Terwijl het in het hele land al lang en breed was gaan dooien, zakte ADO volledig door het ijs op de Vijverberg. Daardoor mist de ploeg de aansluiting met het linkerrijtje en moet het weer wat naar onderen kijken.

Tegen De Graafschap (3-1) werd ADO volledig overklast op het gebied van inzet. Dat is toch pijnlijk voor een club die van oudsher bekend staat om haar passie, werklust en toewijding. Tot overmaat van ramp kreeg sterspeler Edouard Duplan nog een domme gele kaart in de slotfase, waardoor hij het duel met het wankelende Feyenoord aan zich voorbij moet laten gaan wegens een schorsing.

Het is de vraag welke namen Fraser zondag de beste weide van Nederland in gaat sturen. Aaron Meijers, kapitein, is weer fit, maar de vraag is of hij wel op zijn vertrouwde linksbackpositie zal spelen. Willy Kanon speelde – het collectieve falen van woensdag daargelaten – tijdens Meijers’ absentie prima en ontpopte zich tegen SC Cambuur zelfs tot man van de wedstrijd. Misschien is het een idee om Meijers linksbuiten te zetten? Rick Karsdorp van Feyenoord bestrijkt net als Meijers de hele flank, dat kunnen interessante duels worden. Het is echter waarschijnlijker dat Fraser voor Marengo kiest, die tegen Cambuur goed inviel.

wormgoorVito Wormgoor

Ook Vito Wormgoor is weer fit, hij zal naast Beugelsdijk starten. Zij krijgen de taak om Anass Achahbar uit te schakelen, want oud-ADO-spits Kramer is er waarschijnlijk – net als in het duel in Den Haag – niet bij. Voor de rechtsachterpositie moet Fraser (die tegen De Graafschap een fletse, defensieve indruk maakte – net nadat hij weer stevig in het zadel zat) kiezen tussen Zuiverloon en Malone. Lastige keus; wie is de minst slechte?

Nog een opvallend nieuwsbericht vandaag: Fraser zou een verdediger en/of middenvelder aan zijn selectie willen toevoegen. Een tegenstrijdig bericht in de door Wang gedomineerde berichtgeving over ADO. Ook gezien de vermeende terugplaatsing naar Categorie 1 zouden transfers uit den boze moeten zijn. Ook was er een gerucht over een uitgaande transfer: spits Havenaar zou in de belangstelling staan van het Duitse Hamburger SV. Als ADO het maar laat om Havenaar te verkopen.

Tekst: Terence Garnier

Fly-Over Leaderboard

4 reacties

 1. dewa

  Oh ja tuurlijk. Fraser gooit het weer op inzet dan heeft hij zogenaamd geen schuld die eikel. Hij is al 2 jaar verantwoordelijk en het is al 2 jaar helemaal niks. De spelers hebben een trainer met een goed en duidelijk verhaal nodig en niet die eikel die zelf niet weet waar hij mee bezig is. Als ADO wint dan zijn WE goed bezig en als we verliezen dan ligt het aan de instelling. En het ergste is nog dat de helft van de supporters er na 2 jaar nog steeds intrappen. Fraser is een verschrikkelijk slechte trainer en het kan echt alleen bij ADO zolang duren voordat men het doorheeft.

  Beantwoorden
  • Maurice

   Wat nou 2 jaar helemaal niets Fraser nam het begin Februari 2014 over van Steijn en bracht Ado van plek 18 naar plek 9 dus dat is nog geen 2 jaar geleden dat Henk begon.
   Toen was hij een held in Den Haag hahaha
   Maar hij is zo slecht dat z’n contract werd verlengd in Oktober waarschijnlijk zien ze het bij Den Haag toch iets anders denk ik dan.
   Wat de club moet doen is volgend seizoen een geheel nieuw middenveld en verdediging aanschaffen op Beugelsdijk en Derijck na dan.Noem mij maar eens de namen van de toppers op het middenveld en de verdediging die er wekelijks boven uit steken.wees blij dat we nog een Duplan en een Havenaar hebben.

   Beantwoorden
   • Maurice

    Nee jij hebt het lekker door zelfs Dick advocaat kan niks met dit elftal alleen de schuld bij Fraser leggen gaat in deze niet op.Noem mij eens de toppers op die bij Den Haag spelen op dit moment buiten de gehele nieuwe voorhoede.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.