Fair Deal Sportsmanagement (FDS) heeft de arbitragezaak tegen ADO Den Haag glansrijk gewonnen. Daarin stond de opvallende huurconstructie rond Lex Immers ter discussie.

In de praktijk blijkt de middenvelder voor het tweede jaar op rij ‘slechts’ op uitleenbasis voor Feyenoord te spelen en pas op 1 juli 2014 volledig eigendom van de Stadionclub te worden. Op die wijze hoeven de clubs geen commissies te betalen aan de zaakwaarnemers of tekengeld aan de speler.

immers

Gisteren (woensdag) bracht VI dit nieuws. Inmiddels heeft FDS gereageerd door te melden dat ze de arbitragezaak, die werd aangespannen, in haar voordeel is uitgevallen. “Wij hadden daar ook geen enkele twijfel over in deze prestigezaak”, meldt voorzitter Klaus Vink van FDS in een officieel persbericht.

“Het bedrag deed er dan niet toe. Waar het om gaat, is dat FDS recht heeft op het commissiebedrag, omdat zij in het verleden bemiddeld heeft bij de totstandkoming van een arbeidsovereenkomst van Lex Immers met ADO Den Haag. Daar is niets vreemds aan. ADO Den Haag probeerde onder twee commissieverplichtingen jegens FDS uit te komen.”

immers

“Daarbij zijn wij ook nog eens voorgelogen van de zijde van ADO Den Haag, omdat er volgens de club een nieuwe arbeidsovereenkomst door de club met Lex Immers zou zijn afgesloten. Deze was er dus niet, hetgeen wij ook wisten omdat ADO Den Haag geen nieuwe arbeidsovereenkomst bij de KNVB geregistreerd had.”

“De arbitragecommissie vroeg dan ook expliciet aan de vertegenwoordiger van ADO Den Haag of er een nieuwe arbeidsovereenkomst afgesloten was inzake Lex Immers met ADO zonder bemoeienis van FDS. Op dat punt ging de club de mist in. Dit geschil liep al enige tijd en wij hebben ADO Den Haag ruim de gelegenheid gegeven om deze zaak in der minne alsnog te regelen.”

GGH Media Leaderboard

4 reacties

  • Karel

   Het probleem is dat zowel ADO Den Haag als Feyenoord deden alsof hij verkocht was. Daardoor liepen die makelaars de jaarlijkse commissie mis die ze krijgen zolang de speler in dienst is van ADO. En hij is dus nog in dienst bij ADO tot juli 2014…Dus zowel tegen KNVB, supporters als makelaars hebben de clubs gejokt.
   Je kunt je afvragen wie dat geldbedrag in zijn zak zou hebben gestoken als de makelaars niet naar de KNVB waren gestapt.

   Beantwoorden
 1. Jean-Paul

  En ik ben dr altijd voorstander van geweest als je een speler verhuurt staat er in zijn contract dat hij niet mag aantreden tegen zijn eigenlijke werkgever….. dus dubbelop kotsmisselijk van immers, in dienst van ons, tegen ons scoren! en spelen!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.