Een Haagse paradijsvogel is gevlogen. Haagse Sjonnie is begonnen aan zijn laatste reis al kunnen we in zijn geval beter spreken van een trip. In 2006 maakte het grote publiek kennis met de markante Hagenees door de documentaire: Haagse Sjonnie. Een documentaire die het nodige stof deed opwaaien. Zo kon voetballer Geert den Ouden geen stadion meer betreden zonder dat iemand hem toe schreeuwde: “Hey den Ouden, douchen met je bloedkop!”Alleen kon niemand het zo mooi zeggen als Sjonnie zelf in zijn documentaire.

Haagse Sjonnie, hij hield wel van een blowtje en stak dat ook niet onder stoelen of banken. Hij rookte er een stuk of 18 per dag, het maakte hem rustig. Sjonnie werd het boegbeeld van cannabisgebruikend Nederland. Als je aan Kim Holland denkt, denk je aan neuken. Als je aan Haagse Sjonnie denkt, denk je aan blowen zoiets.

Maar Sjonnie was veel meer dan een boegbeeld van de ‘Cannabisclub’. Hij was ook de ‘pain in the ass’ van burgemeester Jozias van Aartsen. De dure feestjes, zoals de nieuwjaarsreceptie, op het stadhuis waren voor Sjonnie een doorn in het oog. Sjonnie vond dat het geld wat hieraan werd uitgegeven beter naar de voedselbank kon gaan. Hij zocht hierover regelmatig de confrontatie met Jozias van Aartsen. Haagse Sjonnie een vechter voor Cannabis en tegen armoede en onrecht maar bovenal iemand met een goed hart en een geweldige humor.

Sjonnie, ruwe bolster blanke pit, bedankt voor alle mooie momenten en voor het lachen. Goede trip en rust zacht!

Wij hadden de eer om Haagse Sjonnie, in 2012, uitgebreid te interviewen:’Haagse Sjonnie een leven van wiet en voetbal’

GGH Media Leaderboard

10 reacties

 1. scc lwd

  niemand zal die vieze kutjunk missen
  met zijn uitkering.
  ik hoop dat ie een pijnlijke dood heeft gehad 😛

  Beantwoorden
 2. Emanuel

  Ik vond het ook tegenvallen, heel leuk dat de boeern in beeld kwamen die niet gevolgd waren maar waarom hadden ze daar niet gewoon een aparte aflevering aan kunnen wijden? De grote vraag voor iedereen was hoe het met de gevolgde boeern is afgelopen, daar wilde ik alles tot in detail van weten! Gaat boerin Annemarie nu verder met Harry?? En wat is de volgende stap van boer Martin (boer klinkt inmiddels als een soort academische titel, ze worden overal aangekondigd als boer Marcel, boer Gijsbert, boer..) op weg naar de ware weduwe voor hem?? Nou ja, volgend seizoen beter dan maar weer??

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.