Hoewel heel Den Haag als een stekker baalt van de afgelaste seizoensouverture wegens politiestakingen, komt de uitstel het team van Henk Fraser eigenlijk goed uit.

De wedstrijd zou gespeeld worden op zaterdagavond tegen PSV, maar deze match is uitgesteld naar dinsdagavond. Het beste voor ADO (dat overigens rap professionaliseert met onnozele kassamunten, maar schitterende megaschermen) was dat deze wedstrijd op een nog latere datum gespeeld zou worden. De Haagse ploeg is namelijk nog niet klaar voor een bezoek van de landskampioen. Allereerst is de ploeg nog niet volledig op elkaar ingespeeld. De ploeg legde slechts één gedegen pot voetbal op de mat, tegen Primera División-degradant Real Mallorca. Tegen onbeduidende ploegen als Veria FC en Gençlerbirliği werd verloren. PSV opende daarentegen het seizoen sterk met een overtuigende en effectieve 3-0 zege op FC Groningen in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

kramer2Michiel Kramer

Daarnaast is het nog allerminst zeker wie de spits zou zijn tegen de Eindhovenaren. Mocht Michiel Kramer nog niet zijn getransfereerd naar Feyenoord of elders, is hij gewoon de aanvalsleider. De vraag is of hij niet teveel met zijn hoofd bij een transfer zit, aangezien Kramer wel erg veelvuldig aangeeft dolgraag naar Feyenoord te willen. Rondom Mike Havenaar komt wellicht dezer dagen wat meer beweging, aangezien zijn Champions League-avontuur met HJK erop zit. De Japanner is dus vrij om te komen naar Den Haag.

Ruben Schaken en Edouard Duplan lijken de buitenspelers te worden, maar het is duidelijk dat dit duo geen 34 wedstrijden op de mat gaat leggen. Aangezien de spoeling dunner is geworden door het onbegrijpelijke vertrek van Xander Houtkoop – waarmee ADO een concurrent een uitstekende linksbuiten cadeau doet – lijkt Fraser na de twee dertigers terug te gaan vallen op Giovanni Korte, Kenji Gorré of Gervane Kastaneer.

houtkoopXander Houtkoop vertrekt naar SC Cambuur

Werd PSV-thuis langer uitgesteld dan dinsdag, zou ADO openen op bezoek bij FC Twente. Dit had een betere start kunnen betekenen. Op bezoek bij de kaalgeplukte Enschedese kip had ADO de uitgelezen mogelijkheid om te laten zien waar het dit seizoen tot in staat kan zijn.

Tekst: Het Nest van de Ooievaar

Fly-Over Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.