Na megavergaderingen met de raad van commissarissen en de aandeelhouders van ADO Den Haag is Hui Wang vorige week in het vliegtuig naar China gestapt. Hij is woedend.

De eigenaar van ADO Den Haag heeft inmiddels dertien miljoen euro in de club zitten en bezit 98 procent van de aandelen, maar hij is niet in staat om de club in te richten naar eigen inzicht. Wang heeft vorige week geprobeerd een Chinese mede-directeur Lee Zheng aan te stellen om enig inzicht te krijgen waarom zijn club voortdurend kampt met financiële tekorten, maar is teruggefloten door zowel de raad van commissarissen en de aandeelhouders. Bij de overname in januari 2015 is vastgesteld dat bij ADO Den Haag de dagelijkse leiding door een Nederlands management wordt uitgevoerd. Die regel blijft recht overeind staan.

Hui Wang, die een aantal Chinese investeerders vertegenwoordigt, had in 2015 een aantal belangrijke doelen toen hij de club overnam. Het belangrijkste was dat zijn kapitaal zou worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van spelers. Er zouden spelers worden gekocht, beter worden gemaakt en met winst worden verkocht.

In de praktijk is daar niets van terechtgekomen. Tot zijn grote ergernis blijkt dat zijn kapitaal voornamelijk wordt aangewend om de gaten in de begroting te dichten. In eerdere afspraken werd vastgelegd dat ADO Den Haag zijn eigen broek moest ophouden, maar geen enkele directeur slaagde daar tot nu toe in.

Voor ADO Den Haag breekt nu een spannende periode aan. Wang heeft te horen gekregen dat hij gewoon aan zijn financiële verplichtingen moet nakomen en dat hij maar moet accepteren dat van zijn kapitaal de rekeningen worden betaald. Wat gaat hij doen? Hui Wang kan misschien geen Chinese directeur aanstellen, maar hij heeft wel de macht om de huidige dagelijkse leiding weg te sturen en leden van de raad van commissarissen te vervangen.

Bron: Voetbal International
Brody’s leaderboard

43 reacties

 1. ADOFAN

  Gaten in de begroting – Becker-Roman-Trybull-etc. Geld zou gebruikt worden voor de ontwikkeling van spelers. Daarom zijn onze talenten zeker vertrokken naar Ajax-PSV-Spanje-RKC-VVV etc. .
  Toen Wang de club overnam draaide we positief en ondanks de verkopen en zijn investering draaien we negatief. Wang moet dit en dat, Wang moet helemaal niets. Het bestuur en directeur moeten de tekorten verklaren en daar wat aan doen. Wang wil met gebruik van de ADO expertise en naam grote subsidie projecten in China binnen halen. Het geld dat hij in ADO wil investeren moet uit die projecten komen. Dus is het in ADO belang dat hij daarin slaagt. De eerste stap was de trainers naar China, we weten allemaal hoe dat is afgelopen.
  ADO heeft hem daarin teleurgesteld en daarvan krijgen we nu de rekening.

  Beantwoorden
  • Jan

   Je hebt helemaal gelijk waarom trainers die niets kunnen naar China sturen voor een heel klein salaristocratische ik heb al vaker gezegt ado wil prof zijn maar blijven amateurs

   Beantwoorden
   • rick

    en wang zelf de boel belazerde met de verblijfsvergunningen…..

 2. sdasadads

  Wang heeft gewoon gelijk het is een tiefus zooitje bij ADO, kijk is om je heen. Werkelijk waar alles is dramatisch de bezetting van de skyboxen, de catering, de merchandise. Scouting dikke lex jr pffff

  Beantwoorden
  • KKH

   Als je Lex jr Schoenmaker en Ruud Mansveld heeft rond lopen ook nog tegen een dik salaris ja wat verwacht je dan Dat kan toch alleen maar bij Fc DenHaag

   Beantwoorden
 3. Van Dijk

  ADO is een amateurclub met een salarishuis waar een paard de hik van krijgt, en dan schuiven we de zwarte piet door naar China. Dat is wel heel apart. Manders verdient twee ton per jaar. Zijn enigste wapenfeit is het er uit werken van Wigt. Voor de rest presteert hij helemaal niets. Lege skyboxen en legere tribunes. Een elftal wat zielloos en doelloos rond doolt over de kunstsprieten.

  Eind van de rit vindt er weer een demonstratie plaats en staan we weer voor het Ijspaleis.

  Beantwoorden
  • Pronkte

   Laat die Wang van mij part het hele zooitj eruit gooien .
   Laat hij de leiding en de RVC vervangen door allemaal chinezen als ADODenHaag daar beteren voetballers door krijg en beter gaat voetballen vind ik het prima ..
   Ik hoop een kaartje met me zoon kijken de wedstrijd drinken af en toe een drankje in het supporters home .
   Dus wie nu in de bestuurs kamer zit of wie de leiding heeft zal mij een worst zijn ik wil ADODenHaag zien winnen en leuk zien voetballen ..

