PSV heeft zaterdagavond ADO Den Haag tijdens de eerste speelronde van het de eredivisie een 2-3 nederlaag bezorgd. Drie Haagse fouten werden genadeloos afgestraft door de vicelandskampioen uit Eindhoven.

ADO begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van Maurice Steijn zette veel druk op PSV. Toch kon ADO niet voorkomen dat de uitploeg in de twaalfde minuut de leiding nam. Stijn Schaars gaf de bal mee met Georginio Wijnaldum, die beheerst 0-1 maakte. Wijnaldum had vijf minuten later de voorsprong moeten verdubbelen, maar zag de bal net niet binnenrollen. In de 25e minuut stond Wijnaldum alsnog aan de basis van de 0-2. Zijn voorzet belandde op het hoofd van Danny Holla, die het speeltuig ongelukkig in zijn eigen doel kopte.

ADOPSV4

Na een half uur stond zelfs de 0-3 op het scorebord. Jetro Willems soleerde door de Haagse verdediging en werkte de bal achter Gino Coutinho. Vlak voor rust maakte Holla zijn fout goed. Uit een voorzet tikte hij de 1-3 binnen. Na rust kregen beide ploegen een spaarzame kans op meer treffers, maar er werd niet meer gescoord. De grootste ADO-kans was voor Mike van Duinen. Diep in blessuretijd scoorde Van Duinen alsnog 2-3. Hij faalde oog-in-oog niet met Jeroen Zoet. De tijd was echter te kort voor ADO Den Haag om nog aan te zetten voor de gelijkmaker.

ADOpsv2

Steijn heeft een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd, ondanks de nederlaag. Van Duinen spreekt van pech en Holla vindt zelfs dat ADO had kunnen winnen. Tijdens de rust van de wedstrijd nam het publiek van ADO Den Haag afscheid van Jens Toornstra, Kevin Visser, Stanley Elbers en Tom Broekhuizen. Ook werd er een samenwerkingsverband ondertekend tussen ADO Den Haag en Omroep West.

ADOPSV3

Scoreverloop: 0-1 Georginio Wijnaldum (12′), 0-2 Danny Holla (25′), 0-3 Jetro Willems (33′), 1-3 Danny Holla (44′), 2-3 Mike van Duinen (90’+4).

Opstelling ADO Den Haag: Gino Coutinho; Dion Malone (Christian Supusepa, 65′), Tom Beugelsdijk, Vito Wormgoor, Aaron Meijers; Kevin Jansen, Danny Holla, Ricky van Haaren; Jerson Cabral (Michiel Kramer, 79′), Mike van Duinen, Ninos Gouriye (Mitchell Schet, 46′).

Opstelling PSV: Jeroen Zoet; Santiago Arias, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Jetro Willems; Georginio Wijnaldum, Adam Maher (Oscar Hiljemark, 74′), Stijn Schaars; Zakaria Bakkali (Florian Jozefzoon, 76′), Jurgen Locadia, Memphis Depay (Ola Toivonen, 87′).

Gele kaarten: Dion Malone, Tom Beugelsdijk, Ricky van Haaren (allen ADO Den Haag), Adam Maher (PSV).

Rode kaarten: n.v.t.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Toeschouwers: 13.120 (Kyocera Stadion, Den Haag)

Tekst: RTV West

Brody’s leaderboard

21 reacties

 1. Alain

  Reageren vanaf nu ook mogelijk zonder registratie!

  Laten we het met z’n alle netjes houden zodat wij het ‘open’ reageren niet weer hoeven terugdraaien.

  Beantwoorden
 2. Mitchel

  Een verlies waar je trots op kan zijn. Zonde hoe je op 0-3 komt maar geweldig teruggekomen met mooie aanvallende acties. Ik voorspel een goed seizoen.

  Beantwoorden
 3. Jean-Paul

  Ben benieuwd hoelang het duurt eer @ John van Northside.nl hier de boel komt verknalle!!??
  Ik ben blij met het nieuwe elftal…zal zeker vaak genieten geblazen worden met die gasten!! Come on The Hague!! 😉

  Beantwoorden
 4. andre

  Erg tevreden, volgens mij gaat dit een leuk seizoen worden.
  nog even een beetje aan elkaar wennen, maar speltechnisch kan het er alleen maar beter van worden.

  hopen dat de vechtlust ook tegen de mindere tegenstanders blijft.

