ADO kondigde begin deze week aan dat de begroting voor komend seizoen hetzelfde zal blijven. Desondanks zei algemeen directeur Matthijs Manders dat er zeven spelers bij moeten komen om met een eredivisiewaardige selectie aan het seizoen te beginnen.

ADO zal dus op een creatieve, vindingrijke manier moeten zoeken naar versterkingen. Hieronder zeven opties.

kumChristian Kum

Christian Kum, verdediger (30)
De centrumverdediger speelde al acht seizoenen voor de Haagse club en ontpopte zich daarin tot een zeer betrouwbare rots in de branding die ook als linksback uit de voeten kan. Na avonturen bij sc Heerenveen en FC Utrecht is hij transfervrij en gaf al aan oren te hebben naar een terugkeer bij ADO. Bovendien heeft de ploeg met het vertrek van een tekort aan defensieve krachten.

Joey van den Berg, middenvelder (30)

Deze geroutineerde middenvelder past als gegoten bij ADO Den Haag. De speler, die sc Heerenveen transfervrij achter zich liet, speelt graag op of soms over het randje maar zal mentaal nooit verzaken. Bovendien kan hij de jonge spelers prima op sleeptouw nemen.

hayeThom Haye

Thom Haye, middenvelder (21)
Ook Haye is transfervrij na zijn vertrek bij subtopper AZ. De middenvelder vertegenwoordigde verschillende jeugdelftallen van het Nederlands elftal en heeft zijn talent ook op Eredivisieniveau met 52 wedstrijden (1 goal) al aangetoond.

Stijn Schaars, middenvelder (32)

Hoewel Schaars wellicht niet direct open zal staan voor een avontuur in de Hofstad gezien zijn staat van dienst (Oranje, PSV, Sporting Lissabon) is de routinier wel transfervrij. Bij ADO is de spoeling op het middenveld na het vertrek van Timothy Derijck en – waarschijnlijk – Thomas Kristensen behoorlijk dunner geworden en kan de ploeg wel wat routine gebruiken.

Hidde Jurjus, doelman (22)
ADO moet naar alle waarschijnlijkheid op zoek naar een nieuwe doelman, nu Martin Hansen zo goed als zeker naar een Duitse club lijkt te vertrekken. Met Jong Oranje-goalie Jurjus zou de Residentieclub een zeer goede vervanger in huis halen. Struikelblok is alleen zijn nog één jaar doorlopende contract bij het hoogstwaarschijnlijk gedegradeerde De Graafschap.

CaenepeelJinty Caenepeel

Jinty Caenepeel, aanvaller (19)
Deze Belgische aanvaller ontpopte zich afgelopen seizoen in het blauwwit van FC Eindhoven tot dé smaakmaker van de Jupiler League. Het jonge talent scoorde vijftien keer en harkte daardoor de bronzen stier voor het grootste talent van de competitie binnen. Tegen het Belgische Het Laatste Nieuws gaf hij vandaag al aan klaar te zijn voor een stap naar de Eredivisie of de Belgische Jupiler Pro League.

Sander Fischer, verdediger (27)
Zijn naam viel al eens in Den Haag en dat is niet onlogisch. De transfervrije verdediger verliet Excelsior voor een nieuw avontuur, maar heeft dat vooralsnog niet gevonden. Fischer is duidelijk klaar voor een stap vooruit en in dat kader zou een transfer naar ADO niet onlogisch zijn.

Tekst: Terence Garnier

Bron: Het Nest van de Ooievaar
Brody’s leaderboard

13 reacties

 1. Petah-Dewa

  als die eend fraser nou snel op gaat zouten en een echte trainer kom dan willen spelers denk ik ook wel komen

  Beantwoorden
   • rws

    Nep supporters zeker? Je lult uit je nek man.

  • Haagsicoon

   Wat is in jou ogen een echte trainer dan……denk je nou echt dat spelers niet willen komen omdat Fraser de trainer is .Tja Havenaar,Schaken en Duplan kwamen immers ook naar Den Haag.Buiten Den Haag is men zeer te spreken over Henk Fraser als trainer…

   Beantwoorden
   • Ronald Elberse

    Buiten Den Haag wel maar binnen Den Haag niet echt hoor Henkicoon. Inmiddels is doorgedrongen dat het voetbal dat ADO speelt bedrijven en supporters van de tribune jaagt. Fraser loopt rond met een air alsof hij “gods greatest gift on earth” is terwijl het qua trainer en qua mens niet zo heel veel voorstelt. Sfeer in de groep is slecht, kliekjesvorming des te groter en het voetbal, tja… het voetbal is om te huilen.

