Zeven dagen na de verrassende 3-2 overwinning op koploper FC Twente heeft ADO Den Haag zaterdagavond met 2-0 verloren van AZ. Door de nederlaag in Alkmaar blijft ADO op de zestiende plaats in de eredivisie staan.

ADO Den Haag stond een groot deel van de wedstrijd onder druk van AZ. De eerste echte kans van ADO was pas in de 81e minuut te zien. Anderzijds was AZ ook nauwelijks gevaarlijk. Gino Coutinho redde één knap een schot van Roy Beerens. Toch kon Coutinho niet voorkomen dat AZ op slag van rust op voorsprong kwam. Nemanja Gudelj profiteerde van een fout van Danny Bakker en half ingrijpen van Dion Malone: 1-0.

azado

Na een goed kwartier in de tweede helft was de wedstrijd gelopen. Johann Berg Gudmundsson schoot de bal met een ferme trap in de kruising. Coutinho was kansloos. Diezelfde Coutinho voorkwam nog geen vijf minuten later met een miraculeuze redding dat AZ op 3-0 kwam. ADO, dat speelde zonder de disciplinair geschorste Roland Alberg, bleef onder Alkmaarse druk staan. Michiel Kramer tekende met een kopbal voor de enige kans van de wedstrijd.

Tekst: Omroep West
Foto’s: FC Update

Fly-Over Leaderboard

20 reacties

 1. Zwaar pissed

  Zag er weer lamlendig uit!!! Wat een zooitje!!!! Het team kan niet beter of Steyn kan ze niet beter maken? Zegt u het maar. 👿

  Beantwoorden
 2. FCDH

  Verliezen van AZ is geen schande! die zijn niet voor niets de koploper.. Maar DH heeft wel gestreden voor elke meter, en zelfs nog een paar goede kansen gehad.

  Cambuur is een verplichte 6 punten wedstrijd, op die wedstrijd zal ook veel druk op komen te staan.

  Beantwoorden
  • Daniel

   Eens de gene die nu weer zo hersenloos begint te schreeuwen dat stein er niks van bakt en dat ie weg moet moet is een keer na gaan denken kijk is naar de kwaliteiten van az en die van Ado, dan is er maar 1 constatering dat ze best aardig hebben gespeeld ADO

   Beantwoorden
 3. vakkiel

  pfff FCDH, aub zeg dit is totaal waardeloos wat je zegt..gewoon een zwak team gezien en wat eerlijk gezegd niet eens een team is!

  dit kun je dus steijn aanrekenen, die er geen team van maakt..

  Beantwoorden
 4. 0D7A0NNY

  van AZ verliezen….uit….kan gebeuren.
  volgende week Cambuur opvreten…….hoop niet dat ze weer denken de promovendus wel even op halve kracht te kunnen verslaan….mentaal is het niet best dit seizoen…nooit eigenlijk…

  kanon, gourye, tira, zijn die ziek? of gewoon gekocht om het kopen en verder niet gebruiken?????

  triest ook om te zien hoeveel snelheid we achterin missen….

  Beantwoorden
 5. Badjas

  FCDH, het team heeft gestreden? Welke pot voetbal heb jij gekeken dan? Niet naar AZ-FCDH in ieder geval. We hebben wel geteld 1 goeie kans gecreëerd, de kopbal van Kramer. Daar houdt het dan ook echt op. Nee, de jongens doen hun best gewoon niet, of niet goed genoeg. En daar moet snel verandering in komen, mark my words.

  Beantwoorden
 6. den haaaaag

  klasse mannen ! gestreden voor elke meter, de middenlijn niet over geweest, en 1 (ja u leest het goed!) 1 kans gecreerd. ben er ff klaar mee. ga niet meer kijken naar zooitje ongeregeld.

  Beantwoorden
 7. ADO fans

  Snap echt niet dat Steijn nog steeds aan dat 4-3-3 vast houdt. De vleugelspitsen brengen echt helemaal niks (Cabral een 1 !), waarom gooit hij het nog steeds niet om ?

  4 of 5 mans middenveld ! Holla eruit ! Meer voetbal op het middenveld (zeker thuis op het kunstgras een voordeel). En waarom steeds weer die Malone (die zie ik echt alleen maar falen, zowel id verdediging alswel op het middenveld). Is de Steijn nu zo blind ?.

  Ik begin bijna te denken dat Steijn geen punten wil pakken en alleen steeds maar kiest voor zn vrindjes als Holla en Beugelsdijk, dat kan nu toch echt niet meer.

  ADO is nu een team waarin een aantal spelers (Holla, Beugelsdijk voorop) alleen maar stoer doen voor de pers en op training en zo de trainer paaien. Dat schijnt bij Steijn te werken, maar is funest voor het team.

  Beantwoorden
 8. zambiaantje

  Stein gaat de grote mijnheer uit hangen in de pers en straft spelers,ga zo door jongen met je prestaties
  je laat je beste spelers bankzitten,Top volgendeweek op je klote van cambuur,of gelijk en dan zeggen we hebben hardgewerkt.

  Beantwoorden
 9. Bert19-53

  Ado heeft hard gewerkt maar het voetbal is treurig
  Geen team en dat mag de trainer zich aanrekenen zeker na 11 wedstrijden

  Beantwoorden
 10. Zwaar pissed

  Alberg pissed omdat ie niet mocht spelen en krijgt nu straf van Steyn. Steyn dit wist je toch wel dat dat ging gebeuren. Alberg, Schet en Cabral allemaal vriendjes van elkaar en allemaal een gebruiksaanwijzing. Brothers van elkaar en hoe meer brothers je hebt in je team hoe slechter het team wordt! Maar goed zei ik al begin van het seizoen. Teamsport is niet voor Surinamers, Antilianen, Afrikanen en Marokanen. Bewezen feit zie elk van hun nationale ploegen. 👿

  Beantwoorden
 11. zambiaantje

  Wij gaan er dit jaar direct uit alle ploegen vorige jupilar zijn beter dan ADO volgendeweek laatste nog een puntje en dan is het gedaan met Stein en zijn kornuiten,bedankt TD staf en bestuur.
  Met hardwerken kom je er niet, je moet ook verstand van voetballen hebben,jullie lijken wel superboeren.(degrafschap hier wie kom.

  Beantwoorden
 12. Willem

  Iedereen doet of het normaal is dat je in Alkmaar punten mee neemt, dat is zelden of nooit gebeurd daar, kijk de statistieken er maar eens op na.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.