In het Spaanse Estepona bereidt ADO Den Haag zich voor op de tweede seizoenshelft van de eredivisie. Een seizoenshelft waarin ADO het beter zal moeten doen dan in de eerste achttien wedstrijden, want de club uit Den Haag staat op de zestiende plek, een play-off plek.

Aanvaller Mike van Duinen maakt zich nog geen zorgen. “Je moet niet bang worden voor degradatie, maar wel beseffen dat we beter moeten presteren.”

Toch geeft Van Duinen toe dat dat besef er niet altijd helemaal is. “Als je dan weer een wedstrijd gewonnen hebt dan ebt dat besef misschien iets weg, waardoor je de wedstrijd daarna weer tegen een zeperd aanloopt. De trainer (Maurice Steijn) doet er wel alles aan om ons te laten beseffen dat we beter kunnen.”

“In slechte duels kansloos”
Een verklaring waarom het dit seizoen nog niet wil lukken bij ADO heeft Van Duinen niet. “Maar er is wel één verschil ten opzichte van vorig seizoen: nu zijn we in slechte duels vaak kansloos terwijl we het jaar daarvoor in slechte wedstrijden nog wel punten wisten te pakken.”

Van Duinen weet wat ADO na de winterstop te doen staat: “We moeten ons direct veilig spelen en het liefst zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen.” Alles kan nog, het verschil met het linkerrijtje is slechts zeven punten.

Persoonlijk maakt de 22-jarige aanvaller uit Den Haag een aardig seizoen door. In achttien wedstrijden wist hij tot nu toe vijf keer het net te vinden. “Dat is eentje meer dan vorig jaar rond deze tijd, maar het blijven statistieken.”

Kippenvel
Over zijn hoogtepunt van vorig jaar hoeft hij niet lang na te denken. Op 26 oktober maakte Van Duinen thuis de winnende goal tegen FC Twente. “We stonden 2-0 voor en, typerend voor dit seizoen, gaven die voorsprong weg. Maar als je dan alsnog in de 88ste minuut de winnende maakt dan krijg je daar wel even kippenvel van.”

Na dat doelpunt kwam het verhaal naar buiten dat ADO Van Duinen in de zomer voor een recordbedrag had kunnen verkopen, maar ervoor koos om hem in Den Haag te houden. De geboren Hagenaar weet daar niets van: “Er zijn wel aanbiedingen geweest, maar dat recordbedrag kan ik echt niet plaatsen. Ik snap ook niet waarom dat verhaal na de goal tegen Twente opeens naar buiten is gebracht.”

Een vertrek in de winterstop is in ieder geval niet aan de orde, ook al schijnt er interesse te zijn vanuit Denemarken. “Ik denk niet dat een land als Denemarken een juiste stap is voor mij. Verder is er geen interesse, dus ik blijf gewoon bij ADO”, aldus Van Duinen.

Tekst: NOS

GGH Media Leaderboard

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.