    Henk maakt zich druk om zijn staf omdat Henk niet van heel erg hard werken houdt. Veldtrainingen laat hij dan ook merendeel over aan niet gedplomeerde trainers. Waarom denk je dat Manders het wel best vindt dat hij lekker weggaat bij ADO. 300.000 euro voor zo een matige trainer is best veel geld tenslotte. Kun je beter 2 talenten van binnehalen.

    Met Henkicoon weg uit de dugout is er een kans dat we een trainer krijgen die speelt om te winnen. En ja, dan maar liever door gebrek aan kwaliteit op het veld voor degradatie vechten dan met een elftal waarmee je gemakkelijk playoffs had kunnen halen dit labbekakvoetbal zonder verhaal te spelen.

    Henkie, je bent de zwakste schakel, tot ziens.

    PS een echt trainer haalt het maximale uit zijn ploeg, staat voor en achter zijn ploeg en dicht niet alles successen aan zichzelf toe en de nederlagen aan het falen van zijn spelers. Fraser, wegwezen en nooit meer terugkomen.

 2. Rd..

  Ik geef het je te doen, werken onder dit regime. Fraser houdt de hele handel overeind en presteert naar behoren, houdt zijn spelers uit de wind. Fraser staat niet slecht aangeschreven bij de spelers en in de media, integendeel.

  Beantwoorden
 3. Eduard

  Waaron denken jullie dat Fraser het zo goed gedaan heeft dan? Afgelopen twee seizoenen de 9e en 10e begroting en beide jaren in plaatsen onder die begroting geeindigd en ook nog met slecht voetbal.

  Beantwoorden
  • Haagsicoon

   De 9e of 10e begroting zegt niet veel kijk maar naar dit seizoen naar een Heerenveen en een Twente bijvoorbeeld.Dit seizoen moest Fraser zich ruim voortijdig veilig spelen en heeft de doelstelling van meneer Wang gehaald.Als je een beetje de eredivisie hebt gevolgd speelde zowat elke club slecht voetbal en ja ook Feyenoord en 020 en toch raar dat men buiten Den Haag wel te spreken is over Henk Fraser.
   Volgens mij denk je nog te veel aan de woordjes van Wang plekje 5 elk seizoen het linkerrrijtje en noem maar op hahahaha.

   Beantwoorden
  • Ronald Elberse

   dank je wel eduard.
   Steeds meer mensen beginnen door te krijgen wat voor een slechte trainer onze Henkicoon is.

   Beantwoorden
   • http://www./

    Dat wist ik niet. Ik heb er ook nog niet echt in verdiept. Toch ook ‘de Zilveren lepel’ maar aanschaffen. Het is wel een lekker recept dit. Misschien een nieuwe titel verzinnen?Van Maaike op 11.10.07 9:24 am

 4. Rick

  Hoeveel spelers zijn er vanuit de jeugd doorgebroken…ofin iedergeval beter gewoorden fraser schoof elke nederlaag af op anderen.
  Lafvoetbal wat nietbij ado hoort.
  Spelers die 85 miniten lang warm liepen klasse
  Erg veel jeugdspelers lopen stage bij oranje maar niet bij henkie
  Henkie is een leugenaar wat bleek met wang en bv gernt .hij wistniks zgn van een chinese trainer erbij en matthias was al sinds okt wedstrijd fit.
  Bv tira die niet voldeed leeuwin waar ook zijn oordeel meetelde.
  Nee fraser is een leugenaar ..

  Beantwoorden
  • Ronald Elberse

   Rick, dank!!!!!!
   Die Haagsicoon is Henk zelf. Dat weten we nu al wat langer maar hij blijft maar volhouden. Sneue man hoor, zo telkens weer zichzelf een veer in zijn reet stoppen.

   Spreekt zichzelf ook iedere keer tegen. eerst is het de spelersgroep, dan is het wang, dan is het spelersgroep en nu weer wang.

   pffffff. Wigt Metgod, Fraser, van Lith en Mepperlink maakten er technisch een zooitje van. Peter Berg en Ruud Manseveld commercieel.

   Ik zie een rode draad.

   Die mansveld ligt trouwens te zweten in zijn bedje hoor op het moment. Met het vertrek van Wigt ligt zijn rol ook ineens onder het vergrootglas. Wat een prutsers daar. Ongelooflijk. Wordt tijd dat er wat mensen komen die de club verder helpen.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.