Sommige nummers raken je keihard, recht in je hart!! Ik zag de clip, van het nummer ‘Helicopter’, van de Haagse gasten Outsiders x The Darkraver ft Jebroer. Een grote lach verscheen op mijn gezicht en het kippenvel verscheen op mijn armen! Het nummer gaat over een geplaagde Chinees die, al zwaaiend met zijn shirt boven zijn hoofd als een helikopter, uitgroeit tot een held! De parallel met ADO Den Haag is natuurlijk snel getrokken, ook wij hebben een ‘geplaagde’ Chinees. Termen als loempia, bamibal en spleetoog passeerde regelmatig de revue als ADO Chinees Wang Hui, in een willekeurig Haags koffiehuis, ter sprake kwam.

darkraver_outsidersFoto: Vogelvrij Festival

Wat zou het prachtig zijn als aan het eind van dit seizoen, na het behalen van Europees voetbal, onze eigen Chinees Wang Hui in zijn blote bast het veld op komt lopen met zijn shirt, zwaaiend als een helikopter, boven zijn hoofd terwijl de klanken van het nummer ‘helicopter’ keihard door de luidspeakers van het Kyocera stadion schallen. Waarna heel Midden Noord het bovenlijf ontbloot en de actie van Wang beantwoordt door eveneens met hun shirt, als een helikopter, boven hun hoofd te zwaaien. De rest van het stadion volgt, man, vrouw van cup A t/m EE, grotere tieten heb ik nog nooit gespot in het Kyocerastadion, iedereen trekt zijn/haar shirt uit en doet de helikopter! Wang Hui van meest geplaagde Chinees in Den Haag tot Haagse held!

Het nummer ‘Helicopter’ raakt mij sowieso doordat een kind dat gepest wordt, ik heb een tering hekel aan pesten, uitgroeit tot een held. Lees jij deze column en ben jij zelf een slachtoffer van pestkoppen op je school, of op het werk, wanhoop dan niet! De gepeste kinderen van vandaag kunnen de helden van morgen zijn! Kijk naar de Chinese gozer in deze clip, hij begint als sukkeltje en uiteindelijk staat hij met de lekkerste chick van de school te tongen. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat hij haar nu nog steeds dagelijks effe uit elkaar ligt te trekken, in de clip kunnen ze natuurlijk niet alles laten zien.

Ik ben dus tegen pesten, behalve als iemand voor ajax is dan kan je hem/haar niet hard genoeg pesten. Maar goed laten we weer even terug gaan naar het fantastische nummer dat mij deze column doet schrijven, ‘Helicopter’!

tn_Ado - GoAhead Eagels 3-0 0012

Ik blijf dromen dus hoop dat ik het ooit mag meemaken dat Wang Hui, met zijn shirt zwaaiend boven zijn hoofd als een helikopter, op de middenstip van het Kyocerastadion als een held wordt onthaald. Bij deze doe ik in ieder geval alvast een oproep aan ADO Den Haag om Outsiders X Darkraver voor iedere thuiswedstrijd uit te nodigen. Draaitafels langs de lijn zodat ‘Helicopter’ er vol in geknald kan worden. Op het moment dat de eerste beats door de speakers komen, trekt Midden Noord hun shirt uit. Iedereen doet de helikopter, wat zou dat fantastisch zijn! Voor degene die het nog niet door hebben, dit is ook een serieuze oproep aan Midden Noord he! Die massale Midden Noord helikopter, die moet er komen en schaam je niet voor je eigen borsten, iedereen moet dat shirt uit! Ook jij gozer, met je dikke tieten, ze mogen gezien worden! Wat mij betreft beginnen we met Heerenveen thuis.

Ik citeer Jebroer: “Diep in ons hart zijn we allemaal rebellen! Het is wij tegen de rest, je kunt meedoen of weglopen. Wij zijn samen één, niemand kan ons stoppen, ik doe mijn shirt uit en zwaai als een helikopter”

En nou gauw kijken en genieten van dit nummer en die clip, zodat je vast kunt oefenen voor Heerenveen thuis!

Come on The Hague

Rene

U kunt nu ook via Twitter reageren: GGH Twitter of Twitter Rene

Klik hier om meer column’s van Rene te lezen

6 reacties

 1. Fensterstrasse

  Bij het woordje ‘helikopter’ krijg ik spontaan last van ‘t feyenooitgevoel, René. Of ben ik nu in de war met ‘t Gebroeders Ko-syndroom?

  Niet meer over schrijven dus, René!

  Beantwoorden
 2. Sjaak

  Vroegah maakte de Darkraver nog platen zoals Den Haag hakkuh. Bij helikopter zie ik toch eerder een stel maloten met hun pik uit hun broek met dat ding staan slingeren.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.