Danny Bakker beleefde een onvergetelijke avond in het shirt van ADO Den Haag. De achttienjarige mandekker brak de score open met het hoofd en stapte na negentig minuten met een 3-2 overwinning op FC Twente van het veld.

“Prachtig. Ik werd helemaal gek. Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen. Er ging van alles door me heen”, vertelt Bakker. “Het is natuurlijk hartstikke mooi om je eerste doelpunt te maken tegen een topclub als FC Twente.”

Voor het eerst in de historie voetbalde de ploeg uit Den Haag een thuiswedstrijd op kunstgras. “Het ging best moeizaam, moet ik eerlijk zeggen. Maar we begonnen het veld steeds beter te leren kennen en toen ging het ook wel beter. Het is een kwestie van wennen.”

Vorige week ging het een stuk minder dan vanavond. Op visite bij PEC Zwolle werd ADO Den Haag met 6-1 aan de zegekar gebonden. Bij terugkomst in Den Haag stond er een boze menigte te wachten. “Afgelopen zondagwas een grote teleurstelling. Beangstigend was het niet, maar zoiets wil je liever niet meemaken op jonge leeftijd.”

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.