Keer op keer stelt ADO teleur, terwijl er wordt geroepen dat het de beste selectie in jaren heeft.

Op bezoek bij promovendus NEC ging het voor de zoveelste keer mis bij de club uit de Residentie. Wanneer zelfs de normaliter constant presterende Aaron Meijers slecht begint te spelen, is het menens achter de duinen. De verdediging is een gatenkaas waar een Emmentaler-kaasboer trots op zou zijn. Op papier zijn Vito Wormgoor, Gianni Zuiverloon en Aaron Meijers echter prima eredivisiekrachten. Op rechts staat een jeugdspeler, Ebuehi.

zuiverloonGianni Zuiverloon

Neem Zuiverloon. Speelde bij SC Heerenveen, Feyenoord, in Spanje en in Engeland. Van hem verwacht je dus routine, ervaring en rust. De 28-jarige Zuiverloon, van origine rechtsback, heeft ongetwijfeld een goedgevulde bankrekening, veel hogerop gaat hij in zijn carrière niet meer komen. Hij speelt bij ADO en vindt dat wel prima zo. Die mentale gemakzucht straalt hij uit in het veld. Het ergste is nog: Zuiverloon kan door veertig ondergrenzen zakken – de week erna stelt Fraser hem toch wel weer op. Want na het bekerechec in Genemuiden stond de verdediger gewoon weer in de basiself. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Alberg. Als ‘straf’ voor zijn mentale onvermogen staat hij niet in de basis, maar als het niet loopt wordt hij er toch maar weer in gegooid. Worden de spelers dan nog wel uitgedaagd, als tegen De Graafschap straks weer dezelfde elf mogen opdraven?

Fraser is de enige in Den Haag en omstreken die voetbaltalent ziet in rechtsback Tyronne Ebuehi. Deze jongen loopt wekelijks te schutteren, maar staat elke keer weer op het wedstrijdformulier. Geef Derijck toch weer eens een kans. Die Belg maakt ook wel eens een slippertje, maar straalt tenminste professionaliteit uit.

ado_heraclesTyronne Ebuehi

Zodra Beugelsdijk terugkeert van zijn blessure, zal het mij benieuwen wat Fraser gaat doen. Gelukkig is ook Mathias Gehrt op de weg terug – zijn kwaliteiten kan ADO goed gebruiken. Alhoewel, aanvallend klopt het allemaal wel bij Den Haag (NEC-uit daargelaten) Alleen de top zes maakte meer goals en Edouard Duplan is assistkoning van de Eredivisie met vijf assists. De verdediging is echter de achilleshiel van Fraser, zelf ooit een topverdediger, maar het feit dat hij niets van zijn capaciteiten terugziet bij de verdedigers, maakt van de prima coach een slechte trainer. Misschien dat de vrije Dick Advocaat Den Haag uit deze verhitte brand helpt.

Tekst: Terence Garnier

12 reacties

 1. sam

  Ik snap het ook niet, waarom stelt ie steeds die Ebuehi op, die jongen is veels te licht voor een plek achterin!! Zet zuiverloon rechtsachter en Derijck in het centrum. Hoe staat het met Kanon???
  Van wie kunnen we nog winnen dit seizoen. Ik schat op dit moment RODA JC, Willem 2 en NEC hoger in dan ons zooitje!!! Alleen misschien De Graafschap en Excelsior, maar ja vorige week tegen Excelsior was ook K U T !!! Punten pakken bij Groningen, Vitesse, AZ, etc gaat echt niet gebeuren!! En waarom ga je het contract van Fraser verlengen als ie niet presteert!!!
  Beste selectie van de JUPILER bedoelt (lichtge)Wigt zeker!!! Ook al niet goed genoeg, die Chinees helpt ons naar het einde!! Hij heeft nog niets geinvesteerd!!! Alleen maar transfervrije spelers gehaald, schijnt dat het salaris wel omhoog is gegaan maar betaal die gasten lekker uit naar prestatie!!

