21 juli 2011, ADO Den Haag speelt een Europa League wedstrijd tegen FK Tauras. Tien minuten voor tijd mag Jaap van Duijn, ook wel Japie genoemd, invallen. Japie is een voetballer uit Katwijk wiens kapper zich heeft laten inspireren door Oboema uit Jiskefet. Tot 21 juli 2011 had niemand, in Den Haag, ooit van Jaap van Duijn gehoord. Japie had iets magisch want toen hij binnen de lijnen kwam sloeg heel het stadion op tilt. 10 minuten lang, vanaf zijn invalbeurt tot het laatste fluitsignaal, zong het volledige stadion: “Alle ballen op Japie!” Dit werd afgewisseld met: “Japie, Japie, Japie!” Japie werd toegezongen alsof de nieuwe Messi zojuist de grasmat van het Kyocerastadion had betreden maar niets was minder waar. Japie kon namelijk nog geen bushokje passeren, althans niet met de bal aan zijn voet.

vanduijn

Toch is er op 21 juli 2011 een nieuwe Haagse cultheld geboren. In de dagen na zijn debuut kwamen er al snel Japie T-shirts, en Japie pruiken, op de markt. Iedereen wilde Japie zijn. Je suis Japie! Japie moest de groupies, in het Haagse uitgaansleven, van zich afslaan. Plotseling haalden alle chicks hun neus op voor mooi- boys, als Wesley Verhoek en Tjaronn Cherry, want Japie was hun prooi.

21 juli 2011 is een dag die ik nooit meer zal vergeten. Als ik aan die dag denk dan denk ik aan de buikpijn die ik had van het lachen. 15.000 supporters die 10 minuten lang een voetballer toezingen alsof het de allergrootste voetbalheld uit het heelal is. De realiteit is dat Japie misschien drie balcontacten in het shirt van Den Haag heeft gehad, waarvan een goed. Japie kon niet voetballen, Japie maakte geen goals maar toch was het debuut van Japie verreweg het allermooiste debuut dat ik een speler ooit heb zien maken! Ik was er dan ook van overtuigd dat niemand dit debuut ooit zal overtreffen.

14 februari 2016 Excelsior tegen ADO Den Haag. ADO staat met 2-1 achter. Spits Dennis van der Heijden komt, 13 minuten voor tijd, in de ploeg voor Vito Wormgoor. Niemand in de Eredivisie heeft ooit van Dennis van der Heijden gehoord. Een ding viel mij gelijk op, Dennis van der Heijden heeft niet de mooie krullen die Japie wel had. Had ja want Japie is naar de kapper geweest. Dennis van der Heijden ziet er ook niet uit als een Haags schoffie. Dennis van der Heijden heeft het uiterlijk van de ideale schoonzoon.

vdheijden

Een ideale schoonzoon die ADO Den Haag van de ondergang op Woudestein moet redden. Dennis stond amper een minuut in de wei en haalde, uit een onmogelijke hoek, gelijk de trekker over. Hoppa 2-2, het was zijn eerste balcontact. Dennis is duidelijk van het type niet lullen maar poetsen. Een soort Lucky Luke, schiet sneller dan zijn schaduw, maar dan op het voetbalveld. De blik in zijn ogen sprak boekdelen, nog nooit was de wil om te winnen zo duidelijk af te lezen in een blik.

Dennis gaf het goede voorbeeld door voor ieder duel te strijden alsof zijn leven er vanaf hing. Alsof deze strijdlust een virus betrof stak hij zijn ploeggenoten aan. Onze 18-jarige ideale schoonzoon nam heel de ploeg op sleeptouw. Dit leverde al snel resultaat op want Dennis haalde, na een goede assist van Mike Havenaar, wederom de trekker over. Hoppa 2-3!

Ik kan me niet herinneren dat ik zo hoog ben opgesprongen van mijn leren bank. Mijn buren kunnen zich niet herinneren dat ik ooit zo hard geschreeuwd heb sinds het verbreken van de relatie met mijn ex. Dennis rende naar het uitvak, gevuld met vierhonderd groen gele ponchos, en balde zijn vuist! Het was de mooiste gebalde vuist die ik ooit heb gezien. De gebalde vuist van een 18 jarige jongen, een killer, een winnaar, die zich nog niet helemaal realiseerde dat hij de 400 aanwezige Hagenezen, en alle overige Den Haag supporters, zojuist op een valentijnsdagorgasme heeft getrakteerd dat zijn gelijke niet kent.

uitvak

Den Haag won de wedstrijd dankzij Dennis van der Heijden. Dennis die vandaag weer gewoon om 8.30 uur in de schoolbanken zit voor zijn studie Management en Detailhandel. Dennis die iedere vrijdag in zijn blauwe Gammasweater, met zijn blote mannen klauwen, de vakken van de Gamma staat te vullen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Na het laatste fluitsignaal werd Dennis, door zijn ploeggenoten, vooruit gestuurd naar het uitvak om het feest met de Den Haag supporters te vieren. Vierhonderd groen gele ponchos die een diepe buiging maakten voor een nieuwe Haagse held. Vierhonderd groen gele ponchos die uit volle borst zongen: “Vd Heijden TeTeTe, Vd Heijden TeTeTe!” Ik kan mezelf niet herinneren dat het kippenvel ooit zo diep op mijn armen stond.

