De Kleine Generaal was in tranen geroerd. Magic Dick had het geflikt; na het doelpuntloze gelijkspel bij Arsenal was de handhaving van Sunderland een feit. Advocaat had gedaan waarvoor hij was gekomen en vertrok weer uit het Engelse. Hij kondigde aan niet meer terug te keren als hoofdtrainer. Gisteren dong hij naar een vacature die hij al eens met veel bombarie heeft vertolkt; het bondscoachschap van België. “Dat zou ik wel leuk vinden, ja, maar ik weet niet of Wilmots weggaat”, zei Advocaat zondagavond bij Studio Voetbal.

advocaat

Voordat Advocaat neerstreek bij ‘The Black Cats’ werd de ras-Hagenaar gelinkt aan de club waar hij zoveel om geeft, ADO Den Haag. Hij moedigde de plannen van Wang aan en overwoog om zitting te nemen in de Raad van Commissarissen. Samen met onder andere Kees Jansma zou hij ADO van een groengeel-gekleurd bestuur gaan voorzien, maar vanwege de onduidelijkheid binnen de club en het verrassende vertrek van Maarten Fontein haakte Advocaat af. Zowel de supporters als trainer Fraser baalden als stekkers. Fraser voerde gesprekken met de Kleine Generaal. “Bij Advocaat kreeg ik heel duidelijk het gevoel dat hij er met de juiste bedoelingen voor ADO in zat. Ik ben ervan overtuigd dat Advocaat mij direct had aangepakt als ik onzin had verteld, maar onze gesprekken waren juist goed’, zei de trainer van ADO Den Haag tegen Omroep West.

advocaat

Advocaat, bestempeld met het imago van een geldwolf, vertrok vervolgens naar Sunderland en was een rol bij ADO definitief op de lange baan geschoven. Nu, een paar maanden later, is Advocaat aan het einde gekomen van die lange baan. Meermaals gaf hij in het verleden aan zijn oude club graag te willen helpen. Ook voor de Chinese overname meldde hij dit geregeld. Toen Piet Jansen directeur was, was er even sprake van een informele rol van Advocaat bij ADO, maar ook dit vond geen doorgang. Maar op het moment van schrijven is Dick Advocaat zo vrij als een vogel, heeft genoeg roebels, ponden en euro’s op zijn spaarrekening staan en kan nu eindelijk daad bij woord gaan voegen. Met zijn exceptionele netwerk en ervaring – de Kleine Generaal werkte en voetbalde in Rusland, Servië, België, Duitsland, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Als eindelijk de beloofde miljoenen van meneer Wang beschikbaar komen, kan er een wel heel vruchtbare samenwerking ontkiemen in de Residentie.

Tekst: Het Nest van de Ooievaar

4 reacties

 1. sjaakie

  Die kans is geweest dat hij en de rest naar ADO gaan, ze ( Rob Janssen, Kees Jansma, Harro Knijf, Dick Advocaat en nog 1 ) wilden garantie van Wang dat er geïnvesteerd kon worden bij ADO maar die garantie kwam niet van Wang en nu nog steeds niet.

  Heel jammer voor ADO dat het niet doorgaat het had ze alleen maar beter gemaakt, deze heren lopen lang genoeg mee in de voetbalwereld dat ze heel goed weten wat er gedaan moest worden bij Ado.

  Die wang heeft veel woorden en weinig daden, de beoogde voorzitter die ze graag willen tekent voorlopig ook niet omdat hij die garantie inzake de financiën ook niet krijgt.

  Beantwoorden
 2. Carel

  De heer Wang lijkt alleen de bezitter van de club te willen zijn en geen investeerder in spelers materiaal. Daar schiet ADH natuurlijk niet veel mee op. Het z.g. streven naar de subtop is hopelijk geen zoethoudertje geweest. Want hoe kom je dan weer netjes van zo’n man af? En welke westerling wil nou ADO Den Haag kopen?

  Beantwoorden
  • http://www./

   Great idea with the handles, my mum has requested a cover for hers for Christmas. I made one for dad earlier in the year, but he had multiple requirements for his that she, thankfully, doesn't have!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.