  Beantwoorden
 2. Ronald Elberse

  Met jules de korte aan het roer
  gaat ado naar zijn moer

  Oprotten met die kutfeyenoorder. Dijkhuizen hoofdcoach, Advocaat TD samen met Martin Jol.

  Zuiverloon, Malone, Jansen, Alberg allemaal optiefuh. Haagse jongens die er voor willen knokken.
  FRASER IS DE OORZAAK EN NIEMAND ANDERS.

  WANNEER STAAT MIDDEN NOORD NU EENS OP?? WITTE ZAKDOEKEN VOOR DIE KUTTRAINER

  Beantwoorden
  • Maurice

   Dus Fraser is de enige oorzaak in deze…..met een andere trainer en dezelfde spelers halen we plek 8 t/m 12 denk je. Zie je ook namen noemen van spelers die verzaken in een wedstrijd.De gehele organisatie bij Den Haag is de oorzaak ook die chinees met z’n mooie praatjes.De schuld neerleggen bij een persoon is wel heel erg makelijk.

   Beantwoorden
 3. Adowoman

  Nog 1 keer :

  Ado zit in mijn hart vanaf ongeveer mijn 10e en was er al bij toen we in 86 ongeslagen kampioen werden. Ik heb zat eerste divisie wedstrijden meegemaakt maar zelfs toen streden ze meer.

  Het lijken nu wel overbetaalde, overschatte spelers die niet met passie en 150% motivatie echt de tegenstander benaderen en met de spreekwoordelijke bloed aan hun schoenen willen winnen.

  Nee, gisterenavond weer afgereisd naar de Goffert met mijn zonen, mijn zus was zelfs mee met haar kinderen, en het begon al met het stompzinnige eigen doelpunt. Daarna werd er wat beter gespeeld en tot de pauze hadden we het idee dat ado zou doordrukken. Maar nee hoor, wat er in de pauze gezegd of gedronken is weet ik niet maar wat een vertoning na de pauze.

  Maar het allerergste vind ik dat de spelers na afloop niet eens het lef hadden om ons meegereisde supporters onder ogen te komen! We zongen “schaam je dood” en kennelijk waren de overbetaalde divas niet van plan om dat aan te horen. Walgelijke en laffe actie van de spelers.

  Wij supporters staan altijd voor hen klaar en ja wij zijn nu boos en dan lopen ze met de staart tussen de benen weg?? Geen confrontatie met de supporters want dat kunnen hun tere zieltjes niet aan.

  Ik als alleenstaande mams met twee tienerzonen, die hard werkt en nu nog in de regio Dordrecht woont, ga als trouwe supporter naar elke thuiswedstrijd en diverse uitwedstrijden als mijn budget dat toelaat. Ado zit in mijn hart maar hoe verdrietig en jammer is het dat dat niet geldt voor de spelers!

  Waar is de passie en strijd??

  Schaam jullie dood, spelers en staf!!

  Adowoman (ex voetbalster en nu voetballeidster)

  Beantwoorden
  • Vincenzo

   100% mee eens, en uiteindelijk is Fraser hier gewoon verantwoordelijk voor.. Snap niet waarom mensen hem blijven beschermen

   Beantwoorden
 4. Ronald Elberse

  Adowoman, ik deel je gevoel volledig. Zelfs daar kan onze toptrainer geen verandering in brengen simpelweg omdat hij het fatsoen niet heeft. Schande, schande en nog eens schande. Ik ben er al bij (bewust) sinds 1974. Heb een voorwedstrijd mogen spelen in het jaar dat Piet de Visser trainer was en weet nog goed hoe het uiteindelijk misging na wanbestuur. Dat heeft jaren geduurd en nu zitten we er weer middenin. Fraser zijn contract verlengen terwijl de ploeg er zo slecht voor staat is niets meer dan scheinheiligheid en een politiek spelletje van Ligtgewigt en de heer Metgod die nog nooit enige blijk van visie en voetbalverstand ten toon heeft gespreid. Slimme zet van Henk om op die positie iemand neer te laten zetten die te dom is om te poepen maar wel zijn trainer dekt.

