ADO Den Haag heeft FC Groningen in de eigen Euroborg voor het eerst dit seizoen punten afgesnoept. Het kwakkelende ADO Den Haag boekte in Groningen een knappe overwinning en gunt zichzelf zodoende wat lucht.

FC Groningen begon matig aan het duel en kon maar moeilijk een opening vinden in de defensie van ADO Den Haag, die vooral loerden op de counter. Hoewel de Groningers er enkele keren gevaarlijk uitkwamen, waren de grootste kansen toch voor ADO. Danny Zo zag Bakker zijn schot maar net gepakt worden door doelman Marco Bizot. Groningen reageerde via kansen voor Filip Kostic en Richairo Zivkovic, maar toch was het ADO dat op voorsprong kwam.

Mathias Gehrt zette voor en Michiel Kramer scoorde. De boomlange spits schoot het leer achter doelman Bizot. De 0-2 viel even later bijna, maar de scrimage voor het doel van de Groningers leverde voor ADO uiteindelijk niets op. De ploegen gingen met 0-1 rusten en Groningen kreeg een flink fluitconcert over zich heen.

Ook in de tweede helft was het niet bepaald goed voetbal dat de boventoon voerde. Tot tien minuten voor tijd gebeurde er bar weinig en de 1-1 viel dan ook uit de lucht. Doelman Gino Coutinho redde in eerste instantie nog op een kopbal van Andraz Kirm, maar zag de rebound voor bij verdediger Johan Kappelhof komen, die eenvoudig de gelijkmaker aantekende.

Dat uiteindelijk de bezoekers met de drie punten weer richting Den Haag gaan, heeft men te danken aan Bizot. De Groninger-goalie, die een sterk seizoen keept, ging vanmiddag echter flink in de fout. De doelman ging onder de bal door en liet verdediger Tom Beugelsdijk zodoende eenvoudig scoren: 1-2. Vlak voor affluiten raakte Kappelhof nog de paal en miste invaller David Texeira nog een grote kans, waardoor het bij 1-2 bleef.

Foto: FC Update

Brody’s leaderboard

28 reacties

 1. Willem

  Heb aan het begin zitten *******, voorrnamelijk op die Kramer, dat hij scoorde, werd tijd. Nog steeds ben ik niet tevreden over die lange ******* , (hou het vriendelijk), hij moet dieper spelen net zo als toen de RUS, Dimitry, bal bij je houden en dan neer leggen voor de buitenkanten voor die Rooie, of als hij er had gespeeld die Cabral. Dan krijgt hij hem weer terug in de meeste gevallen en kan hij dan scoren. NU, loopt hij te ver terug, bal op middenveld is voor tegenstanders. Dat moet EINSTIJN eens een keer inzien, als je je spelers een kans geeft okay, laat dan de SPITS verplicht tegen die laatste man aan hangen, onze rooie vriend die rent wel mee. ONDANKS, vandaag gevochten voor die 3 punten, en gelukkig binnen gehaald.

  Iemand die ADO een warm hart toe draagt, en hopelijk aankomend weekend dat RKC pakken en dan hebben we weer lucht.

  😆

  Beantwoorden
 2. BimBoemBam

  Nice gedaan heren!
  Tommie was weer een eindbaas!

  Overigens weer respect voor het kleine groepje uitsupporters die er weer bij waren: ook dit is jullie gegund!

  Beantwoorden
 3. Willem

  Ter aanvulling,

  Heb niks tegen die Kramer, (vorige week een prima actie op die keeper, beetje hard,), maar Steijn moet inzien dat hij tegen de laatste man moet spelen, komen de buiten spelers vrij. Vind wel dat hij ze zichzelf nog moet bewijzen, onze rooie vriend Mike vind ik meer een echte nr 9.
  Mijn mening, iedereen zijn mening mag (hopelijk die van mij ook),. ❗

  Beantwoorden
 4. Vince

  Ze moeten is stoppen met dat achterlijke eruit stormen bij een corner als die is verwerkt.. zorgt ervoor dat er zoveel ruimte ligt om die bal in het doel te trappen

  Beantwoorden
 5. oldfirm

  ik vond het echt ongelooflijk hoeveel 100 procent doelkansen met de grootste arrogante manier van inzet werden verprutst.
  Je had deze wedstrijd met minimaal 4 doelpunten verschil moeten winnen.
  Tuurlijk fijn dat je deze wedstrijd wint maar vind heel veel spelers onder het niveau of net er tegenaan. Het is natuurlijk wel triest als (met alle respect voor hem) tommie je beste speler was vandaag.

  Beantwoorden
  • oldfirm

   Oke daniel je heb gelijk,
   Hoera we hebben 3 punten, een geweldige trainer en staan op een positie waar we trots op mogen wezen.

