Gisteren baarde ADO opzien door aanvaller Kenji Gorré te huren van Premier League-club Swansea City. De Haagse formatie leende de zoon van oud-prof Dean Gorré voor één seizoen en bedong zelfs een optie tot koop.

kenjigorreKenji Gorré

Die optie tot koop was opmerkelijk te noemen, omdat de 20-jarige Gorré eerder op de dag zijn handtekening had gezet onder een nieuw, driejarig contract bij Swansea City, de club waar hij vorig seizoen voor debuteerde. Die optie tot koop onderstreept de brandende ambities achter de duinen maar weer eens. Gorré scoorde vorig seizoen achttien keer voor de beloften van de Welshe club en groeide zelfs uit tot Speler van het Jaar. De linkeraanvaller kon ook naar Celtic, maar koos voor een langer verblijf in Wales. “Ik ben heel enthousiast over wat de toekomst mij brengt,” zei Kenji nadat hij tekende. Zijn nabije toekomst ligt in ieder geval in geboorteland Nederland. Gorré kwam in de jeugdopleiding van Manchester United terecht, omdat vader Dean bij het Engelse Huddersfield Town ging spelen. Later maakte hij de overstap naar Swansea. Gorré kan zowel als buitenspeler als op ‘tien’ uit de voeten, waardoor hij zowel voor de buitenspelers als voor Roland Alberg concurrentie vormt volgens Fraser. Gorré, die al in 2011 debuteerde voor de Suriprofs, is in staat tot het geven van splijtende passes en haarscherpe voorzetten en een dreigende passeerbeweging.

Op de flanken lijkt Henk Fraser nu genoeg bezetting te hebben, met Giovanni Korte, Xander Houtkoop, Edouard Duplan, Gervane Kastaneer en dus Kenji Gorré. Toch is de coach nog druk bezig met het zoeken naar nieuwe buitenspelers: met Ruben Schaken is de club in gesprek, Romeo Castelen is gesignaleerd in het stadion en ook de transfervrije Wesley Verhoek zou terug kunnen keren in de Residentie.

schakenRuben Schaken

De vraag is wie die voorzetten van de buitenspelers moet gaan promoveren tot een doelpunt. Mike Havenaar lijkt een ideale targetman, terwijl ook Tom van Weert een gevreesde goaltjesdief is gebleken bij Excelsior. Samuel Armenteros is een ander type, een spits die meer op eigen houtje op jacht naar goals moet gaan. Over een eventuele komst van Feyenoorder Mitchell Te Vrede heerst minder enthousiasme, terwijl ook hij een prima doelpuntenmaker zou kunnen worden.

Tekst: Het Nest van de Ooievaar

Fly-Over Leaderboard

3 reacties

  1. Jeffreyfcdh070

    Kenji is zeker een aanwinst voor den haag maar alsjeblieft haal niet die wesley verhoek,schaken of castelen terug naar Den Haag die spelers hebben hun beste tijd wel gehad , als je een spits haalt ga dan voor havenaar of te vrede

    Beantwoorden
  2. Fernando

    Merry Chirstmas from New Zealand! Hope you had a fantastic day we relexad in the sun (even fell asleep on the deck chairs) and had a lovely family day.May you have fun for the following days

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.