Trainer Henk Fraser vertrekt definitief naar Vitesse. ADO moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Op wie valt de keuze?

De speculaties over de ontstane vacature zijn inmiddels losgebarsten. Reële en irreële namen worden als kandidaten voor het Haagse trainerschap genoemd. De vraag is wie zich aan de loodzware klus onder het regime van Wang Hui wil wagen. Zo zongen er namen rond als Robert Maaskant, Mario Been en Alfons Groenendijk.

maaskantRobert Maaskant

Als ADO Maaskant aanstelt, worden er heel wat seizoenkaarten in tweeën geknipt, vrees ik. De man is in alles een tegenstelling van de Haagse identiteit. Bovendien sprak de zogeheten kroonprins van het Nederlandse trainersgilde, die vooral schittert in arrogantie en zelfingenomenheid, zich in het verleden meer dan eens negatief uit over de Haagse club. Deze optie kan ADO doorstrepen. Zelfde geldt eigenlijk voor vaatdoek Groenendijk. Een aardige man, redelijke coach, maar zijn uitstraling is niet om over naar huis te schrijven. De Leidenaar, wel met ADO-binding en -verleden, bezweek al onder de druk bij het nietige Excelsior.

Mario Been zou in theorie een uitstekende optie zijn, al heeft hij lang geen clubteam getraind (RC Genk in 2014 voor het laatst). Hij presteerde goed bij Excelsior en NEC, waarmee hij Europees voetbal haalde en een transfer naar Feyenoord verdiende. Wel gevaarlijk zijn zijn gevatte, humoristische media-uitlatingen, die wanneer het over meneer Wang gaat wel eens tegen diens zere been zouden kunnen stoten.

steijnMaurice Steijn

Gisteren hield AD Sportwereld een pleidooi voor een terugkeer van de in 2013 ontslagen Maurice Steijn. Hij had zich uitstekend ontwikkeld bij VVV en zou het Den Haag-gehalte bij ADO moeten opschroeven, mede door Lex Schoenmaker weer vaker bij het eerste elftal te betrekken. Op zich een verrassend maar geen slecht idee, de terugkeer van Steijn, maar laten we de penibele situatie vlak voor zijn ontslag (18e plaats in februari) niet uit het achterhoofd doen laten verdwijnen. De naam van Zeljko Petrovic dook ook op, maar het zou een ridicule beslissing zijn om de Serviër aan te stellen. Hij is de laatste jaren over op de aardbol assistent geweest, maar hield het nooit langer dan een seizoen vol.

Ook het doorschuiven vanuit eigen gelederen is een optie. Meest voorname kandidaten zouden dan assistent Ekrem Kahya en Onder 19-trainer Aleksandar Rankovic. Gezien hun clubbinding en hun vroege speelstijl die als gegoten bij de ADO-cultuur past, zou dit duo niet zo’n heel gek idee zijn. Clubiconen Martin Jol en Dick Advocaat lijken hun vingers niet te willen branden aan de job, terwijl ook Co Adriaanse (helaas) geen haalbare kaart is.

Tekst: Terence Garnier

Bron: Het Nest van de Ooievaar
Brody’s leaderboard

16 reacties

  • autokredit junge leute

   Hopefully you will be able to figure out how to pay for the magic kingdom (personally I can’t believe how expensive the one place all children should be able to experience IS!!) Hildie had a great idea about the first week of December. The girls would have a wonderful time. Anxious to follow your journey on this.

   Beantwoorden
   • red

    Nee, als je de laatste paar seizoenen naar de selectie van VVV kijkt, met name toen Steijn instapte… Doet hij het OK. Niet meer, niet minder.

 1. Haagsicoon

  Tja al een foutje in de tekst Steijn is in 2014 ontslagen en niet in 2013 maar dat terzijde van alle genoemde trainers zou alleen Been een optie zijn.Tja met een nieuwe trainer en een half nieuw elftal gaan we gewoon weer opnieuw beginnen.Laten we hopen dat de frisse wind de goede kant gaat opwaaien dit keer.

  Beantwoorden
  • Ronald Elberse

   Ik zou voor Been gaan. We ex feyenoord. Kent vast nog wel wat oud feyenoorders die het niet gered hebben. 500.000 salaris en HenkIcoon kan weer blijven brallen.

   Beantwoorden
   • Haagsicoon

    Kijk ik geef een hele normale reactie zoals iedereen hier waarom moet je nou altijd op mijn reacties reageren vraag ik me af.
    En dan ook nog zo’n domme reactie wat nergens op slaat…..wat is je probleem eigenlijk probeer eens normaal op iemand te reageren.Dat die Henk Fraser zo’n invloed heeft op je leven is niet echt gezond hoor doe rustig aan de beste man is nu trainer bij Vitesse.

  • http://www.ucaquatics.com/

   Hi AngelI’ve recently learnt about Sensory Intergration and how it affects children specifically. My daughter has been diagnosed with ADD and I am also leaning towards her being sensory sensitive – whats your thoughts on this subject?Great blog by the way

   Beantwoorden
 2. Karel

  Kahya weet niet…denk te licht.Geen hulptrainer meer door promoveren. Werkt niet echt.
  Rankovic en Schoenmaker ernaast.
  Maar liever een ervaren jongere trainer uit het buitenland. Uit eigen land Gert Jan Verbeek, maar die past helaas niet bij de club, hij is lekker eigenwijs.

  Beantwoorden
 3. Sosa

  Zal wel weer een afdankertje worden want die Wang wil niet investeren in een topcoach of spelers.
  Dus idd het caliber Maaskant / Groenendijk. Wordt niemand vrolijk van……

  Beantwoorden
 4. Maxwin

  Wat een kansloze club is ADO aan het worden. Gaan ze het nu pas hebben over een nieuwe trainer terwijl je zag aankomen dat Fraser weg zal gaan. Dit zag je toch allang aankomen..? Andere clubs zijn druk bezig zich te versterken met prima spelers, terwijl er niemand wil komen naar het onzekere zootje waar salarissen nauwelijks betaald kunnen worden. Straks gaan er nog een paar weg naast Derrijck, zoals Beugelsdijk en Havenaar. Wordt weer een mooi seizoen met dank aan die onbetrouwbare Chinese gierige vrek.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.