Het laatste fluitsignaal had geklonken. De ontlading bij de een vuist ballende Wilfried Kanon was groot. De Ivoriaan rende naar defensie-kompaan Tom Beugelsdijk om te vieren dat de verdediging, op één geweldige actie van Hakim Ziyech en wat hulp van Martin Hansen na potdicht zat vandaag. In de ereronde die volgde na de zege dolden de twee wat, maar er was ook een grijns te bemerken op de gelaten van uitblinkers maar normaliter wisselspelers Ludcinio Marengo en Thomas Kristensen. Maar kiest coach Fraser na de puike overwinning tegen FC Twente van afgelopen vrijdag (2-1) weer voor dezelfde elf namen tegen FC Utrecht aankomende zondag?

De absentie van de geblesseerde Vito Wormgoor voelde allesbehalve als een gemis. De normaliter zo stabiele verdediger maakte de laatste weken fout op fout, met de blunder tegen Roda JC-thuis als absoluut dieptepunt. Met Africa Cup-winnaar Kanon – die het in het centrum overigens nog beter doet dan op de linkerflank – naast Beugelsdijk kan de strijd tegen het gevreesde FC Utrecht-duo Boymans-Haller het best gestreden worden.

kanonWilfried Kanon

De rechtsbackpositie blijft een heikel punt bij ADO Den Haag. Het is een kwestie van de minst slechte opstellen en op dit moment lijkt dat Tyronne Ebuehi te zijn. Gianni Zuiverloon maakte maandagavond bij Jong ADO (toch al een waarschuwing als je met dit team moet meespelen) weer een uitermate ongeïnspireerde indruk en over Dion Malone had PSV’er Jetro Willems natuurlijk gelijk: hij is de domste verdediger van de Eredivisie. Binnenkantdekken is geen rocket science, zou je zeggen.

Thomas Kristensen speelde ook weer eens en deed dat met verve – hij scoorde met een kopbal en daarna bijna nog eens met een afstandspegel, maar die raakte de paal. Toch lijkt hij een echte stand-in te zijn, Fraser zal aan het goed presterende trio Bakker-Jansen-Derijck niet snel tornen.

tn_ADO - PEC Zwolle 0-2 0080Ludcinio Marengo

Tot slot Ludcinio Marengo. Hij vormde met zijn snelheid en techniek een plaag voor de Enschedese defensie. Na een goede actie raakte hij met een vlammend schot de lat. Heeft hij genoeg laten zien om ook een fitte Ruben Schaken naar de bank te verwijzen? Het is een luxeprobleem voor Fraser – die ook nog Giovanni Korte tot zijn beschikking heeft. Laatstgenoemde maakte maandagavond bij Jong ADO – Jong Feyenoord (2-4) grote indruk door twee puike treffers te maken, maar hij wacht nog altijd op zijn definitieve kans. Misschien vertrekt Korte wel in de zomer. Sparta zou naar zijn diensten hengelen – hij was laatst aandachtig toeschouwer bij het Jupiler League-duel Sparta Rotterdam – Go Ahead Eagles.

Tekst: Terence Garnier

één antwoord

  1. Eiber

    Ik mag het wel hopen maar denk dat hij het “gewoon” weer veranderd. Bij Heerenveen uit speelde Kristensen, we wonnen 4-0 maar daarna heeft hij geen minuten meer gemaakt. Begrijp niet dat Fraser niets in hem ziet, want dat is wel duidelijk.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.