Na een uitstekende start in de eredivisie is ADO met vier nederlagen op rij weer met beide benen op de grond gezet. Maar het is wel zaak dat de vrije val snel een halt wordt toegeroepen.
Smadelijk, waren ze. De nederlaag bij Feyenoord was nog wel acceptabel, maar op bezoek bij Twente maakte het elftal van Petrovic al een gezapige indruk. Thuis tegen sc Heerenveen was het helemaal kommer en kwel met een volledig kansloze 0-3. Ook op bezoek bij de gehavende hekkensluiter PEC was het optreden van de groengelen ronduit matig te noemen.

Een verklaring heeft ook Petrovic niet. Wel valt op dat sinds er (al dan niet gedwongen door blessures) wordt afgeweken van de basiself waarmee werd de competitie werd begonnen, de klad erin is gekomen. Maar ook met het kleine aantal wijzigingen zou ADO gewoon in staat moeten zijn om een degelijke pot op de mat te leggen. Het wordt lastig wanneer bijna het hele elftal uit vorm is. Tegen PEC kwam er slechts één goede aanval uit de groengele benen: dat was direct de enige goal, van de voet van Tom Trybull. De assist kwam warempel van spits Mike Havenaar, die met het tikje zijn eerste goede bal sinds weken raakte. Tegen Heerenveen was zijn optreden al helemaal nijpend te noemen. De Japanner won bijna geen enkel duel en maakte een futloze indruk. Boze tongen beweren dat hij overhoop zou liggen met trainer Petrovic.

havenaar_petrovic

De Japanse spits is uit vorm.

Als zelfs ster Edouard Duplan niet zijn niveau haalt blijft er van de Haagse equipe heel weinig over. Hét gevaar van de eerste wedstrijden, Gervane Kastaneer, raakte tegen PEC ook geen knikker. Ook aanwinst Becker valt tot dusver tegen. Sterkhouder van de afgelopen weken José San Román liet zich tweemaal pijnlijk in de luren leggen door Youness Mokhtar, maar ook Tom Beugelsdijk verzaakte om fatsoenlijke rugdekking te geven. Doelman Setkus pakt de meest onmogelijke ballen, maar bij een simpel voorzetje richting de Litouwse clown houdt elke ADO-fan zijn hart vast van de zenuwen.

Het is zaak voor Petrovic om snel resultaat te boeken. Hij heeft geluk dat er in de openingsfase van het seizoen veel punten werden gepakt. Maar van die diepe hap adem die hij zichzelf verschafte begint hij toch wel heel veel lucht uit te blazen. Met het oog op de komende tegenstander (Ajax) slaakt hij vast weer een diepe wanhoopszucht. Gelukkig zijn er teams in de competitie die écht heel slecht zijn (Roda JC). En Feyenoord, Twente en Heerenveen zijn op papier beter dan ADO – daar kan je wel eens van verliezen. Geen reden tot paniek, maar Petro moet snel het zand tot stevige modderkluiten vormen en zorgen dat zijn ploeg de komende periode in ieder geval punten haalt tegen wie het er echt om gaat: Roda, Willem II en ook Telstar.

 

Terence Garnier

Bron: Terence Garnier
Fly-Over Leaderboard

11 reacties

 1. Sjaak

  Het beste is gewoon heel de boel failliet te laten gaan en lekker opnieuw beginnen, met alleen maar nieuwe mensen die er echt iets van willen maken.

  Beantwoorden
 2. Ronald Elberse

  Nou meneer Manders heeft de boel bij elkaar geroepen om te vertellen dat er tussen het tekort dat er is op de exploitatie (3 miljoen) en de verkoop van spelers (1,5 miljoen) toch nog een probleempje overblijft.

  En dat vertelt hij dan aan onder andere Ruud Mansveld, manager merchandising (zelf benoemd toen holmaatje Wigt aan het roer zat) die nog geen Ado sjaal heeft verkocht de afgelopen jaren.

  Volgens mij moeten er een flink aantal mensen een keer normaal gaan doen. Bij ADO werken is net zoals bij Siemens of Aegon werken, je moet doen wat er gevraagd wordt en je bent niks meer of minder dan de mensen die niet bij ADO werken.

  Gewoon je stinkende best doen in een service omgeving, niet meer en niet minder. Manders moet gewoon lekker zijn spullen pakken en opzouten. Na aanstelling vann Pipovich is die man al zijn geloofwaardigheid verloren. Ongekende leugenaar. Daar kan Jol over meepraten.

  Mattijd, misschien moet je eens echt gaan nadenken hoe je extra geld gaat genereren voor ADO. Wellicht eerst eens luisteren naar mensen die weten hoe dat moet?? Vadertje allewijsheid…..

  Beantwoorden
  • Rick

   En nu weer de huur van het stadion niet betaald…het commentaar van maners het is wel een hoop geld ineens…gvd wat een ramp

   Beantwoorden
   • Ronald Elberse

    Het geld is er gewoon niet en meneer Manders heeft de heer Wang een aantal zaken beloofd en merkt nu dat de gunfactor van bedrijven richting hem helemaal nul is. Slechts 150K betalen voor de huur ipv 600 scheelt weer een maand salaris. Uitstel van executie. Manders heeft hetzelfde gedaan als Wigt, geld uitgegeven dat er niet is. Meisner terwijl je kanon, bakker, beugelsdijk hebt is onverstandig. Trybull terwijl je Jansen (die moest zo nodig blijven, Bakker, Meijers, Ebuehi, Duplan, die jongen van Ajax plus wat eigen talenten hebt nog dommer maar het allerdomste is Becker kopen en Schaken vasthouden terwijl je Marengo, Kastaneer, van der Heijden hebt plus nog wat talenten in de eigen jeugd.

    Manders zag en ziet zichzelf als de verlosser maar de zuid tribune waar 40% van de begroting moet worden binnengehaald, is leeg.

    Triest dat er weer zo een eigengereide egotripper wordt binnengehaald die het eigenlijk niet meer weet als ik de geluiden mag geloven. We hebben het lek nog niet boven zeg maar.

    Jammer dat niet andere mensen die het wel kunnen de kans hebben gekregen. Maar dat zal altijd het verhaal van ADO blijven ben ik bang. Niet capabele mensen die op wonderbaarlijke wijze op dit soort plekken terecht komt.

   • rick

    en zo wordt het supporters aantal steeds minder ….want als ado aanhanger ben je het lachertje van het voetballen…bedankt manders

 3. Luca

  Komen al deze aankopen wel bij ADODenHaag binnen via onze hoofdscout Lex jr Schoenmaker .
  Of zit hij er echt alleen maar voor de ballengehakt op te eten ..
  Ik snap er geen ene reet van hoe alles nu te werk gaat bij ADODenHaag .

  Beantwoorden
 4. Jolyn

  I remember Kaneganese saying there are apparently over 100 Matsushimas in japan.and 10 near Oki isa..d..Gerrynl. ask Kaneganesedo you still think this post makes any sense?

  Beantwoorden
 5. http://www./

  Il faut arrêter avec le nombrilisme et l’arrogance. pourquoi le katar n’aurait pas le droit d’organiser une grande compétition, on est plus en 1924, le monde change vite. C’est une revanche pour ces pays qui ont été colonisés et dont les frontières ont été tracées par le foreign Office ! bientôt ce sera le tour de l’Affrique.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.