De situatie van ADO Den Haag in de eredivisie wordt steeds penibeler. Zaterdagavond lukte het de Hagenaars niet te winnen van directe concurrent PEC Zwolle. De bezoekers uit Overijssel wonnen met 1-2 en komen op de ranglijst zo op gelijke hoogte met ADO. De ontmoeting tussen ADO Den Haag en PEC Zwolle was er eentje in de categorie belangrijk. Beide ploegen verkeren in de kelder van de eredivisie en hebben de punten hard nodig om uit die gevreesde gevarenzone te komen. ADO pakte in het laatste duel voor de winterstop tegen Sparta de laatste driepunter. Zwolle wacht al veel langer op een overwinning. Op 30 oktober won de ploeg van Ron Jans voor het laatst van Go Ahead Eagles.

Snoeihard
De eerste helft begon met een snoeihard schot van Ruben Schaken. De flankaanvaller kon van zijn directe tegenstander wegdraaien en had een kanonsschot in huis. De bal belandde echter niet tussen de palen. Niet veel later was het Kingsley Ehizibue die het eerste gevaar voor Zwolle creëerde. De benen van doelman Ernestas Setkus boden echter redding.

Vorige week werd Gervane Kastaneer buiten de selectie gehouden vanwege een aanstaande transfer naar FSV Mainz 05. De aanvaller moest alleen de medische keuring nog doorstaan om definitief naar de oosterburen te vertrekken. Nu, een week later, is hij echter nog steeds niet vertrokken en kreeg hij weer een basisplaats van Zeljko Petrovic.

Kopbal
Het bleek een goede zet, want in de tiende minuut stond Kastaneer op de juiste plek bij een corner van Aschraf El Mahdioui. De aanvaller kreeg de bal op zijn hoofd en kopte het leer goed achter keeper Mickey van der Hart.

De vroege voorsprong was een enorme opsteker, maar niet veel later kreeg ADO een domper te verwerken. Diezelfde Kastaneer kon, nadat hij een bal in zijn gezicht had gekregen, door problemen met zijn oog niet verder. Tot grote frustratie van hemzelf. Na een flinke discussie langs de lijn en in de catacomben werd hij uiteindelijk na twintig minuten spelen uit voorzorg gewisseld.

Na de goal en de wissel van Kastaneer gebeurde er weinig. PEC Zwolle was wel de betere ploeg en creëerde de betere kansen. Een kleine tien minuten voor rust kreeg Dennis van der Heijden, de vervanger van Kastaneer, een levensgrote kans op de 2-0. De spits ging op het vijandelijke doel af, maar keeper Van der Hart was er te snel bij. Direct daarna was het Ehizibue die via een counter de gelijkmaker binnenschoot: 1-1.

In de tweede helft hadden de bezoekers een vlijmscherpe counter in huis en namen de Zwollenaren binnen tien minuten de leiding. Nicolai Brock-Madsen rondde goed af na een scherpe voorzet van Ehizibue.

In het laatste half uur bleef PEC Zwolle de meeste kansen creëren, maar lukte het ze niet een derde goal te maken. De Zwollenaren verzuimden het duel in het slot te gooien en ADO Den Haag bleef dus in de wedstrijd. De Hagenaars gingem op zoek naar de gelijkmaker, maar het lukte niet de 2-2 op het scorebord te zetten.

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

22 reacties

  • Rd..

   Petrovic moet ook roeien met de riemen die hij heeft een dat is niet veel hè. Erbarmelijk weinig zelfs. Hij is nog wel in het allerminst debet aan deze situatie. Mist 5/6 basisspelers. De rest is middelmaat of haalt op dit moment niet zijn niveau. Dat is teveel van het slechte…

   Beantwoorden
 1. Fensterstrasse

  Is er nog ‘n medesupporter die me gerust kan stellen en in alle kalmte kan zeggen dat alles goedkomt? Dit onooglijke schijtluizenvoetbal kost me namelijk per wedstrijd 6 jaar van m’n leven.

