Je hebt harde kern en je hebt keiharde kern. Tot die laatste groep behoort Ron Loof. Ron Loof heeft een reputatie als harde hooligan van FC Den Haag. Door ‘omstandigheden’ was Ron een jaar of 20 weg. Hij dook op in Groningen. In dit interview vertelt Loof over zijn avonturen met de Haagse Northside. De Europese avonturen van FC Den Haag komen ter sprake en verschillende ‘slachtpartijen’, onder andere met Ajax en Den Bosch, worden besproken. Weglopen is geen optie! Naast Loof komen diverse prominente Northsiders aan het woord. Een verhaal over hooliganisme, criminaliteit, vriendschap en clubliefde.

Bron: GGH

16 reacties

 1. Sjaak

  Oke mijn gedachtes over dit soort gasten. Vele zullen het wel niet met mijn eens zijn maar dat maakt mij even niet uit. Er werd/word vaak geroepen ja ado slecht imago dit en dat en willen daar van af.

  Nee wat gaan we doen gasten als hem een podium geven waardoor ado juist die slechte naam heeft gekregen. Dan zie ik toch veel liever gasten in beeld komen die juist iets positiefs voor de club hebben betekend of nog steeds betekenen. Wat heb je hier aan beetje stoer vertellen hoe stoer en leuk die knokpartijen wel niet waren. Man bedenk liever hoeveel schade je de club en echte supporters heeft toegebracht. Mede dankzij dit soort gasten kwamen of komen er geen grote sponsoren.

  Maar goed het zou wel aan mij liggen.

  Beantwoorden
 2. Haagse Dave

  Kom op gastûh, kap nâh met deze moraalridder reacties. Je moet dit wel in de tijdsgeest van toen plaatsen. Feyenoord, Utrecht en Ajax waren toen geen haar beter. Dat Den Haag hier de meeste schade van heeft ondervonden is nmm meer discutabel. Dat er nu hedendaags nog geen grote sponsoren in Den Haag willen stappen vanwege het verleden is gewoon onterecht. Sinds de overgang naar het nieuwe stadion tot nu mag dat wel eens verjaard zijn. In deze periode hebben Ajax en Feyenoord zich vele malen meer misdragen waaronder de Europese wedstrijden. En om nog maar even in herinnering te nemen de veldslag Beverwijk en laffe aanval op ons supportershome.

  Beantwoorden
 3. ADOFAN

  Bij clubs als ADO en Utrecht zullen altijd de negatieve dingen in de pers blijven staan. Dat is in het voordeel van de grote clubs als AJAX-PSV EN Feijenoord, door die publicitiet zullen de sponsoren blijven kiezen voor die clubs.
  In die tijd deden ook die supporters hetzelfde, alleen daar word niet meer over gesproken.

  Beantwoorden
  • Sjaak

   “alleen daar word niet meer over gesproken.” Juist en daarom zeg ik dit soort gast moet je geen podium meer willen geven. Hoe minder negatief nieuws zowel oud of nieuw des te beter. En dit soort interviews hebben weinig inhoud. Nou weest trots hoor op hoe “stoer” je wel niet was omdat je niet wegliep en alles in elkaar sloeg. Het heeft toch totaal geen waarde, wat wil hij nou horen? Nou jonge dat heb je goed gedaan hoor je bent een voorbeeld voor velen, en hopen dat vele (toekomstige) supporters jouw voorbeeld doen volgen.

   Er zijn denk ik genoeg mensen bij en rond Ado die je normaal niet ziet of hoort maar die veel goede dingen doen voor de club en supporters. Zet die mensen eens in de schijnwerpers dat geeft ze misschien ook een gevoel van waardering.

   Nogmaals zijn mijn gevoelens en hoe ik er over denk.

   Beantwoorden
  • Cracovia

   Laat die lul de behanger maar eens n paar miljoen investeren met z’n Swansea miljoenen,maar die hoor je ook niet zeggen ik ga Den Haag helpen met goede spelers ,niet met wat er nu loopt dat is gewoon middelmaat of er onder,

   Beantwoorden
 4. Arie

  Joh, er gebeurt al jaren niks en hebben de sponsors zich gemeld. Nee! Makkelijk om het op die gasten af te schuiven. Het is geen reclame voor je club maar nu hebben we het andere uiterste. Van je hela hela ho la la….of de poolse versie….

  Beantwoorden
 5. vakkie m

  allemaal reactie’s van mensen die die tijd niet hebben meegemaakt dus makkelijk lullen jullie onze harde kern is al jaren rustig dus wat huilen jullie met je club kapot maken .een grote bek op internet zeg het eens in iemand ze gezicht dan heb je pas ballen en mag je hier komen klagen stumperts

  Beantwoorden
 6. Voorburg

  Mooi interview Ron, heb een hoop leuke dingen met je meegemaakt.
  Ik vond svv uit wel leuk dat we die havenslaven te pakken hadden.

  Eigenlijk moet de oude gaarde weer eens bij elkaar komen.

  Beantwoorden
 7. marcellino

  hoi loof
  zeker een tijdje niet gezien ,kwam toevallig op deze site.
  wel veel spoorwijkers haha.
  je woont in groningen daar woont sjohnie den harder ook tegernwoordig.
  xi80 heb ik ook voorbij zien komen was een mooie tijd,en wat een andere shouter hier al zij was in de geest van de tijd.ik vond het een mooie tijd die je nu maakt zoals je bent.
  groeten van marc mllino het gaat je goed.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.