   Beantwoorden
   • Haagsiccoon

    Ben je gek door allemaal chinezen krijgen we straks een logo met een draak erin.En daar door krijg je echt geen betere voetballers hoor en dat men ineens beter gaat voetballen.Of dacht je dat die chinezen verstand van voetbal hadden haha.
    Begin eerst maar eens de jeugd te laten door stromen naar het eerste en een goede scouting

  • Haagsiccoon

   Tja laat men eerst maar eens goed voetbal zien een seizoen lang zoals het voetbal nu is zou ik ook geen geld weggooien voor skybox heel simpel.
   Men moet eens bij de basis beginnen een goede scouting en de jeugd meer laten door stromen scheelt je weer tonnen aan salaris.

   Beantwoorden
 4. Rd..

  Wang heeft gelijk dat hij iemand wil stationeren die even een blik gaat werpen op de financiën, maar moet zich ook houden aan de spelregels die daarover zijn opgesteld.

  Beantwoorden
 5. Edwin

  Wil je als ondernemer je naam op de ledborden tijdens een wedstrijd van ADO-020,kosten 1650,00 euro plus ontwerpkosten 400,00 voor twee keer 20 seconden? Vraag je twee kaartjes moet je ook nog eens 95,00 euro per stuk voor betalen maar mag je wel wat eten en drinken. Maar voor dat eten ,broodje worst wel betalen, drank wel zelf betalen,alleen in de rust gratis bier en frisdrank.na de wedstrijd mag je naar de andere zaal wel alles zelf betalen,conclusie 2500,00 euro armer en nooit meer zo iets doen voor je club schande daarom is het op de b c tribune zo stil.ADO staat tegenwoordig voor Alles Door Oplichting.

  Beantwoorden
  • Leentje R

   Edwin
   Heb jij enig idee wat die twee opeters bij ADO verdienen die twee ballengehakt Lex jr Schoenmaker en Ruud Mansveld ….
   De zonen van beide zelf nooit een betaald voetbal verleden ..
   Ja die moeten ook betaald worden en niet weinig ook dus ja daar moet jan met de pet voor bloeden geld moet eigens vandaan komen .
   Om die twee buiken te voeden ….

   Beantwoorden
 6. Sjaakado

  De slechte cijfers is het resultaat van de uitgaven die wigt gedaan heeft met schaken, Duplan en Havenaar. Daar kan je de mensen van nu niet op aanvallen.Heren zoals Saeijs en hoogendorp zijn leuke gasten. Maar snappen er niks van. Wedstrijdsponsor en ballensponsor (totaal 2400 euro) komen 1 kaartje tekort voor een kind. Zonder schaamte vragen ze daar 25 euro extra voor met gevolg dat deze mensen niks meer doen.
  Lossen kaarten met business kosten gewoon 80 euro.
  Dus niet zo gek dat het op de zuidkant niet loopt.

  Beantwoorden
  • rick

   daar had Wigt niks mee te maken…..manders en lex jr de slimme eikels die een Argentijn een riant salaris geven omdat hij van buiten Europa komt……minimaal 425.000EURO terwijl hij een SPAANS paspoort heeft ….dus gewoon ongeveer 300.000 euro weggeflikkerd …..muntjes maar duurder maken of kaartprijs omhoog tja dat net werk van manders is top…. vroeger kwamen er nog wel eens spelers of trainers naar het kloephoes alles voor die kloep…..schijters

   Beantwoorden
   • Haagsicoon

    Die San Roman heeft geen non EU salaris de groot verdieners in het elftal zijn Schaken,Duplan,Havenaar en|Beugelsdijk.

   • Rick

    475.000euro vind ik een aardig salaris hoor zo stast hij op de loonlijst

  • Hannah

   Сильные у него статьи! Он пишет о наболевшем, отсюда тысячи а€Â¾ÃÂ¼ÃÂ¼ÃÂµÃÂ½Ã‘‚ÃÃÂÂѺиев. Я бы тоже хотела чтобы мой журнал также читали.

   Beantwoorden
  • Mickey

   Joo-o, iso osa verokiilasta on tietysti myös työntekijän puolella, olet oikeassa, pari tuhatta euroa oli summittainen luku. Sen voinee pienentään johonkin 1600 euroon, mutta lopullinen tuvaatvuusotatimus nousee helposti yli 3000 euron.

   Beantwoorden
  • degrees online mph

   I have observed that sensible real estate agents just about everywhere are getting set to FSBO Promoting.They are acknowledging that it’s not just placing a poster in the front property. It’s really regarding buildinginteractions with these sellers who later will become purchasers.So, while you give your time and efforts to aiding these dealers go it alone : the “Law connected with Reciprocity” kicks in.Good blog post.

