Voor ADO Den Haag zit het voetbalseizoen na het 1-1 gelijkspel tegen sc Heerenveen erop. 34 wedstrijden leverden de ploeg 43 punten op in de roerige gang, waardoor Den Haag is gefinisht op stek 11. Tijd om terug te blikken op het seizoen 2015-2016 en de spelersrapporten op te stellen.

Tussen haakjes staat respectievelijk het aantal gespeelde duels, gemaakte goals en gegeven assists.

Martin Hansen, (33,1,0) 7,5
De Deense goalie kende een prima tweede seizoen onder de Haagse lat. Met enkele uitstekende reddingen heeft Hansen een aantal keren punten gepakt voor de ploeg, maar zijn absolute hoogtepunt was zijn hakbal-gelijkmaker tegen PSV in de eerste speelronde, in de allerlaatste minuut van de blessuretijd.

Tyronne Ebuehi, (14,0,0) 6
Na afloop van het laatste thuisduel tegen Heerenveen werd de rechtsachter uitgeroepen tot talent van het jaar. Bij gebrek aan beter is Ebuehi een aardige, steeds minder bleu ogende verdediger die heeft laten zien de minst slechte rechtsback uit de selectie is. Toch zou een versterking op de rechtsbackpositie ondanks zijn aanwezigheid geen overbodige luxe zijn.

 

beugelsdijkTom Beugelsdijk

Tom Beugelsdijk, (24,3,1) 7
Publiekslieveling Tommie Beugelsdijk keerde na zijn Duitse avontuur tot tevredenheid van veel supporters terug achter de duinen. De blonde sloopkogel moest even wachten op een kans in de basis, maar eenmaal gegrepen gaf hij zijn plek niet meer weg. Zijn ultieme werklust verbloemt de slippertjes die hij helaas af en toe nog wel eens maakt.

Wilfried Kanon, (14,0,1) 7
De Ivoriaanse verdediger leek aanvankelijk te mislukken in de Hofstad. Door aanhoudende fysieke problemen kwam hij maar niet aan spelen toe en leek Kanon in de zomer van 2015 via de achterdeur te vertrekken naar LOSC Lille, maar ironisch genoeg gooide de medische keuring roet in het Franse eten. Kanon werd tegen de winter eindelijk fit en veroverde een plek in het hart van de defensie, waar de af en toe clownesk ogende Afrikaan een beangstigend duo met Beugelsdijk vormt.

Aaron Meijers, (30,1,3) 6,5
Meijers was de afgelopen seizoenen de meest constante factor in de Haagse equipe, maar kende dit jaar een wisselvallige jaargang. De van origine middenvelder pakte meer kaarten en miste meer wedstrijden dan normaliter. Desondanks kwam hij toch tot dertig wedstrijden, een goal en drie assists.

Danny Bakker, (33,3,2) 7
De 21-jarige middenvelder kan terugkijken op een stabiel seizoen. De international van Jong Oranje miste maar één duel door een schorsing. Dat is direct ook zijn verbeterpunt; Bakker werd acht keer op de bon geslingerd door de scheidsrechters. Met belangrijke goals in uitwedstrijden droeg wel een steen bij aan een aantal verrassende overwinningen.

dereijckTimothy Derijck

Timothy Derijck, (27,3,1) 7
De Belg moest van ver komen, nadat “The Tongue” vorig seizoen werd weggehoond na zijn uitzonderlijke aantal eigen doelpunten. Trainer Fraser posteerde hem plotseling en opvallend op het middenveld, als slot op de Haagse deur. Derijck gaf zijn plek niet meer weg en deed met zijn spel en arbeidsethos weer denken aan de fameuze jaargang 2010-2011, maar komt als middenvelder aanvallend wel ernstig tekort. Desondanks is zijn zeer waarschijnlijke vertrek een kleine aderlating.

Kevin Jansen, (28,5,1) 7

De hardwerkende middenvelder is de verpersoonlijking van wat men achter de duinen wil zien: hard werken en veel inzet tonen. Dat deed Jansen, zoals het hele driemansmiddenveld dat deed. Technisch en tactisch niet altijd je van het, maar Jansens’ inzet werd bekroond met een onbetwiste basisplaats vijf doelpunten.

Ruben Schaken, (29,2,2,) 7
Ondanks zijn lage rendement (twee goals en twee assists) liet de 34-jarige rechtsbuiten met regelmaat zijn pure klasse zien. Bovendien maakte Schaken indruk met zijn imposante lijf, zeker gezien zijn leeftijd. De ex-international liet zien dat zijn carrièreherfst nog niet is ingegaan en draaide af en toe linksachters horendol. Toch gold de klassieke buitenspelerwet ook voor Schaken: vaak is het alles of niets.