  Beantwoorden
 5. Remco VakF

  Jammer van de uitslag, was wel een heerlijke wedstrijd om te zien.
  Succes met de vernieuwde ( vooruitgang ) site 8)

  Beantwoorden
 6. FcDenHaag070

  leuke wedstrijd maar je ziet wel dat we een versterking erbij moeten hebben in de verdediging, verder was van Haaren onzichtbaar. Er was wel een lekker sfeertje dus ik zie een mooi seizoen tegemoet.

  mooie website trouwens!

  Beantwoorden
 7. eddy

  ja idd de verdediging van ons is een compleet drama,zo slecht.
  middenveld en aanval ziet er wel goed uit,v haaren vind ik dan wel de minste.
  cabral bracht veel gevaar,helaas scoorde hij niet ,
  jammer dat we zo snel achterkwamen.

  weet niet wat er met die website is maar kan ook niet meer inloggen.

  Beantwoorden
 8. OoieVaar101

  Vond ADO helemaal niet slecht spelen maar die tegendoelpunten deden ons de das om, was zeer amateuristisch achterin. Cabral speelde goed en kunnen we veel plezier aan beleven. Vind het overigens jammer dat ADO geen moeite heeft gedaan om Gyon Fernandez naar DH te halen, is een gemiste kans. En er speelt bij het werkloze team een geweldige middenvelder, ik weet daar hebben we er al veel van, maar Evander Sno is een geweldenaar!

  Beantwoorden
 9. Jeffrey

  Wormgoor ging een aantal keer gruwelijk in de fout, gewoon je man voor je houden en op je benen blijven staan als er geen rugdekking is, te laat kijken waar Wijnaldum is bij een terugspeelbal op Coutinho. Maar als je naar de kansenverhouding, en met name het aantal kansen voor psv kijkt, doet deze verdediging het echt niet slecht. Dinsdag kregen ze ongeveer 15 kansen op CL niveau. Nu was dat nog niet de helft. Geen hangende koppies bij 0-3, ten opzichte van vorig jaar toen ze het lieten lopen naar 1-6. Je mag wel wat verder naar voren spelen als je 2 goals moet maken in 10 minuten, dat miste ik vorig jaar ook al. Maar kijkend naar de begrotingen en de wedstrijdstatistieken, was het gewoon een goede start van het seizoen! Volgende keer ook de punten 🙂

  Mooie website Alain!

  Beantwoorden
 10. slash-070

  Dat er nog wat mankeert aan de verdediging weet iedereen, maar daar wordt aan gewerkt door de club. Maar ben erg trots op me club, en we gaan echt nog veel plezier beleven van de nieuwe aanwinsten. 😉

  Beantwoorden
 11. Voorburg-Noord

  Het beloofd een mooi seizoen te worden. Niet dat we dan gelijk voor europees voetbal mee gaan doen, maar we gaan zeker meer spektakel zien. Meer spektakel, meer sfeer en hopelijk ook meer toeschouwers. Als we dan verder niet in degradatie-problemen komen ben ik happy.

  Beantwoorden
 12. Wizard

  15 min. goed, 45 min. kut en 30 min. redelijk. Verdediging drama. Malone, Wormgoor en van Haaren drama. Coutinho onzekere factor in het goal gister en Cabral mist nog een heel hoop wedstrijd ritme.

  Eerste wedstrijd dus niks aan het handje nog. Verdediging, als het zo blijft, is echt een drama en gaat ons hoop punten kunnen kosten dit seizoen. Heel snel moet er een linksback, rechtsback en centrale verdediger komen. Kan Malone lekker op de bank zitten en Meijers doorschuiven naar middenveld zodat van Haaren ook lekker op de bank kan gaan zitten. Falkenburg hoeft van mij niet te komen. Nu is prio zo snel mogelijk je verdediging te versterken, anders grote kans dat euforie snel voorbij is en volgende al verloren kan worden van Go ahead!

  Beantwoorden
 13. Ronvie

  Leuke wedstrijd gezien, jammer van de pech met zeker de tweede goal. Gelijkspel was verdiend. Leuk aanvalsspel met af en toe paniek bij 040. Kramer is ook een aanwinst met zijn lengte. Met Plet en Cabral op de flanken kan het wat worden. Mike wordt dan misschien in de in de gaten gehouden en krijgt meer scoringskansen. Verdediging is nog (te) kwetsbaar. Supi voel niet slecht in. Komende uitwedstrijden punten pakken!

  Beantwoorden
 14. sound

  @Tiger
  Had iemand bier of zo gegooid naar beneden, toen vonden ze het nodig om hem met 10 man klappen en schoppen te geven die helden pfff was walgelijk

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.