Het zou een vriendschappelijk duel moeten worden, maar dat werd het allerminst. ADO Den Haag versloeg zaterdag Excelsior in oefenverband (2-1). De manier waarop is het bespreken waard.

ADO Den Haag speelde een sterk eerste half uur. Er waren veel kansen. Het eerste doelpunt kwam van de voet van Aaron Meijers na een perfecte steekbal van Tjaronn Chery, die voor 900.000 euro naar FC Groningen lijkt te vertrekken. FC Twente-aanvaller Jerson Cabral, die wordt genoemd als de opvolger van Chery, zat op de tribune op Laakkwartier. Gespeculeerd wordt over een huurtransfer.

Nog voor de rust maakte Excelsior vanuit haar eerste kans gelijk via Lars Veldwijk. Een kopbal uit een voorzet bepaalde de ruststand op 1-1. ADO Den Haag was sneller en feller dan in de eerdere wedstrijden tijdens de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Het tempo lag beduidend hoger en de Hagenezen kregen zeker acht mogelijkheden. De 1-1 ruststand was dan ook tegen het spelbeeld in.

Na de rust maakte Mitchell Schet zijn debuut voor ADO Den Haag. De 25-jarige aanvaller kwam binnen de lijnen voor Ninos Gouriye. Het tweede bedrijf werd gekenmerkt door een merkwaardig incident. Scheidsrechter Davy Otto wilde de oefenwedstrijd staken omdat ADO Den Haag-trainer Maurice Steijn weigerde het veld te verlaten toen hij uit zijn pantoffels schoot na een grove charge.

Otto verwees de oefenmeester naar de tribunes, maar Steijn besloot gewoon weer plaats te nemen in de dug-out. Daarop wilde Otto de wedstrijd staken. Op dat moment besloot Steijn om alsnog naar de tribunes te vertrekken. Het bewijs dat oefenpotjes niet altijd vriendschappelijk hoeven te zijn.

Het spel kon worden hervat en Mike van Duinen maakte de 2-1. Een voorzet van Meijers werd perfect hard in het doel geschoten. Na zijn doelpunt werd er niet meer gescoord. Eindstand: 2-1.

Foto’s: ADO Den Haag

GGH Media Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.