   Beantwoorden
 7. Arie

  Alle grootverdieners eruit. Zowel rvc, bestuur en spelers. Zeker Lex jr ook. Salarisplafond instellen en met winstpremies gaan werken. Elk punt staat voor een bepaald bedrag. Misschien gaan ze dan knokken. Ipv de grootverdienende spelers jeugd erin. Slechter kan het niet worden. Maak een plan om ondernemers/sponsors te strikken. Ik weet niet of het klopt maar 2 ton voor Manders kan toch niet…Betrek supporters erbij. Wellicht dat Wang dan ook weer een centje bijdraagt.

  Beantwoorden
  • Gert

   Accra academy can be defined as the rejection from Aquinas,Motown and presec with unqualified low grades to persuade a program with a specific required grtdps,withdrawal,reeeaa,indefinite suspension and dismissal from the perspective highly grade senior high schools mentioned above from Accra.

   Beantwoorden
  • allgemeine kfz versicherung vergleich

   Du coup, je sais plus où te répondre, Magali…L’échelle ? Oui, bien sûr ! Mais Gustave souffrait du vertige des auteurs (qu’on n’appelait pas encore comme ça à l’époque : il faudra attendre le 21ème siècle pour qu’un chercheur étudie ce mal de manière enfin rigoureuse).

   Beantwoorden
  • pokemon go coins hack

   I am so excited about the launch, you have no idea! I love your message, the bags, and of course you are very much loved! I signed up for the Newsletter and cant wait to hear about the winners!

   Beantwoorden
 8. Marcel Lucassen

  Beste alleen je denk toch niet dat er nog een sponsor in dit zooitje geld gaat stoppen .
  De club is van een chinees dan lopen er nog 2 dikke zakkenvullers rond zonder een elke meerwaarden Lex jr. Schoenmaker en Ruud Mansveld
  Dan nog Mander voor dik 2 ton en dan denk toch geen sponsor nog ik gooi wat geld in ADO ..
  Daar werken die ondernemers toch veel te hard voor.

  Beantwoorden
 9. Fcdhforevah

  Vreemd dat ADO structueel niet in staat is om groene cijfers te draaien. Is dit onkunde of wat? Een chinees plaatsen daar of toch nog grote bezem er doorheen halen lijkt me geen slecht idee. Ik heb het idee dat men daar misbruik maakt van deze overname. Niet gek dat ze dan eigen beleid willen behouden en geen potterkijker erbij willen hebben. Dan vallen ze misschien hard door de mand. Ik ben al 8 wedstrijden niet meer geweest en ik heb een seizoenskaart. Ik weet wel al dat ik geen kaart ga aanschaffen volgend seizoen. M’n affiniteit met ADO begint langzaam weg te gaan. Of het nou Wang of het beleid van ADO is, geen flauw idee. Denk dat er een hoop moet veranderen als ADO stappen wilt maken. Ik heb geen trek meer in dit allemaal. Alleen maar telerustellingen, ellende, slecht voetbal en 0.0 vermaak.

  Beantwoorden
  • Arie

   Eens. Den Haag is veranderd. Los van die Chinees en het voetbal. Sfeerloos zooitje is het geworden. Ja, Legia hoor en zie ik overal….echt top…

   Beantwoorden
  • Dirk

   Fcdhforevah, dat is nu precies het antwoord waarom onze club slechte cijfers heeft en in een neerwaartse spiraal zit: mensen die geen seizoenkaart meer kopen omdat ze geen verbinding meer hebben met de spelers/club. Sponsoren, die doorgaans meer geld doneren, hebben het zelfde gevoel. Dan kom je dus geld/inkomsten te kort.

   Beantwoorden
   • Haagsicoon

    Nee het is niet de schuld van de supporters dat men geen binding heeft met de club/spelers is jammer.
    Doet me meer pijn dat er een hoop uit Den Haag en omstreken wel een seizoenskaart hebben voor Feyenoord dat zegt eigenlijk al genoeg.Plus het stadion ligt op een ruk locatie en is sfeerloos helaas.

   • Dirk

    Schuld is een groot woord, meer als gevolg van..
    Steun je club ipv je ze de rug toe te keren. Ga bij NAC kijken.. 1ste divisie spelen en gewoon volle bak en allemaal achter de club staan. En zij spelen echt geen bijzonder fraai voetbal …

 10. Pronkte

  Ja dat niet Ruud Mansveld en Lex jr daar nog zitten dat is helemaal een lachertje .
  Daaraan kan je zien dat die Manders ook een grote flapdrol is …

  Beantwoorden
 11. Mark

  Lex jr Schoenmaker jij heb er echt een zooitje van gemaak met deze spelers wie jij nu weer binnen heeft gehaald .
  Niet een ervan is een aanwinst je heb er ook echt totaal geen kijk op gozer.
  Het is echt exit voor jou …

  Beantwoorden
 12. Fatkee

  Ben benieuwd of die Lex Jr nog wat aanwinsten haald voor ADO in de winterstop .. hahahahahaha
  En Ruud Mansveld haald onzeker een paar grote sponsors binnen Shell of Argon ja daar stap Ruudje wel even na binnen …

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.