Mike Havenaar, (31,16,3) 8
De Japanner was de frontman van de nieuwe voorhoede die afgelopen zomer in de Residentiestad neerstreek. Als vervanger van de naar Feyenoord vertrokken topschutter Michiel Kramer waren de verwachtingen voor de lange Aziaat hooggespannen, maar wist de kopsterke aanvaller deze volledig waar te maken en maakte bijna evenveel treffers als Kramer. Hopelijk is hij ook na de zomer nog te bewonderen op het Kyocera-kunstgras.

eduard_duplanEdouard Duplan

Edouard Duplan, (31,3,11) 9
De van FC Utrecht overgekomen Fransman groeide al snel uit tot absolute spelbepaler van ADO Den Haag. Met zijn inzicht, balvaardigheid, balvastheid, creativiteit en passvermogen liet Duplan diepe indruk achter en groeide uit tot koning van de assist. De aanvaller ontpopte zich tot beste speler die de afgelopen jaren in het groengeel heeft geacteerd.

Gianni Zuiverloon (22,2,1) 3
Verdediger Zuiverloon vertrekt hij ADO en daar zijn eigenlijk maar weinig zielen rouwig om. De verdediger blonk deze jaargang uit in zelfoverschatting en megalomanie en verdedigde bij vlagen als een omgevallen lantaarnpaal. Hij raakte zijn basisplek logischerwijs kwijt, als kreeg hij nog bijzonder veel krediet, en wanneer hij inviel verziekte Zuiverloon het vaak toch weer voor de ploeg – succes met je buitenlandse avontuur.

Dion Malone (25,1,1) 4,5
Alle goede bedoelingen ten spijt, de hardwerkende Malone is helaas niet goed genoeg voor een basisplek bij ADO Den Haag. Zowel als verdediger als middenvelder liet hij zien dat hij beter een retourkaartje Jupiler League had moeten kopen bij de transferkassa, toen hij Almere achterliet voor een avontuur in Den Haag.

Vito Wormgoor (23,2,0) 5
In voorgaande seizoenen was de vertrekkende Wormgoor een rots in de branding, maar dit seizoen werd voor hem helaas gekenmerkt door verdedigende foutjes en blessures. Toch heeft de oud-speler van Ajax, FC Utrecht en De Graafschap de afgelopen jaren zijn waarde bewezen en verdient hij een waardig afscheid.

kristensenThomas Kristensen

Thomas Kristensen (18,1,0) 5,5
De 33-jarige Deen lijkt tegen zijn wil in te vertrekken bij ADO, omdat hij in het bezit is van een aflopend contract. De middenvelder raakte zijn plaats kwijt aan Derijck, maar wanneer hij weer eens speelde, liet hij wel zien het niveau – ondanks zijn tekort aan snelheid – aan te kunnen.

Giovanni Korte (17,0,2) 5,5

Ook deze Haagse gifkikker zal de club verlaten, nadat hij het dit seizoen niet echt heeft laten zien in Den Haag. De kleine aanvaller heeft echter nooit een eerlijke kans gekregen, omdat andere aanvallers simpelweg beter waren. Wanneer hij dan toch eens speelde, was zijn bewijsdrang zó groot, dat zijn ijver ten koste van zijn spel ging.

Ludcinio Marengo, (21,0,0) 6

Voor Marengo gold hetzelfde als voor Korte; de concurrentie was te groot en te sterk. Toch liet Marengo af en toe een glimp zien van de dreigende, naar-binnen-trekkende-en-schietende linksbuiten die hij was bij FC Volendam.

vdheijden Dennis van der Heijden

Dennis van der Heijden (9,2,0) 6,5
De jonge spits kon even niet meer stuk na zijn gouden invalbeurt met twee goals, op bezoek bij Excelsior (2-4). De week erna scoorde hij nog bijna tegen PEC Zwolle, maar evenaarde nooit meer de door hem hoog gelegde standaard van zijn debuut. De snelle spits kan van zijn predicaat ‘eendagsvlieg’ afkomen door volgend seizoen met scherp te schieten – mits hij daar de kans voor krijgt.

Henk Fraser, 7
Ondanks de bestuurlijke onrust die dit seizoen continu als een sluierwolk boven Den Haag hing, was het voetbaltechnisch altijd rustig bij ADO. Met een elfde plaats heeft Fraser voldoende gepresteerd, al heeft hij ook een aantal foutjes gemaakt waardoor de ploeg niet ietsjes meer punten heeft kunnen vergaren, waardoor plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal misschien dichterbij geweest was.

Kyle Ebecilio, Mathias Gehrt, Hector Hevel, Roland Alberg, Robert Zwinkels en Kenji Gorre komen niet in aanmerking voor een beoordeling wegens een tekort aan speeltijd.

Tekst: Terence Garnier

Bron: Het Nest van de Ooievaar

7 reacties

  1. Sjaak

    Had deze persoon mij maar vroeger maar beoordeeld op school, dan had ik met allemaal tienen fluitend het Gymnasium kunnen doen. Nu heb ik een LBO diploma met zesjes 😛

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.