  Ik vrees dat als Petro nummertje 27 blijft opstellen (volgens mij was dat David) dan kost me dat in één wedstrijd waarschijnlijk 10 jaar. Totaal ongeschikt. En Beugel die altijd een woordje klaar heeft, was toch aardig debet aan de 1-2. Hele team zakte weer ‘ns door het ijs. We zagen El Mahdiou ploeteren, maar die arme jongen kan het ook niet alleen. Pluspunt: Setkus.

  Beantwoorden
  • Hollander 070

   Pluspunten waren David en die Marokkaanse jongen voor de rest was het weer bagger , nadat kastaneer geblesseerd raakte werd het helemaal niets meer , laf kut voetbal depressief wordt je ervan

   Beantwoorden
 2. Vincenzo

  Ongelooflijk. Ik probeer altijd zoveel mogelijk aan de tijden te denken dat we met Stijn Vreven, Geert den Ouden enz speelden om positief te blijven over dit.. maar wat een ###### idioten hebben wij in het team. Gewoon kansloos weggetikt door Zwolle

  Beantwoorden
 3. Sjaak

  Het moet toch als supporter van welke club dan ook een lekker gevoel zijn als je weet dat je volgende wedstrijd tegen Ado is. Je weet dat je er weer 3 punten bij kan schrijven.

  Beantwoorden
 4. Maxwin

  Dit past precies in het plaatje van negativiteit dit seizoen. De spelers en met name de trainer presteren nog slechter dan het bestuur. In deze troosteloze sfeer wordt het bijna onmogelijk om je te handhaven. En dat voor een ploeg die structureel in de top 5 zou spelen en zelfs Europees mee zou doen, in een stadion met een 2e ring spelend op echt gras…. 1 woord: TRIEST!

  Beantwoorden
 5. Westlander

  Ikzou niet weten van wie nu nog punten kunnen pakken, met de week slechter en dan is al een prestatie op zich. Dit doet zo zeer

  Beantwoorden
 6. Westlander

  Voetbal is amusement, kijk naar de lege tribunes. Pipo ga weg please, please je brengt zoveel mensen ellende

  Beantwoorden
 7. Willem

  Toen het 1 – 1 werd wist ik het al, heb gelijk een andere zender opgezet en dacht, ik zie het straks wel.
  Ga mezelf niet weer zitten verbijten. En ja hoor, ineens hoor ik de uitslag van me dochter.
  Zou niet weten wat de oplossing is met deze spelers, maar pleur aub die Becker eruit.

  Voor de rest, ik weet het ook niet meer maar degradatie met dit voetbal kun je niet ontlopen.

  Beantwoorden
 8. Jap33

  Dit is met stip het meest slechte elftal van de eredevisie. Becker, Beugelsdijk, Bakker, van der Heijden, het is werkelijk triest om dat geploeter van die jongens elke week weer aan te zien. Ze kunnen dit niveau echt niet aan. En dan Duplan op de bank. Begrijp er niets van. Die Chinees heeft de complete club naar de klote geholpen. Volgend jaar Fortuna uit, dat kan niet missen. Waar moet je als supporter in deze bak ellende nog de energie vandaan halen om het zooutje aan te moedigen. Die Chinees en die kunsgras fanatiekelingen hebben ons onze club afgenomen. En dan moeten wij nog betalen en juichen ook… ik kom al sinds 88 in het stadion en heb zwarte tijden meegemaakt, maar ik heb altijd het gevoel nog gehad dat het mijn cluppie was, ik was er trots op. Ik schaam nu mijn ogen uit mijn kop voor deze ellende. Iedereen lacht Den Haag keihard uit, en terecht! Het erge is, veel supporters hebben dit snenario al hardop geroepen toen bekend werd dat Kalken onze ziel verkocht aan een Chinees! Nu zitten wij bijna failliet te kijken naar een dood elftal op eerste devisie nivo met een totaal ongeschikte trainer op ern plastic veld. Mooie dolksteek in de rug voor al die mensen die wekelijks de club steunen…

  Beantwoorden
 9. Mike

  Trieste vertoning!..Erger me al weken aan Tyrone Ebuehi.. War zien ze toch in deze jongen?.. Ook spelers als Bakker, David en Trybul zijn totaal niet eredivisie waardig.. En dan Duplan op de bank zetten, wie begrijpt er nog wat van?.. Waar dit toe moet leiden??

  Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Tja dat Ebuehi en David(vorige week z’n debuut) spelen op links en rechtsback is omdat je daar verders niemand voor hebt heel simpel.Eh San Roman is weg en Kanon speelt in de Afrikacup en Meijers moet eerst wedstrijdfit gaan worden.

   Beantwoorden
 10. Westlander

  Marinus Dijkhuisen invliegen , van As scouten in regio, en alle derderang gelukzoekers, Meppeling met failliete jeugdopleiding en scouting weg. Manders laatste kunstje is de chinees weg procederen en never nooit meer te bemoeien met voetbalzaken, google petrovic op wikipedia en dan begrijp je de onkunde van Manders

  Beantwoorden
 11. T v d Vlist

  Wat een bagger wedstrijd de zoveelste op rij. Pipo de clown er uit en een ander op zijn plaats gaat ook niets uithalen. Wie wil hier nou nog instappen????. En al die spelers die ver onder hun niveau presteren. Volgens mij is er geen trainer die dit nog op de rit krijgt. Iedere andere trainer hadden al ontslag gekregen. Manders is zich ook bewust dat dit ADO onder een andere trainer eveneens niet gaat draaien zoals het moet. Daarbij komt ook de smalle selectie de vele blessures en een clubeigenaar die zijn afspraken niet na komt. We zijn nu zeker het lachertje van de eredivisie. Volgende week 020 nou je kan beter thuis blijven nog niet eens afreizen verdediging is bout middenveld is niets en aanvallers scoren niet.

  Beantwoorden
 12. Van Dijk

  Mar kvan der Kallen bedankt. Nadat je eerst je zakken tot de rand vol hebt laten volstromen met gemeenschapsgeld onze club hebt doorverkocht met vette winst aan een louche club uit China.

  Beantwoorden
  • ADOFAN

   Dat is inderdaad de beste optie volgens mij. Als je Marengo inzet op het middenveld 15 minuten voor tijd met Duplan op de bank, is een regelrechte belediging voor zo’n speler. Ik denk dat PIpo uit is op een ontslag. Niet zijn zin geven is het beste, gewoon iets anders laten doen, schoenen poetsen of zoiets. Neemt hij vanzelf ontslag en dan kost het niets. Met deze groep kan veel beter gepresteerd worden, maar dan moet er beter en harder getraind worden. Er zit geen enkele gedachte achter het spel, er wordt maar wat aan gerotzooid. Sorry er zit wel een systeem in, 6 x breed 4 x achteruit en dan 1 x lange bal. El Mahdiou als positieve uitzondering noemen slaat helemaal nergens op. Een centrale middenvelder die niet door beweegt en niet meegaat met zijn man bij verdediging. Hij brengt dus verdedigend niets en aanvallend niets. Als hij aan de bal is lijkt het heel wat, maar er gebeurd helemaal niets. Pipo en supporters roepen om versterking maar Pipo heeft al wat gehaald, Bekker-Meisner-Trybull-el m-setkus-san roman- allemaal toppers. Hij heeft gewoon ze zakken gevuld met deze spelers en gokt nu op een ontslag. En dat allemaal met dank aan Dikkie die een goede trainer voor ons had en nu niet thuis geeft. Die moet je niks meer vragen en gewoon toegang ontzeggen tot het stadion. Die ouwe gier heeft echt geen seizoenkaart en zal niks voor de club doen.

   Beantwoorden
  • rick

   hehe eindelijk mensen die het ook zien…….RANKOVIC is de beste oplossing!!!!!!! en pipo op de fly over zetten(in het midden)

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.