Op het moment dat ik in de pen duik, is er vast alweer een nieuwe wending aan de alsmaar voortmodderende soap over Wang Hui gegeven. Eigenlijk is de term ‘soap’ niet eens meer rechtvaardig. Het gevecht tussen ADO en Wang ontwikkelt zich langzaamaan tot één van de meest zinderende en zenuwslopende thrillers. Maar, de ironie is present: normaal gesproken worden dit soort thrillers kaskrakers genoemd.

Deze rollercoaster heeft nog geen rode rotcent opgeleverd, maar nadert wel zijn climax. Niemand weet echter hoe hij zal eindigen. In de twee aangespannen rechtszaken zal duidelijk worden welke kant dat ene dubbeltje dat er is, op zal vallen. Moet Wang zijn aandelen inleveren en grijpen Haagse kopstukken de macht in Den Haag? Supporters hopen er vurig op. Maar het kan net zo goed dat er een Chinese acteur/ vechtsporter binnenkort de baas in de Residentie is.

Het onvermijdelijke van het conflict is gebeurd. Sinds de overname van United Vansen prikte Wang met een speld telkens ietsjes verder tegen de groengele ballon. Nu klinkt het ‘pang!’ door de nare speldenprik van Wang en is de ADO-ballon lek.

adovswang

Wang en de Haagse ooievaar in een hevige ruzie. (c) Urban Petra

Een vinger op de zere plek leggen is lastig. Voor beide partijen valt iets te zeggen. Had ADO meer rekeningen moeten houden met de Chinese cultuur? Had ADO niet gewoon trainers in plaats van elftalleiders naar Azië moeten sturen? Had de club Wang niet zo moeten afvallen in de media? En had ADO bepaalde spelers niet gewoon moeten verkopen? Bovendien, misschien had een real-life soap van een wisselspelers van een Portugese derdedivisionist wel miljoenen opgeleverd. Er worden met gekkere programma’s op de Aziatische tv bakken met geld binnen geharkt.

Of deed ADO alles wat Wang vroeg, maar kwam hij gewoonweg niet over de brug en is de Chinees een notoire leugenaar, bedrieger, oplichter, gluipdeken, smiecht of vlerk? De supporters roepen massaal het laatste, maar zeker weten doen we het nooit.

Hoe dan ook: de bestuurlijke zorgen vertalen zich naar het spel. Het voetbal is niet om over naar huis te schrijven: in de laatste elf wedstrijden pakte de ploeg van Petrovic vier schamele puntjes. Het degradatiespook is gesignaleerd. Steunpilaren van vorig seizoen (Mike Havenaar, Ruben Schaken en zelfs Edouard Duplan) worstelen al weken tevergeefs met hun vorm. Wat overblijft is een kwaliteitsarm vreemdelingenlegioentje, zonder misschien wel de béste vreemdeling, José San Román.

Nu maar gokken op een goed resultaat. Vergeef mij voor de lichaamstaal: kan het arme ADO het hoofd koel houden en winnen bij NEC, zodat Wang de benen neemt? Ik hou mijn hart vast.

Bron: Het Nest van de Ooievaar
Fly-Over Leaderboard

4 reacties

 1. ADOFAN

  ADO supporter begint een synoniem te worden voor masochist en dat heeft niets met Wang te maken, maar meer met het vertoonde spel. 9 van de 10 spelers lopen erbij of ze een zandzak op de rug hebben, ze zijn niet vooruit te branden. Tegenstanders zijn stuk voor stuk sneller en volgens mij ook fitter. En dat is ook logisch als je de trainingen ziet. De spelers krijgen gewoon betaald en moeten daarvoor, net als wij, keihard werken.
  Iedere wedstrijd weer kunnen zij maximaal 15 minuten aanzetten en dan zakt het in.

  Beantwoorden
  • rick

   niet zo heel gek als je ziet welke mensen die gasten trainen !!! de een nog ouder dan de ander en dan nog een met een heinekenspoiler ongelooflijk in deze tijd maarja

   Beantwoorden
   • ADOFAN

    wat mij betreft mag een trainer op een stoeltje gaan zitten en 100 jaar oud zijn, als hij maar zorgt dat de spelers fit zijn. Zondag was een lachertje, 2 spitsen waarvan er 1 lang is en geen kopduel won en de 100 meter in een dag loopt. Er is geen enkel patroon te ontdekken. Een hoge bal op de spits en die kopt dan maar ergens heen (daar moeten afspraken over zijn). vd Heijden wint 3 keer een kopduel bij de 2e paal en legt de bal terug naar de 1e paal en daar staat dan niemand (ook afspraken).

   • rick

    jongen niet zo zeuren die jongens hebben zoveel aan hun hoofd …die kan je niet kwalijk nemen dat ze in de stress zijn welke schoenen ze moeten kopen wat bij hun kapsel hoort.
    klein beetje begrip hebben voor ze…

    rinus israel misschien een jaartje neerzetten voor ze

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.