  Wat een oenen overal. Het enige dat helpt is dat werkelijk waar alle skyboxhouders de box opzeggen en dat alleen terugdraaien als Lichtgewigt opstapt samen met die ongelooflijk kuttrainer die wij hebben op deze club. Wat een schande dat je met deze selectie zo voetbalt.

  Maar hij heeft weer een vrije dag ingetrokken…..pffffff wat een trainer joh. Ongekend slecht dit zooitje.
  Ekrem is prima ventje maar te onervaren, daar moet een martin jol of dick advocaat naast komen te zitten. Pas dan wordt ekrem klaargestoomd voor het grote werk. ALbert van der Dussen samen met Edwin Grunholz is ook wel een aardig duo.

  maar ja, die praten terug en dat is nou net niet de bedoeling.

  Beantwoorden
 5. john waldos

  ik heb altijd gezegt wij mogen onze spelers niet afvallen maar waarom mogen de spelers ons wel afvallen door zeer slecht te spelen terwijl wij iedere 14 dagen op de tribune zitten en de trainer ja die had allang weg moeten wezen en waarom hij steld de verkeerde spelers op en wisselt veel te laat 5 min voor tijd een speler wisselen is veel te laat en die rechts back is veel te slecht voor woorden

  Beantwoorden
 6. Haagsicoon

  Tja Zuiverloon van origine rechtsback………speelde in Engeland en Spanje met name op het middenveld.En Meijers is een middenvelder van origine die door Steijn aan gebrek van een linksback daar is neer gezet.We hebben niet eens een echte linksback in de selctie.Tja Fraser moest eerst aanvallers halen met de verkoop van Kramer en Van Duinen.Van dat dat geld kon men de salarissen weer betalen van Duplan,Schaken en Havenaar.
  Henk wilde meer spelers met name voor het middenveld en de verdediging hij kreeg nog wel Beugelsdijk………toen vond men het wel genoeg zo en was dit de beste selectie sinds jaren werd er gezegd hahaha.Het is dat Meijers redelijk fit blijft en zowat alles kan spelen deze gozer hoort op het middenveld.En dan vind men het raar dat het niet loopt in de verdediging.En als Derijck weer een fout maakt hoor je ook weer iedereen dat hij beter op de tribune kan gaan zitten……

  Beantwoorden
 7. Ronald

  Ook Hiddink en blind krijgen deze selectie niet naar plek 8 t/12……….aanval is oke maar middenveld en verdediging is gewoon drama.Ook Frank de Boer lukt het niet want hij kan ook geen spelers beter maken.

  Beantwoorden
 8. Lexie

  Tja een hoop zijn vergeten dat Fraser goed begon toen hij het overnam van Steijn van plek 18 naar plek 9 aan het einde van de rit.De mensen hier boven zullen vast ook wel blij geweest zijn of niet soms.Het stond al vast dat Henk Fraser hoofdcoach zou worden na Maurice Steijn alleen het gebeurde wat eerder. Dat Henk nog geen ervaring had als hoofdcoach kan je hem niet kwalijk nemen of wel soms ………dan moet je bij degene zijn die hem aangesteld hebben destijds.
  Dus om nou alleen Fraser overal en alleen de schuld van te geven vind wel heel ver gaan.Ik blijf erbij er verzaken gewoon een aantal spelers in een wedstrijd je kan trainen en afspraken maken wat je wilt maar sommige laten de trainer gewoon in de steek heel simpel.In de wandel gangen hoor je toch van collega trainers of mensen die Henk kennen ze hem wel een goede trainer vinden.Maar zo heeft ieder z’n eigen mening ik blijf erbij als Fraser weg moet de problemen echt niet zijn opgelost.

  Beantwoorden
 9. Jeffreyfcdh070

  Fraser hou die zuiverloon alsjeblieft voortaan op de bank man!!!, die gozer wil niet meer voetballen maar geld verdienen en dat straalt hij inderdaad uit

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.