   Beantwoorden
  • Zwaar pissed

   Hahahaha altijd weer van die positivo’s, die na een overwinning gaan blerren hoe goed we wel niet zijn en/of hoe blij we wel niet moeten zijn. Het was nog steeds niet om aan te zien. Leuk we hebben gewonnen van Groningen hulde aan ADO!!!! Zaterdag RKC win je die niet dan heb je er nog niks aan gehad en dan wil ik al positivo’s wel eens horen. We zijn maar een zeer matige ploeg en als er niet gevochten wordt voor elke meter dan kan je inpakken en wegwezen. Positivo’s op deze site onderbouwen nagenoeg geen van uitspraken en zeiken hier op de kritische supporters die wel hun uitspraken onderbouwen. Door alleen zeikerds te roepen kom je bij over als een simpele ziel.

   Ik wil wel eens onderbouwd zien worden van al die positivo’s wat er allemaal zo goed is aan ADO op het moment. Misschien een hele moeilijke vraag aan diegene, maar kom maar op. Ik wacht met smart….. misschien ga ik nog om en kan iemand mij ook positivo maken, maar moet je wel van heel goede huize komen.

   Maar eerlijk is eerlijk belangrijkste zijn die punten en die hebben we binnen. ADO gefeliciteerd!! Nu niet verpesten tegen RKC!!! 👿 😈

   Beantwoorden
   • daniel

    Gast ik zeg niet dat alles goed is aan Ado maar van te voren reken je geen 3 punten uit tegen Groningen dus zeg alleen wees daar nou is blij en begin niet weer te kankeren over Stein enz…..

    Welke trainer er ook had gestaan had echt geen fuck uit gemaakt we hadden net zo laag gestaan. Die spelers laten het keer op keer afweten. En noem me geen positivo negetivo !!

   • Jean-Paul

    zwaar pissed, kijk negatief gezien ben ik een lul dat ik op jouw reageer, maar ach dat is dan wel weer positief van mij!

 6. Positivo

  @zwaar pissed
  Wie heeft er in hemelsnaam interesse om jou positief te maken, helemaal geen behoefte aan om azijnzeikers positief te maken. Een 4-4-2 opstelling is een juiste tactiek met deze selectie, Eindelijk krijgt de technische staf door waar de sterke en zwakke kanten van dit team liggen. Vond Groningen niet des Groningen spelen trouwens, leken wel een offday te hebben. Toch vond ik ADO sterk en op deze manier geloof ik wel in meer punten en een veilige positie op de ranglijst 😆

  Beantwoorden
 7. met Steijn naar het ravijn

  @HAAGIE, we hebben een keer gewonnen en nu is Steijn een wereldtrainer ofwa !?
  En dat systeem speelt ie nu pas, iedereen wist dat allang voor die amateur, werd tijd
  ook, we zijn bijna halfweg .
  En hoe is het bij fox sport? 😯

  Beantwoorden
 8. karel

  Zwaar pissed,Ik zie uit naar jouw onderbouwing om iedere week opnieuw ADO af te zeiken.Na een klinkende overwinning bij Groningen kun je het niet nalaten structureel door te zeiken om maar je gelijk te claimen.Als je het allemaal zo goed weet moet je trainer betaald voetbal worden opdat wij jou kunnen be/veroordelen.ADO zal altijd een team zijn met ups en downs en dat moet je accepteren,heb je daar psychisch moeite mee dan moet je afscheid nemen.

  Beantwoorden
 9. Eddy

  Overwinning is mooi , maar nu idd hopen dat je dan wel thuis van RKC wint een 6 punten wedstrijd anders heeft dit geen zin gehad , hopelijk houd stein ook deze opstelling vast !!

  Beantwoorden
 10. ENW02

  @Zwaar pissed je zegt in 1 zin precies wat ze zondag gedaan hebben.
  Ze hebben gevochten voor elkaar en gewonnen.
  Nu is het ineens niet allemaal goed,verre van dat maar is wel lekker dat ze gewonnen hebben.
  Gaat het jou om steijn of om de club.Ik denk dat steijn je iets heeft aangedaan want anders was je wel blij geweest.De staf had een gedachte achter het team,die er totaal niet uitgekomen is.Zou raar zijn als die taktiek na een paar westrijden over boord gegooid zou zijn.

  We zijn ons hele leven op een enkel seizoen na dan tegen degradatie aan het vechten of spelen in de eerste divisie,dus wees blij met wat we nu wel hebben en neem er genoegen mee dat we nooit voor het kampioensschap zullen spelen,wie er ook trainer is of wordt.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.