De verrassende aanstelling van Zeljko Petrovic als hoofdtrainer van ADO Den Haag deed wat wenkbrauwen fronsen, maar op het eerste oog lijkt zijn werkwijze in goede aarde te vallen achter de duinen.

Van alle namen die half juni opdoken, was de naam van de flamboyante Montenegrijn toch de meest verrassende. Toegegeven, ik was met ongetwijfeld vele anderen wat sceptisch over de man met een welhaast kosmopolitisch cv (waarop landen als Japan, Portugal, Rusland, de Verenigde Arabische Emiraten en Servië op prijken). Gezien de aanwezigheid van Dick Advocaat en Martin Jol kon zijn aanstelling makkelijk verklaard worden. Hoewel er nog geen officiële wedstrijden onder zijn bewind zijn afgewerkt, doet Petro het op enkele vlakken al beter dan zijn voorganger Fraser.

petrovicZeljko Petrovic

De 50-jarige coach doet in de voorbereiding namelijk volop een beroep op Mathias Gehrt, iets wat voor de huidige Vitesse-coach maar niet denkbaar werd. Gehrt laat zich al gelden en is toch, mits fit, voetballend naast Duplan het beste wat er achter de duinen rondloopt. Petrovic ziet echter in Duplan ook een middenvelder; dat kan nog interessant worden voor het zestal (naast die twee Bakker, Malone, Jansen en El Mahdioui) wat voor die drie plekken in aanmerking lijkt te komen. De trainer vindt dat er nog een middenvelder moet komen en liet de naam van Stijn Schaars vallen. Daarnaast verwacht hij snel nog een aantal versterkingen, waaronder een doelman. Eerder haalde hij Argentijnse baardback José San Román.

José_románJosé San Román

Naast zijn frisse persconferentie bij zijn aanstelling, won hij alle drie de oefenwedstrijden, deed – weliswaar noodgedwongen – een beroep op talentvolle jeugdspelers waarvan toptalent Chovanie Amatkarijo (17) het meest veelbelovend is, en liet weten dat topscorer Mike Havenaar onder geen beding zal vertrekken. Ook zijn samenwerking met directeur Mattijs Manders lijkt voortvarend te verlopen, gesupervised door het brok voetbalknowhow wat luistert naar de namen Advocaat, Jansma, Jol en Schoenmaker. Met een seizoensouverture tegen promovendus Go Ahead Eagles (6 augustus) kan Petrovic met zijn ploeg een kickstart maken wat hopelijk opmaat is voor een mooi seizoen. Zo kan hij oogsten van de zaadjes die hij nu in de Haagse grond heeft geplant.

Tekst: Terence Garnier

Bron: Het Nest van de Ooievaar
Brody’s leaderboard

15 reacties

 1. Clit Advonaat

  Als hij Duplan als middenvelder ziet, dan moet er toch een een extra aanvaller komen?

  Middenvelders zat lijkt me. Is die gast van Telstar niets voor Den Haag, dat lijkt me een prima buitenspeler!

  Beantwoorden
 2. Rick

  Ik wil het best positief proberen te bekijken….maar na drie top wedstrijden moet ik toch het ergste vrezen!

  Beantwoorden
  • mediumra.re

   du har så grymma ögonfransar! är det en bra mascara på naturliga fransar eller använder du dig av neulash? om det är en bra mascara, vad heter den isåfall? och dina läppar! fruktansvärt snygg färg! varifrån? vore super super super tacksam för svar! tack för en grymt inspirerande blogg!!

   Beantwoorden
 3. Jonathan

  MISSCHIEN EEN BEETJE DOORVRAGEN IPV ZE MONTENEGRIJNSE REET TE LIKKEN MALONE MARENGO OOK WEG BLIJVEN ER NOG 10 VOLWAARDIGE SPELERS OVER (ALLOOOOO BLESSURES SCHORSINGEN )
  HIJ HEEFT NIKS TE VERTELLEN HIJ LOOPT AAN DE LIJBAND VAN MANDERS (DIE ONDERZOEK LAAT DOEN OF ER LUCHT OF ZAND IN EEN BAL ZIT) EN WANG WORD HELEMAAL NIKS DIT JAAR MAXIMAAL 16E OF 17E PLEK KATWIJK IS AL TE HOOG GEGREPEN

  Beantwoorden
  • Danny

   Met supporters als jij heb je geen vijanden nodig.
   Geniet jij lekker vanaf het bankie aankomend seizoen.
   En als we boven meedoen ook mondje dicht he

   Beantwoorden
  • DzY

   Moet je zo schreeuwen, het doet je zielige betoog echt niet beter over komen of zo. Voorlopig is de club bezig met andere spelers en neemt men afscheid van de middelmaat. Dit had op een wat nettere wijze gekund, maar moest wel gebeuren. De blessures van Malone en Marengo kan je niemand aanrekenen en is iets dat een club gewoon overkomt. Al met al is er in ieder geval sprake van verandering, hetgeen een zegen is na de afgelopen 3 seizoenen.

   Beantwoorden
 4. Haagsicoon

  Er moet nog een verdediger en een keeper bij de nummers 1 en 3 zijn nog niet vergeven.Met Duplan naar het middenveld wordt het wel heel erg druk als je Gehrt ook wil laten spelen.
  Maar we gaan het zien en we hebben trouwens nog steeds geen echte linksback die Meijers staat er wel wat jaartjes maar is een middenvelder en daar gaan we gewoon weer mee door.
  Naast Beugelsdijk heb je Kanon mag je hopen dat beide fit blijven net als Meijers zou als Ado Den Haag zijnde eerst eens zorgen dat de verdediging op orde is.
  Dan kan Petrovic zaadjes planten wat hij wil maar met leuk een aanvallend voetbal ga je toch echt de kuikenbak in.

  Beantwoorden
 5. Van Dijk

  Gaat hard met al die aankopen kan het niet meer bijhouden. Advocaat weet van niets, en alles blijft het zelfde. Er is niemand die de lijnen uitzet. Manders zit er alleen voor Manders en Petrovic moet met een veredeld A1 elftal werken. Zal wel de goedkoopste trainer uit de eredivisie zijn.

  Manders is druk bezig om ook Havenaar te verkopen en zegt dan met droge ogen dat hij niet te houden was en ze alle vertrouwen hebben in Kastaneer en Van der Heijden. Is op zich prima. Maar lieg de supporters dan niet voor. Dat verdienen die trouwe mensen die er in weer en wind zitten niet. Al blijft het een raadsel dat clubs als Pec en Heracles wel prima presteren met veel minder budget. Wigt was geen licht, maar wel een clubman. Manders houdt voortreffelijke intervieuws maar realiteit is dat de selectie op nog geen stukken na rond is 3 weken voor de start van de competitie. Dat kan je hem wel kwalijk nemen.

  Voorts moet de club z.s.m. van die chinezen af. Nu ben je gast in eigen huis.

  Beantwoorden
 6. Albert

  Heb wel vertrouwen in Petrovic, verdient een kans en is alles beter als Fraser . Die speelde het liefst met 7 man achter , met DeRijck , Wormgoor en Zuiverloon achter Martin Hansen om de goal dicht te spijkeren …. Denk dat Petr met meer lef laat spelen, kan misschien wat meer punten kosten, maar is wel aantrekkelijker .
  Alhoewel : die instelling heeft Maurice Steijn ook de kop gekost !

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.