Van der Heijden tuhtuhteduh… #ADO #FCDH #ADODENHAAG #excADO (Kudos: Sylvester)

Geplaatst door Groengeelhart ADO Den Haag op zondag 14 februari 2016

Beste Dennis, ook al heb je niet zulke mooie krullen als Japie van Duijn had, jouw debuut was voor mij het mooiste debuut dat ik ooit heb meegemaakt. Jouw debuut is niet alleen het mooiste ADO debuut. Jouw debuut is ook het mooiste debuut ooit in de Eredivisie. Ik wil jou, en uiteraard ook mijn vriendin, bedanken voor de meest prachtige valentijnsdag uit mijn bestaan.

Dit was een valentijnsdag zoals valentijn bedoeld is. Een dag van liefde, liefde voor een nieuwe Haagse held! Maar goed ik wil niet alleen jou bedanken maar ook jouw ouders want zonder hun was dit niet mogelijk geweest. Als zij jou niet gemaakt hadden dan hadden we waarschijnlijk verloren van Excelsior en was mijn valentijnsdag helemaal naar de klote geweest. Bedankt meneer en mevrouw Van der Heijden!

Come on The Hague

Rene

U kunt nu ook via Twitter reageren: GGH Twitter of Twitter Rene

Klik hier om meer column’s van Rene te lezen

 

Bron: GGH
Fly-Over Leaderboard

10 reacties

 1. Marco

  Heel herkenbaar, ik sprong ook op van de bank bij die 2e goal. Wat een heerlijk moment was dat en onwijs belangrijk. Top ook dat Havenaar die tot aan het Haags Kwartiertje niet geweldig speelde hem 2x bedient. Zeker bij de 2e goal lijkt het alsof ze al langer met elkaar ballen, elkaar al begrijpen op het veld.

  Lekker even van genieten en hopen hij meer kansen gaat krijgen nu. Ik gun het Schaken niet, maar denk dat dat deze jongen hem op de hielen gaat zitten voor een basisplaats. Fraser wil voorzichtig met hem zijn, maar hij komt op mij nuchter genoeg over. Die gaat niet heel snel naast zijn schoenen lopen. Kansen blijven geven deze jongen, lekker dat we hem er bij hebben terwijl hij tot gisteren deze tijd nog een onbekende voor me was.

  Beantwoorden
  • Jeffreyfcdh070

   Ik sprong ook van vreugde van de bank haha , 10 min daarvoor zat ik met een zwaar teleurgestelde kop de bank tot aan de 77e min , wat een mooi moment

   Beantwoorden
  • Jonnie

   Facebook in a December 22 post the Facebook Platform bloFegac.book’s list was populated by titles made by social network game developer Zynga, although surprisingly the company’s brand of -Ville games didn’t make it into the top spot. Zynga claims to have 232 million monthly active users
 and 60 million daily active users and its games are often cited as being the most widely played apps on Facebook.

   Beantwoorden
  • probationary license nj

   Have you ever considered creating an e-book or guest authoring on other websites?I have a blog based upon on the same subjects you discuss andwould love to have you share some stories/information.I know my subscribers would value your work. If you are even remotely interested,feel free to shoot me an e mail.

   Beantwoorden
  • Tinley Park auto ins

   [quote-"John Titor"-"/2012/10/sono-cape-canaveral.html#c1371898742373158952"]Eh, adesso dobbiamo risolvere il mystero della foto di Eileen Collins[/quote]e qui in una foto di gruppo:In tutte le foto il collo sembrerebbe troppo lungo. Che le abbia scattate Modigliani?ciaoBruno 0.5

   Beantwoorden
 2. Rene van der Heijden

  Graag gedaan , Rene.

  Het is en was inderdaad een moment om nooit te vergeten , niet alleen voor jou en alle andere mensen die met ADO het allerbeste voor hebben , maar ook zeker voor Dennis zelf ( daar doet hij het tenslotte allemaal voor ) en voor mij en z’n moeder . Je zal begrijpen we zijn natuurlijk apetrots op hem en hopen nog meer mooie momenten te mogen meemaken met hem bij ADO Den Haag.

  m.vr.gr. Rene van der Heijden ( tja , het is echt zo ……..z’n vader )

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.