16 augustus 2016 de Olympische spelen zijn volop aan de gang. Ik lees de Telegraaf en mijn oog valt op de kop: “Geslachtsdeel zit hoogspringer dwars”. In het artikel staat het tragische verhaal van de Japanse hoogspringer Hiroki Ogita beschreven. De Japanner was lekker bezig op de Olympische spelen. Hij leek over 5.30 meter heen te springen maar op het laatste moment liet zijn penis hem in de steek. In die zin dat zijn geslachtsdeel keihard met de lat in aanraking kwam waardoor deze naar beneden viel. Hiroki was dus de lul door zijn eigen penis. Een olympische droom die uiteenspat door een penis, veel tragischer wordt het niet.

Ik heb ooit overwogen om te gaan hoogspringen maar de lengte van mijn penis heeft mij destijds doen besluiten om gewoon maar lekker te blijven voetballen. Met een grote penis kan je prima een balletje trappen. Prettige bijkomstigheid is ook dat je de ongekroonde koning van de kleedkamer bent, al die jaloerse blikken onder de douche zijn onbetaalbaar. Bovendien is een drama, zoals Hiroki Ogita heeft meegemaakt, mij bespaard gebleven dankzij mijn keuze voor het voetbal.

advocaat

Over grote penissen gesproken neem Dick Advocaat. Ik heb geen idee wat de afmetingen van zijn geslachtsdeel zijn. Het boeit mij ook niet maar volgens sommige ADO supporters is hij er wel één, een grote penis! In de ogen van deze supporters deed Dick zijn voornaam, afgelopen week, eer aan vanwege zijn vertrek naar Fenerbahce. Dit vertrek zou immers betekenen dat Dick zijn adviseursrol bij #ADO ook teneinde zou zijn. Een rol die volgens mij altijd veel groter is gemaakt dan hij daadwerkelijk was. Bovendien hebben de Ádvocaat ‘haters’ het gelijk niet aan hun zijde want Dick blijft, ook na zijn vertrek naar Turkije, het belangrijkste klankbord voor trainer Zeljko Petrovic. Zolang Erdogan het telefoonnetwerk niet plat gooit kan je immers, ook vanuit Turkije, prima naar Den Haag bellen.

Maar goed wat je ook van Dick Advocaat vindt, we moeten Dick sowieso dankbaar zijn! Dick wilde perse Zeljko Petrovic als hoofdtrainer bij ADO. Een verrassende keuze want Petrovic had, mede dankzij de snor en co (Voetbal Inside), het imago van een babbelzieke slijmjurk, die bovendien nog niets had gepresteerd als hoofdtrainer.

petrovic_fox2Foto: Fox Sports

19 augustus 2016, het is 21.45 uur. Den Haag heeft zojuist de derde wedstrijd op rij gewonnen. Dit keer is Excelsior de klos. Petrovic marcheert, als een kleine generaal, naar het vak met feestvierende Den Haag supporters. Hij wijst naar de supporters, slaat twee keer met zijn vuist tegen zijn hart, en wijst wederom naar de supporters. Ik kijk er naar en er verschijnt een grote lach op mijn gezicht en het kippenvel staat op mijn armen! Petrovic beleeft het voetbal als een supporter. Deze man is één en al passie. Je voelt de liefde tussen Petrovic en de Haagse aanhang. Dit is geen poppenkast, dit is echt! Deze man heeft de harten van de Haagse supporters gestolen en de Haagse supporters hebben zijn hart gestolen.

Na afloop van de wedstrijd verschijnt Petrovic voor de camera van FOX en draagt hij de overwinning op aan de terminaal zieke Dave Tetteroo, logistiek medewerker bij de jeugdafdeling van ADO Den Haag. Petrovic is zichtbaar aangedaan, de tranen staan in zijn ogen. Weer krijg ik kippenvel en voel ik liefde voor onze trainer. Wat een man, deze man is puur!

petrovic_foxFoto: Fox Sports

Petrovic een Montenegrijn met de Haagse mentaliteit. Hij is keihard, direct en heeft humor. Maar bovenal is hij geen Jan pipo de clown, dat is na zijn interview met FOX wel duidelijk. Ook op het veld staat Petro, die bij Sevilla nog met Maradona samen speelde, nog zijn mannetje. Dat bleek wel toen hij Duplan even, tijdens een rondootje op de training, op een panna trakteerde. Dit tot grote hilariteit van de rest van de selectie die lag te schuddebuiken van het lachen. Petrovic was voor even de koning van het Kyocerastadion. Dat zijn de momenten waarop je ziet dat het goed zit tussen de generaal en zijn leger. Deze groep gaat voor zijn trainer door het vuur!

Bij zijn aanstelling zei Petrovic het al: “ADO is een fantastische kloep die goed bij mij past!” Vooralsnog heeft hij daar gelijk in. Hoe het seizoen ook gaat lopen, de eerste drie fantastische wedstrijden pakken ze ons niet af. Petrovic en ADO Den Haag, het lijkt een gouden greep en dat alles dankzij Dick Advocaat. Dickie bedankt!

Come on The Hague

Rene

U kunt nu ook via Twitter reageren: GGH Twitter of Twitter Rene

Klik hier om meer column’s van Rene te lezen

Bron: GGH
Brody’s leaderboard

6 reacties

 1. Ronald Elberse

  hahahahahahha. pffff wat een column dit. Vitesse stinkend geluk, Excelsior ook en toen kwamen de ploegen met meer dan 2 spelers die een bal over tien meter recht vooruit kan schieten en staan we aan de vooravond van een afdaling naar de onderste regionen. En Advocaat….. die moet je een stadionverbod geven die vieze dikke geldgeilende boerenlul. Overal trainer geweest behalve bij ADO want daar komt het op kwaliteit beter krijgen aan. Die prutser kon zelfs met Strootman en van Bommel in 1 elftal geen kampioen worden en dat wordt dan de adviseur van die kloothommel Manders.

  wegwezen met alles en iedereen.

  Beantwoorden
 2. Ronald Elberse

  Ik zit nog even naar mijn reactie te kijken en die Rene zou ik geen columns meer laten maken…. hahahahahahahahaha. Petro heeft trouwens nog wel geluk want doordat Meisner en Beckers spelen pakt hij nog wat euro’s.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.