Assistent-trainer Henk Fräser van ADO Den Haag heeft zich na het thuisduel met SC Heerenveen kritisch uitgelaten over twee uitblinkers in de Haagse ploeg. De rechterhand van hoofdcoach van Maurice Steijn was tegen Omroep West weliswaar positief over het spel van spits Mike van Duinen en middenvelder Ricky van Haaren, maar hij had nog wel het nodige aan te merken op het tweetal. Zo vindt Fräser het niet op zijn plaats dat Van Duinen hardop zijn voorkeur voor de spitspositie heeft uitgesproken.

‘Daar kan ik me wel iets bij voorstellen’, begint de oud-international. ‘Aan de andere kant heeft hij vanaf de zijkant zijn mooiste doelpunten gemaakt. Mike moet iets zorgvuldiger kijken voordat hij zo’n uitspraak doet. Op het moment dat Michiel Kramer erbij kwam, ging bij hem de dekking eraf waardoor hij kon uitblinken.’

Eigen belang boven teambelang
Hij bedoelt er maar mee te zeggen: eigenbelang mag niet boven het teambelang gaan. ‘Ik vind dat we, gezien de positie waarin we ons op dit moment bevinden, eerder aan de ploeg moeten denken dan aan onszelf’, legt Fräser uit. ‘Spelers moeten vooral kijken wat belangrijk is voor het team. Niemand is in de positie om vooral aan zichzelf te denken.’

Over Van Haaren zegt Fräser: ‘Rick heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld. Maar hij moet bij zichzelf te rade gaan waarom hij dit niet vaker gedaan heeft en laten zien dat dit niet een incident was. Ik denk dat-ie al vaak genoeg, zeker op de training, de gelegenheid heeft gehad om zich te profileren. Dat heeft hij te weinig gedaan. Een speler met zijn kwaliteiten moet daarin dwingender zijn.’

GGH Media Leaderboard

12 reacties

 1. MonkNL

  Pff kritiek op v Duinen, richt je pijlen eens op bijv. Wormgoor, sloom in de opbouw, lange passes komen bijna nooit aan en verdedigend gewoonweg zwak. Of op de uitlatingen van Cabral, die heeft het fluitconcert aan zichtzelf te danken. Of heb eens kritiek op julie zelf, de trainers die met belachelijke opstellingen komen elke week en met belachelijke wissels.. v Duinen, vecht voor het elftal, scoort en is belangrijk.. kan je van veel anderen niet zeggen..

  Beantwoorden
 2. Zwaar pissed

  Fraser hou aub je mond. Dit kan jou nog duur komen te staan. Je was nog geen onderdeel van de discussie, maar wil je je erin mengen, dan ff ook in de spiegel kijken. Verdediging, iets waar jij ook ervaring in hebt, is echt belabberd!!!! Misschien nog wel het ergste van het hele elftal en dat is prio nr.1 voor jou!! En tot nu toe bak jij daar weinig van met die jongens!!! Mike heeft gewoon gelijk en dat zag je terug tegen heerenveen. Zijn eigenbelang is van levensbelang voor ADO. Hij legt de vinger op de zere plek met hem zelf als voorbeeld. Meeste spelers spelen niet waar ze het beste tot hun recht komen, dat is jullie fout!!!! Jij dus ook Fraser. Ik had je nog enigszins hoog zitten, maar met deze domme uitspraken sta je meteen op zelfde niveau als Steijn. Dus tieft ook maar gewoon op!!! Met jou win je dus, gezien je uitspraken, ook geen oorlog!! 😈 👿

  Beantwoorden
 3. Senseless

  idd die hele achterhoede is waardeloos Mike loopt van de meeste meters van iedereen als ze allemaal zo’n instelling zouden hebben dan was het stukke beter
  druk zetten niet de kans geven dat is de instelling en niet kijken hoe de tegenpartij hun spelletje afmaken
  En Kramer heeft de zelfde instelling als Bully die weet waar hij moet staan maar die ballen komen maar niet aan en als ze komen kan Lange Jan van de Efteling nog niet bij

