Ondanks de zogenaamde spoed die de Wang Hui erachter wilde zetten, heeft ADO Den Haag nog altijd geen algemeen directeur aangesteld voor komend seizoen.

In maart kondigde interim-directeur Jan Willem Wigt de komst van een directeur aan, die de volgende maand, april, zou starten. De komst van Chris Woerts was al zo goed als zeker, maar dat werd al snel op de lange baan geschoven en sindsdien is het on-Haags stil rondom de vacature.

fraserADO-trainer Henk Fraser

Eind april eiste Henk Fraser duidelijkheid. De trainer wilde immers met de selectie voor volgend seizoen aan de slag. Vorige week kreeg hij bestuurlijk nieuws; de begroting blijft voor het komende seizoen ongeveer gelijk, aldus Wigt. Dat bericht klinkt tegenstrijdig met de vette geldworst die de Haagse supporters de afgelopen maanden is voorgehouden.

Fraser reageerde teleurgesteld. ‘We moeten hier snel mee handelen. Ik heb niet zo lang geleden al mijn bezorgdheid uitgesproken, omdat ik vind dat het in een te langzaam tempo gaat. En daardoor oogt het voor mij bijna als stilstand. We zijn nu bezig, maar dat is rijkelijk laat. We weten allemaal waar dat mee te maken heeft,’ zei hij tegen TV West Sport. De vraag is wat de gevolgen zijn van de kritische en ongeduldige noten die Fraser steeds vaker plaatst in de media.

wang_adoADO-eigenaar Wang Hui

Het ziet er niet naar uit dat de situatie op korte termijn zal veranderen. Hoewel Wigt zegt geregeld contact te hebben met Wang Hui, verneemt voetbalminnend Den Haag momenteel erg weinig van de United Vansen-baas. Zodoende lijkt Henk Fraser met zijn staf voor een probleem te staan. De begroting blijft ongeveer gelijk en dat betekent dat de trainer creatief te werk zal moeten gaan op de transfermarkt. Daar zal hij mee moeten haasten, want het getouwtrek aan zijn eigen spelers is inmiddels in volle hevigheid begonnen. Volgens zijn zaakwaarnemer is er voor Michiel Kramer volop interesse – hij lijkt onhoudbaar voor ADO omdat zijn contract volgende zomer afloopt. Hetzelfde geldt ongeveer voor Aaron Meijers, hij wordt gevolgd door Vitesse. Groningen houdt kapitein Alberg in de gaten en sc Heerenveen kijkt met argusogen naar de ontwikkelingen rondom doelman Hansen. Daarnaast keren huurlingen Wilson Eduardo en Oleksandr Iakovenko na de zomer naar alle waarschijnlijkheid niet meer terug in Den Haag. Eerder maakte de club al bekend dat onder andere Gouriye en Schet de Residentie achter zich laten. Daar staat alleen de terugkeer van de verhuurde spelers Giovanni Korte en Robin Buwalda tegenover.

Ado - Pec Zwolle 3-2 (88)Topscorer Michiel Kramer

Fraser moet deze Haagse exodus zien te pareren door slagvaardig te handelen. Dat is lastig zonder de Chinese miljoenen – waarop hij voorlopig niet hoeft te rekenen. Wang riep eerder dat hij komende zomer zeven spelers naar Den Haag wil halen die van een beter niveau zouden zijn dan spelers die de huidige selectie inkleden. Met een begroting die niet omhoog gaat, is dat onbegonnen werk. Wang reserveerde dan wel vijf miljoen voor dit zevental, maar als Kramer vertrekt zal hij dus een spits moeten kopen die beter is dan Kramer – en die lijkt in zijn eentje al een paar miljoen waard.

Tekst: Het Nest van de Ooievaar

Brody’s leaderboard

3 reacties

 1. Maxwin

  Die Chinees is vanaf het eerste moment onduidelijk en vaag. Eerst praatjes hebben over Europees voetbal, kopen van het stadion met echt gras, tweede ring op het stadion, nieuwe directeur, meetrainen met de selectie. Tot op heden vind ik het een waardeloze vertoning. Ik hoop niet op schandalig. Ik vrees het ergste, maar hoop het beste.

  Beantwoorden
 2. ENW

  Waarvoor koop je iets als je er zo weinig tijd aan besteed.
  Vind het allemaal erg vaag. Maar ja. Chinezen kijken niet zo nauw

  Beantwoorden
 3. Willem

  @ENW: Chinezen kijken juist erg nauw.

  Maar, die onduidelijkheid, daar wordt niemand vrolijk van. Hopelijk dat er na vandaag en aankomende week iets meer naar buiten komt wat ons supporters positief zal stemmen. ❗

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.