ADO Den Haag heeft op grandioze wijze revanche geboekt na de blamage van vorige week tegen PEC Zwolle. De 6-1 nederlaag tegen Zwolle werd zaterdagavond opgevolgd door een 3-2 overwinning op FC Twente. Mike van Duinen scoorde drie minuten voor tijd het winnende doelpunt.

FC Twente leek verlamd tegen ADO. De Hagenaars waren in de eerste helft sterker dan Twente, zonder zelf kansen te creëren. Dat was na rust wel anders. Michiel Kremer kreeg een levensgrote kans op de 1-0, maar zijn kopbal werd gekeerd door doelman Nick Marsman. Het duurde niet lang voordat ADO alsnog op 1-0 kwam. Danny Holla nam de vrije trap en Danny Bakker kopte het eerste doelpunt binnen. Het is Bakkers eerste doelpunt in het shirt van ADO.

adotwente

Dat was in de 51e minuut. In de 55e minuut werd het zelfs 2-0. Mathias Gehrt schoot de bal tegen de keeper aan en in de rebound scoorde Ninos Gouriye. Het is ook Gouriye’s eerste doelpunt voor ADO. Marsman kwam met de schrik vrij toen een afstandsschot van Danny Holla vanaf de middenlijn slechts centimeters over ging. ADO gaf het overwicht echter compleet uit handen. Luc Castaignos en Roberto Rosales scoorden in zeven minuten tijd, uit het niets, 2-1 en 2-2.

Na de 2-2 was het Twente dat doordrukte en twee enorme kansen kreeg op de 2-3. Gino Coutinho hield de bal wonderbaarlijk uit zijn doel. En toen kwam het moment van Mike van Duinen. De o zo succesvolle spits van vorig seizoen zit nog niet lekker in zijn vel, maar beleefde tegen Twente misschien wel zijn belangrijkste moment uit zijn carrière. Drie minuten voor tijd scoorde Van Duinen na een solo van veertig meter op fraaie wijze de 3-2.

Tekst: Westonline

GGH Media Leaderboard

11 reacties

 1. adowoman

  Het was weer een ouderwets avondje genieten in het stadion…buiten de fantastische goal van Mike, ook blij dat uitgerekend Gouriye ook scoort. Hij had het ook echt nodig om te scoren…

  ADO kan wel voetballen maar zou het graag ook willen zien bij andere wedstrijden tegen de “slechtere” clubs… 😀

  Beantwoorden
 2. patrick

  Het was inderdaad ouderwets genieten in het stadion. De sfeer was geweldig. Heel het stadion ging uit het dak na die goal van Mike van Duinen. Ik heb genoten van m´n cluppie..

  Beantwoorden
 3. eddy

  eindelijk,nu maar hopen dat die opwaardse lijn komt,met deze inzet iedere wedstrijd staat we zo in de linker rij.kunstgras gaat ons goed af 😉

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.