De eerste Argentijn ooit in Haagse dienst, José ‘Pepe’ San Román,  maakt een zeer energieke indruk als rechtsback bij het vernieuwde ADO Den Haag.

De knuffelregen was zondagmiddag een van de weinige positieve dingen van het Haagse bezoek aan de Kuip. Ondanks de aangename temperaturen zakte bijna alle spelers door het ijs. Zelfs aankopen Tom Trybull en Sheraldo Becker leken bevangen door de immensiteit van het kolkende stadion  – waar ADO-supporters hun imago nog eens opvijzelden. En er bleek één heel goed gooitalent tussen te zitten: een van de Jan-Pipo de Clown-pruiken was warempel op het hoofd van Feyenoorder Tonny Vilhena beland.

Maar buiten de wederom goed keepende Ernestas Setkus, speelde rechtsachter José San Román een puike pot. De kleine Argentijn kreeg behoorlijk wat zaadballen, maar wist daar vaak nog het beste van te maken. Met zijn wilskracht gooide hij zichzelf en z’n baard voorop in de strijd. Hij won veel duels, ook al had hij niet een echte linksbuiten tegenover zich. Tekenend is zijn vroege voorzet, die pas aankwamen toen de schier onvervangbare Japan-kapstok Mike Havenaar het veld in kwam.

Mike Havenaar werd node gemist in de eerste helft.

Mike Havenaar werd node gemist in de eerste helft.

De aanwezigheid van San Román – alleen tegen Deventenaar Randy Wolters had hij last van gewenning – is een regelrechte verademing. De afgelopen jaren leek de rechtsbackpositie een achilleshiel achter de duinen. De antidepressivafabrikant vaarde wel bij de aanwezigheid van spelers als Gianni Zuiverloon en Dion Malone. De nieuwe baardback is de energie zelve. Als een dolle stier sprint hij mee naar voren, creëert gevaar met zijn voorzetten en pass- en kapbewegingen. De man uit het land van de steak, tango en Maradona laat zich gelden in Den Haag.

 

San Román speelde tot nu tot vijf prima wedstrijden bij ADO.

San Román speelde tot nu tot vijf prima wedstrijden bij ADO.

 

Overigens, ik vond dat Petrovic zijn eerste fout maakte door met een 4-4-2-formatie aan de aftrap te verschijnen. Al had hij ook veel pech dat Becker zeer ongelukkig speelde. De geliefde Montenegrijn had echter Dennis van der Heijden best een kans kunnen geven in de punt van de aanval. Het gemis van Havenaar werd op deze manier wel heel pijnlijk blootgelegd, want de spits is tegenwoordig ook zonder goals goud waard voor de Haagse equipe. Ook zijn samenwerking met San Román lijkt goed te zijn: de Japanner lijkt zijn vroege voorzetten wel te kunnen waarderen. Hopelijk vloeien daar vele treffers van Argentijns-Japanse makelij uit.

Tekst: Terence Garnier

GGH Media Leaderboard

8 reacties

 1. Sjaak

  Goed keepende Setkus, ik weet niet of je misschien een bril voor veraf nodig hebt?! Man die vent is een drama. Iedere bal die bij hem in de buurt komt loopt je broek al vol met bagger. Vangen kan die volgens mij niet en wegstompen is ook niet een van z’n sterkste kanten. Valt me mee dat hij bij het uittrappen van de bal nog niet in z’n eigen goal heeft geschoten. Kan mezelf niet voorstellen van al die keepers op aarde hij het beste was wat ado kon halen.

  Van deze keeper krijgen zelfs geer en goor nog anale krampen

  Beantwoorden
 2. karel

  Sjaak,zonder Setkus hadden we met 7-1 verloren in de Kuip en je taalgebruik is net als je beoordelingsvermogen zwaar onder niveau!

  Beantwoorden
 3. bertusk

  Aan beide tegen doelpunten was Setkus niet schuldig. Omdat hij veel weg stompt en weinig klemvast pakt, maakt hij soms een onzekere indruk en probeert de tegenstander het met afstandsschoten. Maar hij heeft toch ook veel gestopt. We moeten zeker achter hem blijven staan en die jongen niet nog meer onzeker maken !

  Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Gewoon de bal proberen naar de zijkant te stompen ipv in de voeten van de tegenstander scheelt je nogal doelpuntjes.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.