  Beantwoorden
 4. Wilco

  Die heeft ook een media training nodig, net als Cabral en Kramer. Een spits speelt doorgaans in de spits en zeker Mike. Als je daar altijd speelt, word je ook veel beter. Het gaat niet om het mooiste doelpunt, maar het aantal doelpunten en die maak je doorgaans vaker als spits. Een simpele wijsheid.
  Cabral heeft de boodschap uitstekend opgepakt “ik kan niet meer doen dan mijn best”, perfect “gewoon doen” en dat deed hij ook. Alles zal goed komen.

  Beantwoorden
 5. Ramond

  Beter geeft hij spelers als Van Duinen & Van Haaren juist wat meer vertrouwen en steun (net als andere nieuwelingen).

  Hij kan beter zn kritiek uiten richting spelers als Wormgoor, Holla, Malone en de vleugelspitsen.

  Beantwoorden
 6. Zwaar pissed

  En dan op ADOfans.nl lezen dat onze trambestuurder baalt dat het stadion nog niet vol zit. Ik ben voorlopig echt klaar met ADO. Als die amateurs niet snel verdwijnen, dan verdwijn ik wel. Lezen zeker nooit de supporter sites. Volgens mij zijn er genoeg hints gegeven richting de club, maar nog niet begrijpen wat er onder veel supporters leeft. Waarom ze wegblijven! Waarom zij gevoel hebben dat de club aan het afglijden is! etc. Was allemaal wel te achterhalen, maar dan moet je wel luisteren naar de supporters en er wat mee doen. Wordt wakker en zorg dat het product dat je levert eens goed wordt!! De stoeltjes waar je op zit zijn drama, catering aanbod en kwaliteit is drama, prijzen kaarten, scc’s zijn te hoog, voetbal is drama, 4 willekeurige reden waarom supporters wegblijven. Niet wat trambestuurder suggereert op veiligheid gebied, want andere clubs hebben daar ook last van. En met de clubs waar je mee wil meten die doen het over het algemeen beter op al die vlakken. Wordt wakker en ga wat doen bestuur! 👿 😈

  Beantwoorden
  • BimBoemBam

   sluit mij bij Zwaar pissed aan.

   Je krijgt geen waar voor je geld!

   Overigens is het ook bout dat je als SCC-houder nooit beloond wordt voor je loyaliteit: voor 5 euro kan je los kaartjes via Groupon kopen voor bijv. tegen Roda. Jij als persoon die elke thuiswedstrijd aanwezig is, wordt “beloond” door het volle pond te betalen. Na jaren SCC, krijg je niet een verlaging in de prijs om iets te noemen…

   Als je met je vrienden/familie losse kaartjes koopt, ga je falliet.
   Als je voor je gezin SCC koopt, kan je niet op vakantie.

   Kortom, er gaat wat verkeerd…

   Beantwoorden
 7. eddy

  idd,groupon is nog goedkoper.
  of een aparte ingang voor scc houders,zit er zogenaamd maar iedereen loopt daar naar binnen.
  je hebt totaal geen voordeel.begin ook steeds minder zin te krijgen,parkeren word je ook steeds moelijker gemaakt,en dan zie je een bagger wedstrijd

  Beantwoorden
 8. Haagsicoon

  Ach in de hele eredivisie lopen de bezoekersaantallen terug zelfs Vitesse krijgt het stadion niet vol.Gewoon weg omdat de meeste het niet meer kunnen betalen in deze tijd.Dat is niet alleen maar bij Ado Den Haag of slecht voetbal.
  Had Fräser wel wat hoger zitten eigenlijk MIKE moet gewoon in de spits en desnoods speel je 4-4-2 is beter voor dit elftal.Gewoon vechtvoetbal en punten halen klaar.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.