De KNVB heeft de schorsing van Michiel Kramer van ADO Den Haag teruggebracht. De boomlange centrumspits moet nu vier wedstrijden aan de kant blijven, waarvan een duel voorwaardelijk. Aanvankelijk kreeg de 25-jarige Rotterdammer een schorsing van vier wedstrijden te horen. Hij werd zo bestraft voor het geven van een stoot met de onderarm tegen het hoofd/gezicht van doelman Jasper Cillessen van Ajax tijdens de thuiswedstrijd van zondag 1 december.

De beroepscommissie hield rekening met de gele kaart die Kramer ontving voor een andere actie in hetzelfde duel met Cillessen, waardoor Kramer al één wedstrijd was uitgesloten. Hij mist nu de duels met PSV (zondag, uit), NEC (19 januari, uit) en Feyenoord (25 januari, thuis).

kramer

Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer toonde een gele kaart voor een andere actie in hetzelfde duel met Cillessen. Normaliter geldt dat als de scheidsrechter een situatie heeft gezien en beoordeeld, de tuchtrechtelijke organen niet meer in actie mogen komen. De beslissing van de scheidsrechter is volgens de reglementen immers leidend.

In dit geval is het echter zo dat scheidsrechter Wiedemeijer tijdens het specifieke duel naar de benen van de spelers keek en de desbetreffende armbeweging daarom niet gezien en niet beoordeeld heeft, meldt de KNVB in een persbericht. FIFA stelt dat een dergelijke situatie ‘opgeknipt’ mag worden en dat de tuchtrechtelijke organen in de gelegenheid worden gesteld naar een overtreding in de situatie te kijken.

In deze context besloot de aanklager de armbeweging van Kramer te onderzoeken en een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden te sturen. Speler en club gingen niet akkoord, en lieten de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie. De tuchtcommissie bevestigde de strafeis van de aanklager.

4 reacties

  1. coutinho070

    haha dat mensen nog zeggen knvb maffia, knjb en weet ik veel wat nog meer, man deze milic 2.0 had er minstens 10 moeten hebben voor die overtreding wees toch blij dat hij er maar 3 heb, hij mag trouwens ook nog een schorsing van ado krijgen van 10 wedstrijden omdat die gast er helemaal niks van kan, je kan net zo goed een paal in de spits zetten want kramer kan helemaal niks, eindelijk nu mike in de spits en misschien nu ook is een kans voor tira die 1 keer mocht invallen 5 minuten. lekker bezig stein. 😡

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.