Gistermiddag speelde de equipe van Henk Fraser knap gelijk tegen het hoog geklasseerde Vitesse (2-2). De ploeg uit Den Haag toonde veerkracht door tot twee maal toe terug te komen van een achterstand, daar waar het eerder in het seizoen juist voorsprongen weggaf. Zou het komen door de nieuw gevormde middenveld waarin strijd voorop staat?

In het begin van de competitie koos Henk Fraser ervoor om voor een technisch middenveld te kiezen met onder andere controleur Thomas Kristensen en Roland Alberg. Beiden kennen tot dusver een flets seizoen – Kristensen oogt te traag en Alberg heeft wel de kwaliteiten maar niet de mentaliteit van een professional. De resultaten bleven maar uit en Fraser gooide het roer om.

jansenKevin Jansen

Tegen Feyenoord kregen Kevin Jansen en Timothy Derijck een kans en die grepen zij met beide handen aan. Het driemansmiddenveld waarin ook voor Danny Bakker een plek was ingeruimd, speelde het sterke middenveld van Feyenoord uit de wedstrijd met wapens als tomeloze inzet en strijd – elementen waar men zichzelf op de Haagse tribunes graag identificeert. Ook tegen Roda JC en Vitesse mocht dit trio blijven staan. In Kerkrade was het tegen het 4-4-2-spelende Roda JC lastig, maar gisteren tegen Vitesse werd met een flinke dosis inzet het middenveld van Vitesse onschadelijk gemaakt. Ondanks dat Yeini scoorde was spelbepaler Kazaisjvili onzichtbaar en werd teleurgesteld gewisseld.

derijckTimothy Derijck

Derijck speelde niet alleen uitstekend, maar eiste zelfs de strafschop op – mentaal erg sterk van iemand met zoveel tegenslagen. De Belg werd zelfs eventjes toegezongen. Ook Bakker en Jansen speelden niet geweldig, maar gingen wel voorop in de strijd – de enige manier waarop je sterke tegenstanders het vuur aan de schenen kan leggen. Dat bleek uit de 1-1, toen ADO vroeg druk zette, de tegenstander opjoeg, waardoor absolute uitblinker Ruben Schaken kon scoren. Al met al lijkt de typisch Haagse inzet terug te zijn achter de duinen.

Tekst: Terence Garnier

Brody’s leaderboard

6 reacties

  • Jeffreyfcdh070

   Inderdaad eindelijk weer eens een wedstrijd gezien met een beetje strijd, deze wedstrijd zag je ook gewoon dat ze wilden dan is het raar dat ze dit niet kunnen opbrengen tegen een ploeg als een de graafschap of roda

   Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Tja Alberg staat al een tijdje niet meer in de basis misschien was dat je ontgaan waarschijnlijk.Terwijl het toch een van de betere voetballers is in deze selectie het is alleen jammer dat het er niet uitkomt.Maar nu is Derijck weer de grote man en in de armen gesloten van vele supporters die hem een tijd geleden maar al te graag op de tribune zagen zitten.
   Tja Derijck is op de goede weg terug en gun het hem van harte. Zie liever Malone op de tribune nu maar dat terzijde.

   Beantwoorden
 1. richard

  Eindelijk weer een wedstrijd waarin werd geknokt voor de punten. Jammer dat Baalberg weer inviel. Met zijn vrije trap hoog over voegde hij niets toe. Snel wegdoen net als christensen. Haal voor de besopaarde kosten dan Immers terug Die kan het verschil wel voor ons maken !

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.