele, lesbische, bisexuele en transgender ADOfans. Zijn ze nou helemaal van de pot, met de nadruk op pot,  gerukt dacht ik bij mezelf. Een fanclub voor iedereen behalve voor de hetero’s.  Laat we elkaar gaan mietje noemen, als hetero voel je, je dan toch behoorlijk gediscrimineerd.

Ik dacht altijd dat homo’s, lesbisch en transgenders altijd ‘normaal’ behandeld willen worden, dan moet je, je vooral gaan organiseren in allerlei ‘speciale’ clubjes waarbij je er de nadruk oplegt dat je ‘anders’ bent.  Maar de roze reigahs is niet zomaar een clubje, ze hebben ook een doel.  Het doel is, het vergroten van onderling respect en een bijdrage leveren aan het bestrijden van homofobie in de sportwereld en in het  voetbal in het bijzonder.  Een missie die net zo kansloos is als iemand leren lopen die al 50 jaar in een rolstoel zit. Kom van die roze wolk af tutjes, over homo’s zullen in de voetballerij altijd grappen worden gemaakt. Het is nou eenmaal een echte mannenwereld.  Je kunt dat beter accepteren en er aan wennen dan er tegen vechten, dat heeft echt geen zin.

Voor mij is er een groot verschil tussen grappen over homo’s en homohaat. Die homohaters zijn helaas zo ongeneeslijk ziek dat ze door niemand te genezen zijn en al helemaal niet door jullie clubje. Nogmaals zolang jullie niet aan mij zitten vind ik jullie prima gasten, die heb je vast niet eerder gehoord he, en zie ik jullie gewoon als medesupporter. Lekker belangrijk of je homo, lesbisch of transgender bent, we zijn allemaal voor dezelfde club. Dus doe niet zo mal, laat je roze sjaal thuis, doe je groen-gele sjaal om en profileer je als een Den Haag supporter.  Dus wat mij betreft ‘flikker’ op met je Roze Reigahs.

Come on The Hague

Rene

U kunt nu ook via twitter reageren: GGH Twitter of Twitter Rene

Klik hier om meer column’s van Rene te lezen

GGH Media Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.